Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Terezxx píše: Více
Jo, v HM chceme stavět barák, ale já pořád lituji, že jsme pustili pozemek v areálu Miličovský háj . ![]()
@Marieke píše: Více
Jen teda na Barrandově ta developerská výstavby jede fakt ve velkým, směrem k Holyni a Prokopáku. Myslím, že občanská vybavenost bude za pár let dost problém. Ale jinak mám taky Barrandov ráda
@Lucy75 píše: Více
Napsala jsem to drsně, ale pravdivě, tohle estébácké sídliště zničilo zajímavou část Prahy 6, kterou bylo nutno chránit jako oko v hlavě. Třetí generace tam nebydlí, bydleji tam původní estébáci (dnes již pravda většinou staří) a jejich děti. Jistě se někdy někdo přistěhuje, ale tam není pohyb jako na Jižáku či Černáku. Fakt se stačí podívat na tu mapu výsledků, Praha 6 obvykle volí nějak a Pendrek tam svítí odlišně. První nějaká změna byla v roce 2021, kdy tam komunisti měli už jen 11 procent!!! Vyhrála Spolu, druhé Ano.
https://cs.wikipedia.org/…_Na_Pendreku
@kocourGarfield Mě to přijde už daleko, sice je fajn dostupnost na letiště, Divokou Šárku, ale je to pro mě konec Prahy. I když ne taková hrůza jako třeba Zličín.
@ivašot. píše: Více
Ou už je problém teď, školka, doktor, pošta.
Ale souhlasím, je to příjemná čtvrť s dobrou dostupností do centra.
@ivašot. píše: Více
Tak snad tam budou budovat i tu vybavenost a ne jen baráky. Už prodloužili tramvaj, má tam být Kaufland a je tam i nový praktik a dětská skupinka.
Co Pražák to názor. Znám plno lidí, kteří se bezpečně cítí i na místech kam když já nemusím nejedu tam. Viz třeba Anděl, Smíchov, nebo i ty Nusle. Ale tak já jsem holka z maloměsta, která žije na okraji Prahy. Čeho si všímám já je, že i ta bezpečnost v různých lokalitách se často mění. Ono vážně stačí aby někde v okolí třeba otevřeli nějakou vývařovnu pro bezdomovce a už to tam jde do kopru. Naopak problémové čtvrti se vlivem developerů postupně mění na ty bezpečnější. Jinak pokud jde o zeleň a vyžití pro děti mohu doporučit Libuš, Kamýk, Modřany. Ale i v těchto končinách to není úplně ono. Vzhledem k Sapě, nebo nechvalně známe Novodvorské, která je snad prokletá. Prostě všude je něco.
Pokud máte rádi klid, přírodu, a kousek „do města“, tak Radotín, Modřany, Zbraslav ![]()
Bydlel jsem na Andělu, na Čerňáku, na Žižkově, v Modřanech. Za mě nejlepší to bylo v Modřanech a na Žižkově, nejhorší na Andělu. Největší část dětství jsem prožil na Andělu a prvních tří roky dospělosti na Cerñáku a pak dalších asi šest v Modřanech. Pracoval jsem kromě Andělu ještě v Karlíně, taky nic moc čtvrť. Dnes už v Praze nežiji, ale mám tam byt, který pronajímám, právě v těchv Modřanech a kdybych se musel vrátit do Prahy, tak se z Modřan nehnu.
@šklíbakočka souhlasim, ja bych se taky verejne nechvalila tim, ze moje rodina dostala byt prave tam - potomci nemuzou za predky, ale neni se proste moc cim chlubit. Taky to staveli politicti veznove, je to proste takova těna historie…
Za me Dejvice, Hradcany, Vokovice, Bubenec, Holesovice, Vysehrad, Vrsovice… Rika se, ze nejlepsi jsou ctvrte na Acku, pak Cecku a nakonec Becku, brat s rezervou ![]()
Ja bydlela na Chodove, Budejovicke, na Zizkove, na Libni a v Cakovicich. A Cakovice miluju. Klidek, rodinna atmosfera, nadherny park. Spoustu akci pro rodiny. Do skolky se tu treba letos dostaly i v lednu narozené deti, takže 2,5… Na kolech hned mimo Prahu. Busem relativne rychle na metru…
Jinak Zizkov se treba hodne zmenil. Mam tam stale aktivity a beru tam občas deti sebou a je to tam ted taky fajn…
@šklíbakočka píše: Více
Tě poopravím, volby do sněmovny tam vyhrálo ANO v roce 2017.
Upřímně moc nevím, proč je nutné tu lokalitu zákonitě hanit. Protože šlo o komunisty?
