Svačina pro školáky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
svačina pro školáky
Dáváte malým školákům na svačinu i müsli? Synovec je závislej na různých křupinkách, tak jsme si tak se ségrou říkaly, jestli je to dobrý, mu to pořád dávat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pořád určitě né, jednou za týden ano.. Ale osobně to dávám místo sladkosti, jako doplněk svačiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, ale někde jsem slyšela, že moc vlákniny pro malé děti je spíš na škodu. Že to ty děti nedokážou pořádně natrávit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hupalka a mala-15m ma rada veci kde je vlaknina-zitne susenky moje, sojovy suk, pohanku…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem žádný výživový poradce, ale nepřijde mi to jako nic špatnýho. Pokud bych to chtěla mít extra, zapekla bych musli doma a dala mu ho spolu s bílým jogurtem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 6 letech už té vlákniny může být víc..Nadbytek vlákniny škodí, ale nedoporučení konzumace musli a celozrnného pečiva se týká spíš batolat.
Záleží, co jí za křupinky. Některé rádoby „musli“ nemá s opravdovým musli nic společného - zvlášť různé dětské kuličky a kroužky, to je hlavně cukr a po celém zrně ani památky. Je to spíš pochutina. Pokud jí třeba kukuřičné corn flakes, tak to je vhodné. Nebo ovesné vločky.
Zapékané musli občas kupujeme, dávám i dětem trochu s jogurtem a musli tyčinky mají rádi - ale tam je to zase tyčinka a „tyčinka“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, jí právě spíš ty mušličky a čtverečky. Zapečné vločky si dává občas. Kupujete nějaké vločkové směsi, co jsou vyloženě pro děti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paeatara píše:
No, jí právě spíš ty mušličky a čtverečky. Zapečné vločky si dává občas. Kupujete nějaké vločkové směsi, co jsou vyloženě pro děti?
Tak těch mušliček a čtverečků bych moc nedávala, já to beru spíš jako „na chuť“ místo sladkého. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice ještě nemám tak velké dítě, ale myslím, že na müsli není nic špatného. Spíš aby dítě jedlo vločkové směsi a ne to sladké extrudované anebo opravdu müsli tyčinky z ovesných vloček. No a k tomu jogurt a je to.
Občas jsme domů koupili müsli tyčku Corny banán+čokoláda, jenže tam těch vloček moc není
, ale emco už tuhle příchuť vyrábí taky a na rozdíl je v ní vloček hodně a chuť nemá chybu. Ach jo, na tuhle kombinaci jednou umřu.
No, trošku jsem asi odbočila, ale müsli ke svačině za mě asi joooooo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paeatara doporucuji si namichat v Mixit
nebo tam msaji uz namichane pro deti. Tam je ale kokos a to nasi slecne nejede
maji i mysli tycinky, mrazem susene ovoce, orisky, kase…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby jedl domácí musli, ovesné vločky, tak no problem, ale tyhle čtverečky pro děti atd. jsou brutálně přeslazené, takže u tohohle raději s citem.
Ale rozhodně ho to jednou za čas nezabije. ![]()
- Citovat
- Upravit