Dobré čaje pro 10měsíční dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
615
24.9.13 14:46

dobré čaje pro 10m dítě

Ahoj/Dobrý den,

prosím o tipy na čaje pro desetiměsíční dítě. Naše malá vyzkoušela Sunarku čaj (fenyklový, ovocný), Hipp čaj, nic z toho nechce pít, kojeneckou vodu samotnou také ne. Nejradši by jen mléko, ale to máme dle doktorky hodně omezovat, protože ho malá pije na úkor masozeleninových aj. jídel. Máte nějaký oblíbený nápoj, který Vám Vaše dítě zaručeně neodmítne? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
437
24.9.13 14:52

Ahoj a co třeba babydrink? Máme ovocný a malému chutná :)
 http://www.artifex.cz/cs/produkty/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622

Malý miluje vodu z uvařených jablek, když dělám přesnídávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malinada

Tohle hodně záleží na dítěti, některé ti nevezme do pusy nic jinýho jak obyč vodu, některé se může utlouct po džusících a některé zkrátka nepije :nevim:
U nás mimino klidně vezme i šípkový čaj, rooibos, někdy přidám trochu medu. Nebo naředím jablečný džus, nebo nějaké ty šťávy babylove či babydream. Teď už dostal pákrát i sirup s vodou, jindy jen obyč vodu. Přestala jsem počítat u dětí vypité mililitry, stejně se jen stresuju a oni nevypijou víc než sami chtějí

• Citovat
  • Upravit
25324
24.9.13 14:53

Dětské čaje Apotheke.
http://www.zbozi.cz/?…. seznam. cz&utm_medium=link&utm_term=d%C4%9Btsk%C3%A1+%C4%8Daj+apotheke&utm_content=lista
používáme neslazené dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
24.9.13 14:53

http://www.zbozi.cz/?…. seznam. cz&utm_medium=link&utm_term=d%C4%9Btsk%C3%A1+%C4%8Daj+apotheke&utm_content=lista

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
24.9.13 14:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
24.9.13 14:55

Moje malá taky nechtěla nic jiného než mlíko..pak se mi začala sápat po hnrku, po skleničkách a když jsem jí dala napít z toho tak pila jak divá..tak jsem jí koupila netekoucí hrneček - sice ho pár dní bojkotovala, ale teď už mi z něho hezky pije cokoliv co jí tam naliju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
24.9.13 14:57

@momi33 Díky, zkusím. Pěkný výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.9.13 14:57

@HATI čistý domácí šípkový čaj, případně i sáčkový šípkový čaj od Jemči - je jediný, kam není přidaný Ibišek.
Pokud to může být něco jiného než čaj, tak doporučuju vyvařené ovoce. Svařím jablka, ty mu dám ke svačině a mu dám na vypití. Dělám to i z hrušek, broskví, švestek, meruněk, nektarinek, rynglí…
Když je nejvyšší nouze, tak mu dávám ředěné džusy z Rossmanna - nejraději má banánový. Ředím v poměru cca 1:6 a první dávám vodu, pak džus a říkám mu, že dostane šťávičku. Pokud dělám obráceně, tak mu to chutná méně i když to má sladší :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
615
24.9.13 14:58

@syselinka Je pravda, že malá chce často ochutnat to, co máme my. Tak jí zkusím dát jen tak cucnout pití z hrnečku a uvidíme, jestli se třeba nechytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
24.9.13 15:00

@Jančounek Ten babydrink je asi sladký, ne? Sladké malá vůbec nechce, ani ty ředěné šťávičky, což je vlastně asi i dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
24.9.13 15:01

Moje dcera čaj (doteď!) nepije, bohužel. Pouze ty granulované (není to dle mě zas až takový hnus, až na cukr) a později šťávu. Taky hodně zředěný jablečný džus. Vodu ne (to až teď, někdy), vylouhovaný čaj taky ne, ani slazený :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
24.9.13 15:01
@HATI píše:
@Jančounek Ten babydrink je asi sladký, ne? Sladké malá vůbec nechce, ani ty ředěné šťávičky, což je vlastně asi i dobře.

jj, a pokud to jde, tak na to ani dítě nezvykat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
24.9.13 15:02

Ovocnou šťávu, ředím vodou, podle toho jak moc je sladká, dávám buď kupné nebo domácí, když je při vaření přesnídávek. Čaje a vodu mi taky odmítal, nebo vypil velice málo, ale ty šťávy pije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí