Veľké mimčo a príkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Veľké mimčo a príkrmy
Mám taký dotaz na skúsené maminy - ako ste vedeli, kedy treba dieťatku začať dávať príkrmy? Čítala som na nete také tie „rady“, že keď dietko po papaní plače, cmúľa si prsty, blabla… Lenže to všetko robí už aj môj malý a to má 7 týždňov. Ale taktiež má už skoro 6 a pol kila (čo je podľa tabuliek váha 4 mesačného mimča
). Ešte plne kojíme a verím, že nám to vydrží čo najdlhšie, ale neverím, že zostaneme do polroka iba na mliečku - ako sa to odporúča. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@tetabaska ahojá přikrmuji cca od 4 a půl měsíců malá je spokojenější ale u tvoje prťouska je ještě moc brzy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tetabaska Dala jsme mu je podle toho, že to byl šílený jedlík..zkusila jsme mu dát na konci 5. měsíce a čekala, jak to příjme..příjmul to skvěle, po týdnu už jedl normálně plné dávky 200 g zeleniny jako nic..tak jsme poznala, že na příkrmy je opravdu připravený ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přikrmuju od 6 měsíce, malej byl taky plně kojenej, a v 7 týdnech měl kolem 6kg
stačí ho častěji kojit, počkala bych s příkrmama co nejdýl, nejlíp do toho 6.měsíce aspoň když kojíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi takhle, moje malá v půl roce 9 kg, příkrmy hrůza a boj, skoro do roka se jen kojila a ochutnávala. V roce skoro 12 kg, teď jí budou dva, má skoro 15 kg a konečně můžu říct, že jí s chutí. Takže za mě se dá jen ukojit i „macík“ neboj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn byl velkej, po narození 4,3 kg, přibíral zkraje strašně moc. A pak v půl roce se ukázalo, že za měsíc už skoro nepřibral (jen 100g), a tak byl čas na příkrmy.
Takže byl plně kojenej do 6m, pak dále už s těmi příkrmy. Řídila bych se váhou, a nepřikrmovala kojené dítě dřív než v 6m. Od 4m se přikrmují děti na UM. ![]()
Jinak si pamatuju, že v té době začal pomaličku slinat nad naším jídlem, jako by loudil. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tetabaska
do pul roku nemusis „vydrzet“. muzes klidne zacit ve 4 mes. je to jenom na tobe (a na mimcu).
ja jsem zacala kasi, prislo mi to jako nejprirozenejsi prechod z mlika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K příkrmům radu nemám, jen napíšu, nekoukej na tabulky, brzo by ses zbláznila ![]()
- Citovat
- Upravit
Dle aktuálních doporučení pediatrů do ukončeného čtvrtého měsíce jen mléčná strava. Pak už je to na zvážení maminky a akceptaci miminka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tetabaska Ahojky, stačí když vydržíte do ukončeného 4. měsíce - podle nových doporučení se mají příkrmy zavádět už od uk. 4.měsíce i u kojených dětí
Ještě je maličký, třeba se to srovná, ono taky tapotřeba mlíčka není pořád stejná. třeba má zrovna růstový spurt, tak potřebuje víc.
A na tabulky nekoukej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mno, moj drobec mal pri narodeni 4,7 kila
teraz ma mesiac a pol a oblecky nosime na 6m
To len na margo tych tabuliek - uplne sa z nich vymykame, takze to neriesim. Kazdopadne ked dieta slinta pricom fascinovane sleduje kuracie stehno vo vasej ruke - nuti to cloveka k zamysleniu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit