Jídelníček 16měsíčního batolete
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jidelnicek 16 mesicniho batolete
Zdravim vsechny a chtela bych se Vás zeptat co davate svym detickam po cely den za jidlo, protoze ja uz nevim co te sve malicke mam davat. Ráno dostane UM potom mensi svacinku jak kdy a pak polivku a nebo i jidlo co my jime, ale taky ne vsechno mi sni..Svacinka ma budto presnidavku nebo bobika nebo neco jineho mlecneho a vecere kasicka, ale nas problem je hlavne v tom že mi tu kasicku uz vubec nechce papat a ja nevim co ji jineho k veceri mam davat. Jestli muzete dejte mi nejakou radu a taky hlavne si myselim ze ma ten jidelnicek nedostatecny..vsem diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Milagros 24 Já u tebe hlavně postrádám, že bys zmínila ovoce a zeleninu, že by ti je nejedla? Za nás : snídaně - bílý jogurt, oběd - 1/3 porce tvoří vařená zelenina, ať už ve formě kousků nebo omáčky, luštěniny atp., svačina - ovoce, večeře - kaše nebo pečivo s máslem, gervais, cottagem, lučinou, na zpestření občas s tvrdým sýrem od roka s nižším obsahem soli a k tomu čerstvá zelenina. Bobíka považuju za mlsku ne jídlo, přesnídávka zdaleka neobsahuje tolik vitamínů co čerstvé ovoce. Do jogurtu dáváme trochu ovoce, domácí marmelády a od 18ti měsíců dělá Hami musli (Medové kroužky, kakaové kuličky, banánové hvězdičky, taky supr na zpestření).. Těch možností a kombinací je spousta, snažím se o pestrost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn ma teda 2, ale ji uz delsi dobu dost podobne.
Snidane: pecivo s necim+UM, popr. musli nebo kulicky v mliku nebo jogurt nebo jen UM (nekdy nechce jist)
Svacina: ovoce nebo zelenina + zobe susenky nebo neco (pokud jdeme nakupovat, vyzada si rohlik, sni pulku)
Obed: to co jime my, od roku ji s nami temer vse. Kdyz ma jen polivku, davam hodne nudli nebo brambor nebo mu tam natrham rohlik, to se mu libi.
Svacina: mlecny vyrobek vetsinou jogurt, obcas dam kostika, bobika, pudink nekdy presnidavku s piskotama+ prubezne ji ovoce nebo zeleninu a kukuricne ci jine krupky nebo burizony
Vecere: pecivo s necim (gervais, lucina, syr, sunka, pomazanka, marmelada…) a k tomu okurku nebo rajce, nebo zbytky od obeda nebo kasi. Kase mi taky sabotoval, ale ted, kdyz je ma jen obcas je zblajzne s chuti. Delam teda domaci - ryzovou, vlockovou (z ovesnych, zitnych, pohankovych vlocek), krupicnou, jahlovou.
Syn je teda dobry jedlik a sni vse. Ale obcas vymysli, to pak treba udelam jednohubku (rohlik, gervais, syr, rajce, propichnout paratkem), to ma moc rad a sni vzdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn 22 mesicu, ale od roka jedeme cca stejne.
Rano: UM + rohlik, chleba s lucinou, gervais, maslem a marmeladou, sunkou, eidamem nebo cottage, jogurt, kase, cerealie
Svacina: ovoce nebo zelenina - vetsinou cerstve
Obed: to, co mame my, ale varim celkem zdrave
Svacina: bily jogurt, obcas Lipanek, tvaroh, domaci lipanek, Matylda, pudink, mlecny koktejl s ovocem, nekdy ovoce/zelenina
Vecere: zbytek od obeda, nebo pecivo (viz snidane), kase (jahlova, pohankova, ovesna neinstantni) + UM
- Citovat
- Upravit
Tak my se taky přidáváme s jídelníčkem. Syn má 20 měsíců, ale taky už delší dobu jí skoro stejně. Nemůže jogurt ani tvaroh a banány, proto máme trošku chudší jídelníček a taky pořád uvažuju co mu dávat. A taky mi nechce vůbec pečivo, max. rohlík v kočárku ![]()
Ráno hned po probuzení UM, někdy má chuť a zobe piškoty nebo kousek domácí bábovky a pod. ale většinou nechce nic až do svačinky.