1.) v této lokalitě bývalé návsi šly první domy pryč už v roce 1920 a už tehdy se místo nich postavily činžáky, první tehdejší „paneláky“. Další bourání pokračovalo v roce 1945, a po roce 1950 byla vystavěna celá Patočkova ulice, která rozetnula náměstí. Takže dost změn se událo ještě před komunisty. Nové výstavbě by tahle část podlehla dřív nebo později určitě, stejně jako jiné zaniklé části v Praze.
2.) ty domy nestavěli političtí vězni. Ano, pracovali tam, ale spíš jako pomocná síla v menšině, nikoliv jako zodpovědní lidi od fochu, kteří by věděli, co a jak mají dělat.
Baráky stavěli zkušení zedníci, protože pro policajty to muselo být postavené perfektně, což by třeba spisovatelé a filozofové asi úplně nezvládli. Technické provedení a stavební kvalita těch terasových bytů je naprosto nesrovnatelná s tehdejšími paneláky, celé Jižní Město si o takovém provedení může nechat zdát. Tyhle informace lze dohledat.
A to, že to sídliště bylo stavěné právě pro komunisty, jsem nepsala kvůli nějakému chlubení se nebo podněcování nevole, ale proto, že z toho vyplývá právě kvalita v zázemí a provedení. Komunisti by si pro sebe nevybrali nějakou zapadlou lokalitu a nestavěli nefunkční bydlení.
3.) Někteří tu dělají, jako by hodnotné stavby v Praze šly k zemi jenom za komunistů. Za všechno můžou oni, samozřejmě, ukažme si!
Ale stačí prolétnout internet a kolik významných staveb bylo zničeno teď, za stávajícího „demokratického“ režimu? Co třeba Kozákův dům přímo na Václavském náměstí, vždyť byl v zóně UNESCO? Jak je možné, že ho odpálili? Byl navržený na památku, třináct profesorů architektury a dějin umění se prosazovalo několik let o jeho zapsání mezi památky, protože dotvářel unikátní vzhled celé ulice. Jenže investor, který barák koupil, si vypracoval vlastní posudek, kde stačila jediná věta, že se „samozřejmě“ jedná o průměrný objekt (jakože dům s kubistickými prvky je průměrný?!) a Magistrát radši ihned zatleskal a demolici povolil, aby se vyhnul problémům s tzv. „zmařením investorského záměru“ a nepřišel o prachy. Hotovo. Kultůra šla k zemi. Teď tam v hodnotné, tematicky a historicky jednotné zástavbě ční železobetonová skleněná blbost s kancelářemi (když lze v dnešní době fungovat z domova a kanceláří je přebytek?!), kterých je v celé Praze mraky.
A podobných případů z dnešní doby je spoustu, ale o tom se taktně mlčí.
Takže v čem je dnešní doba lepší, oproti komunismu, když se dnes jde na ruku miliardářům a město není schopné si takové stavby uhájit?
To dnešní sídliště po komunistech je aspoň pro bydlení a je postavené velkoryse a dobře, v zeleni, u parku, s bohatou občanskou vybaveností, kterou si jen člověk dokáže představit.
Narozdíl od dnešních rychlokvašných bytových domů, kde mají byty často nelogické dispozice, nudloidní charakter pokojů, mrňavé půdorysy a špatné oslunění. Kde se jde s termíny na krev a omítky se nahazujou za mrazu. Občanská vybavenost poloviční, lokalita u rušné silnice…
Vím, o čem mluvím, pracuju ve stavebnictví a ty plány dnešních byťáků mám denně před očima.
A když už některý dům má všechny okolností top, tak stojí nekřesťanské peníze a kupují ho hlavně cizinci, protože Čech na to nemá.
Aby to nebylo pochopeno špatně - komunisty rozhodně neadoruju, ani nemůžu - když padl komunismus, byly mi dva roky, nezažila jsem je.
Každopádně ale vím, že řešit, jestli tohle nebo tamto postavili komunisti a pošklebovat se nad tím, je úplně mimo mísu. Dotaz zněl na hezkou a bezpečnou lokalitu pro děti a to Břevnov je, a to i díky tomuto sídlišti.
@Anonymní píše: Více
Jen rychla reakce - to, ze to staveli politicti vezni, s tim mam problem eticky, ne technicky, nebo vizualni, proboha. No nic.
uz koncim s timto tematem
@Buba mara píše: Více
Zahradní Město za mě vypadá jako lokalita pro sociálně vyloučené spoluobčany
, promiň. Jezdím tam už pouze do Mamma Centra. Bydlela jsem o kus vedle na Novém Zahradním městě.
Ne, aquapark Šutka, což je vnitřní koupaliste, ovsahuje 50m bazen, saunu a aquapark cast.
Venkovni bazeny jsou Stírka a Ládví.