Dobré a špatné lokality v Praze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
krecik.dzungarsky
21.3.24 18:33
@Buba mara píše: Více

Pokud jsi bydlela na konci u OC Hostivař, nebydlela jsi na Zahradním Městě, ale v Záběhlicích. Já tam totiž bydlela také, v Mattioliho ulici, což byl developerský projekt Nové Zahradní město. Na obrázku konkrétně v té levé vyšší budově. Stále tam jezdím do Mamma Centra, což je všude kolem, podle mě, původní Zahradní město. Bydlí tam tchyně. Fakt se mi tam nelíbí :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
2589
21.3.24 18:33

Moje srdcovka jsou ty okolní části Prahy (vesnice), kde se lidé znají, zdraví, je tam škola, obchod a doktor a do centra dojedou za půl hodiny MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
21.3.24 18:37
@kocourGarfield píše: Více

Metro tam vždy nebylo. Pokud jsi tam vyrůstala, chápu určitý sentiment, abych nebyla kompletně negativistická, mám ráda třeba Šeberov, což jsem sem psát vůbec nechtěla. Je to blízko do Průhonic, Vestce. Líbí se mi tam, bydlím kousek vedle.

• Citovat
  • Upravit
14427
21.3.24 18:53

@krecik.dzungarsky tu je jasne vidieť, že 100 ľudí= 100 chutí. Presne túto časť Prahy nemám rada :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
21.3.24 19:35

@krecik.dzungarsky No, to znám :D, to je to nové sídliště, (teda ono už zase není tak nové, ten čas letí hrozně), na to jsme koukali z okna z ložnice. Já bydlela přes Práčskou na druhé straně. Jasně, není to zrovna Bertramka, ale mě se tam líbilo, že bylo všechno v dosahu a kousek na přehradu. A že tam bylo pořád dost zeleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
21.3.24 21:16

@krecik.dzungarsky Kukaťak jsou Dejvice ne? Vokovice jsou výš. Nějaký obchody jsou v Kladenské, byla tam i pošta ( to nevím jak teď ), lékárna. Školy tam byly 2. Lékaře nevím. Chodila jsem do polikliniky na Bořislavce a byly ok. Ale to je možné, že se za ty roky změnilo.
Tak ono z Bohnic taky kdysi žádný autobus na Kobylisy nejezdil :) a stát to v koloně na Nádraží. Holešovice byla někdy nuda. A OC Krakov byla hnusná obluda bez využití. 1 pošta v Krakově.
Naštěstí sr to vše mění.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
21.3.24 22:18
@kocourGarfield píše: Více

Jo, Dejvice, naskočila mi hned vzpomínka na letošní zimu, kdy jsem na Kulaťáku pokaždé za pochodu mrzla. Nechci psát ulici.
V Bohnicích jsem byla napodledy v 90. letech. Bydlela tam kamarádka. Bohnické metro ke mně ještě nedorazilo :mrgreen:. Jezdím na Céčku, ale pohybuji se spíš na jeho druhém konci.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
21.3.24 22:30
@Buba mara píše: Více

Chodila ses tam koupat? K tomu jsem nikdy nesebrala odvahu, voda byla pokaždé zelená jako rybník Brčálník a plavaly v ní uhynulé ryby. K přehradě dojdu pěšky i ze současného bydliště, i když je to větší kus cesty. Mně se ani moc nezamlouvá Hostivařský lesopark. Mám raději Krčák i se všemi jeho nástrahami. V poslední době mě do něj manžel odmítá pustit i za bílého dne, pokud je všední den dopoledne. Představuje si, že na mě číhá za každým rohem násilnický psychopat. Chtěla jsem jít v ten den, kdy tam pobíhal magor se sekerou. Naštěstí jsem se zdržela.

• Citovat
  • Upravit
2902
22.3.24 06:18
@krecik.dzungarsky píše: Více

Koupat jsme se chodili, v létě dost často. Že začátku tam bylo koupání fajn, chodili jsme tenkrát i s malou dcerou. Potom se něco po… a strašně se ta kvalita vody zkazila. Kolikrát už začátkem července byla plná sinic. :( Teď se to zdá o něco lepší, dělali se tam nějaké velké úpravy. Hezky opravili i tu cestu kolem. Občas tak teď zajedu jen tak se projít. Krčák je také fajn, ono i v Klánovicích je hezky. Magoři jsou všude, to nikdy nevíš, ale to by člověk musel sedět jen doma. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
22.3.24 06:48

@krecik.dzungarsky tak ono metro nebylo ani na Hloubětíně, Proseku, ČM, atd… ;)
Ty Bohnice byl příklad. Těžko budeme srovnávat dobu přes 25 lety a dnes. Pamatuji si, jak jsme byli paf, když v 97? otevřeli konec trasy B. Do té doby tam drandili busem..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.24 18:31

Zila jsem na mnoha mistech. Sto lidi, sto chuti:) Pokud zakladatelka hleda peknou prirodu a klid, doporucuju Radotin, Modrany, Zbraslav, Hodkovicky.

Pokud spis prazsky zivot, hezke je treba Podoli, Branik, Smichov vilova zastavba, Mala Strana…Praha 6 ma patrne nejlepsi skoly. Na Letne a okoli je toho spoustu pro deti a rodiny. Hodne rodin se ted stehuje na novou zastavbu kolem Becka. Luka Luziny apod, hodne parku, zazemi.

Ja to mam v Praze hodne rada kolem vody.

Vyhnula bych se velkym sidlistim typu Cernak, Zahradni mesto, Jizak, Zlicin apod. Co se tyce bezpecnosti, doporucuji interaktivni mapu kriminality podle prazskych casti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max