Svačina - ovoce, přesnídávka, mléčná rýže, piškoty
Oběd - normální jídla, omáčka, knedlík, maso, polévka…často si dá jen polívku (když je hustá a nacpe se jí moc
) a druhé zbyde k večeři nebo k svačině. Taky teď občas dávám příkrm (když bylo hezky a nechtěla jsem vařit a raději jsme byli venku někde na výletě
)
Svačina zase jako dopo, občas domácí buchta
Večeře buď nějaké vařené jídlo, když máme, ale většinou ovesná kaše se sušeným ovocem
Tak asi nic světoborného
Taky čekám na nějaké rady jiných, už mě nic moc nenapadá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn 21 měsíců jí jako vaše ale je to žroutík obecný musí mít oběd to by se ze sušenku nespokojil
polévku jakoukoliv a druhý též je mu šumák ať je tu dušená mrkev, omáčka ale na čem ujíždí je domácí holandský řízek bramborová kaše a nebo domácí sekaná i své maso si melu a hodně ovoce přes den i zeleninu i když jdem ven do sáčku nakrájím jablíčko a zobe. s ním pohoda to spíše ze starší dcerou 7 roku je hrůza jak špatně jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mojí budou dva roky, s jídlem bojujeme.. Je teda kojená, ale normální jídlo jí prostě nebere - to je raději celý den o hladu
Teď se to ale zlepšilo, ale bojujeme, protože prostě zásadně nejí pečivo s něčím. Ráno mlíko, pak jogurt nebo buchta, svačina strouhané ovoce, k obědu miluje polívky, takže často vývary s hodně mrkví je to jediná zelenina co jí, nebo těstoviny s masem, brambory s masem, rizoto prostě co vaříme pro nás dostane i ona, pak je svačina venku (banán nebo přesnídávka, když je chladněji beru i ven jogurt) k večeři mívá podobně to co k obědu nebo kaši (začala je jíst víc jak po půl roce), pak prso na dobrou noc. Taky žádný zázrak.. To většinou tak u půlky z těch věcí sní jen půlku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rano ma snidani chleba nebo rychlik s necim nebo pokud jsem pekla tak kolac, behem dopoledne se snazim nabizet nejakou svacinu a vetsinou nic nesni. Obed normalne to co jidame my a povetsinou toho zase nijak extra nesni, svacina jugurt s bananem, ci nastrouhanym jablickem, lipanek nebo neco podobneho, vecere bud zase chleba nebo rohlik s necim nebo zbytek od obeda a na spani 200ml UM.
@lekarnicka28 No u nas je treba problem v tom ze my syn 17mesicu vubec ale vubec nechce cerstve ovoce a zeleninu.. Nabizim mu do ruky jablicko, hrusku, broskev, proste vse jsem zkousela. Hrozno nechce, meloun taky ne.. zeleninu uz vubec syrovou nevezme do pusy. Takze max v obede uvarenou… Jedine co je schopen snist je pomackany banan v jogurtu nebo trochu nastrouhaneho jablka v jogurtu. Ale i na tom se ofrnuje
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše berunka má ráno mlíko a sušenky. Ke svačině ovoce a tvaroh. K obědu těstoviny, rýži, nebo kupované hotovky od bebivity, ke svačině koláč a k večeři co máme doma my, většinou teplé jídlo. A krom toho celý den otevírá zobáček ssouběžně s tím, když vidí, že si kdokoliv cokoliv strká do pusy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam dite obecne nezrave a hubene / 17m/, ale bojujeme a ji nasledovne. Rano UM, potom da tak tri kosticky chleba se syrem. Dopoledne ji ted davam par hroznu vina / nepije, tak dohanime tekutiny ovocem/. K obedu testoviny, brambory, ryze, kuskus, cocka…+ zelenina / nejoblibenejsi mrkeev, zelene fazole, hrasek, kvetak, kukurice/ + kousek masa / maso bojkotuje, prevazne neji, maximalne kruti a kruti sunku/. Odpoledne ma vetsinou malou presnidavku a maly jogurt. Veceri podobnou jako obed, ale bez masa a pred spanim UM. Ty poledni a vecerni davky jidla jsou pidi mnozstvi, ale nechavam jist samotnou / na ukor kazdodenniho uklidu kuchyne a vecneho prevlikani/, protoze jinak nesni nic. Co se tyce kase k veceri, nikdy nejedla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn 17m. Na snídani má 250g bílého jogurtu, dopoledne jdeme na nákup a tam mu koupím rohlík, nebo neslané tyčinky či kukuřičné křupky. Oběd jí to co my, těstoviny - miluje rajčatové s bazalkou, maso s bramborem, rizoto, omáčky, sladká jídla, zapékaná zelenina, polévky. Odpoledne má čerstvé ovoce - jablko, banán, hrozno, nektarinky, atd., co zrovna koupím. K večeři má namazané pečivo - chleba s tuňákovou, vajíčkovou pomazánkou, lučinou, gervais, šunka, tvrdý sýr, opět co vymyslím.
Příspěvek upraven 18.09.13 v 10:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já má 16 měsíčního jedlíka (kdykoliv vidí někoho cokoliv jíst, letí k němu a řve HAM)a jídleníček vypadá zhruba takto:
snídaně - rohlík nebo chleba s máslem, sýrem, či marmeládou, nebo domácí buchta. K tomu mléko či UM (střídáme).
svačina - buď jablíčko nebo nic (snídáme pozdě)
oběd - to co my, jen méně kořeněné a méně slané, vyhýbáme se zatím smaženému, mléko
svačina - tvaroh s piškoty, jogurt s kuličkama nestlé (starší je miluje), domácí buchta, puding s piškoty, případně ovoce, zelenina, je to různé + mléko
večeře - buď to, co uvařím pro nás (mažel se stravuje jen doma) nebo dám čerstvé pečivo s něčím (máslo, sýr, lučina, šunka, domácí pomazánka), nebo udělám oběma dětem krupičnou kaši z mléka a krupice, případně ovesnou z ovesných vloček. A později ještě mléko.
zeleninu moc malý nechce, dávám mu kousek do ruky a spíš si s tím jen hraje, zato miluje jablka, tak dáváme hlavně ty. a banány.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeleninu papa to ma denno denne v polevkach, ale ovoce neji chce se ji z toho zvracet proto nam dr rekla ze staci presnidavky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janina2222 píše:
Syn 21 měsíců jí jako vaše ale je to žroutík obecný musí mít oběd to by se ze sušenku nespokojil![]()
polévku jakoukoliv a druhý též je mu šumák ať je tu dušená mrkev, omáčka ale na čem ujíždí je domácí holandský řízek bramborová kaše a nebo domácí sekaná i své maso si melu a hodně ovoce přes den i zeleninu i když jdem ven do sáčku nakrájím jablíčko a zobe. s ním pohoda to spíše ze starší dcerou 7 roku je hrůza jak špatně jí.
Tak to ja jsem maly davala dusenou mrkev a chtelo se ji z toho zvracet..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanapospis píše:
Rano ma snidani chleba nebo rychlik s necim nebo pokud jsem pekla tak kolac, behem dopoledne se snazim nabizet nejakou svacinu a vetsinou nic nesni. Obed normalne to co jidame my a povetsinou toho zase nijak extra nesni, svacina jugurt s bananem, ci nastrouhanym jablickem, lipanek nebo neco podobneho, vecere bud zase chleba nebo rohlik s necim nebo zbytek od obeda a na spani 200ml UM.
@lekarnicka28 No u nas je treba problem v tom ze my syn 17mesicu vubec ale vubec nechce cerstve ovoce a zeleninu.. Nabizim mu do ruky jablicko, hrusku, broskev, proste vse jsem zkousela. Hrozno nechce, meloun taky ne.. zeleninu uz vubec syrovou nevezme do pusy. Takze max v obede uvarenou… Jedine co je schopen snist je pomackany banan v jogurtu nebo trochu nastrouhaneho jablka v jogurtu. Ale i na tom se ofrnuje![]()
![]()
Tsak to jsme na tom stejne ovoce a zelenina vubec v zadnem pripade z toho mi chce zvracet a 200ml um tak to jste dobry teda ja ji delam 150 ml a a je zazrak kdyz mi to malokdy sni vsechno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit