Prdíky a fenyklový čaj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
prdiky / fenyklovy caj
Zdravim zkusene maminy a prosim o radu - mala ted bude mit 4mes. Uz jsem myslela, ze mame od prdiku pokoj, ale v noci se neskutecne krouti, budi ji to, sem tam prdne. Pred den to bylo docela v poho, ale ted uz se mi krouti i behem dne, je plactiva, pored nespokojena a ja vidim, ze kope nozkama a asi to jsou zase ty prdiky. Zkousela jsem Babycalm - ten dobiram druhe baleni, kdyz jsem davala pravidelne, bylo to troche lepsi, ted nedavam ke kazdemu krmeni. 1× denne davam BioGaiu na mikrofloru, protoze mela hodne zelenou stolici {ted je zlutejsi dopoledne, behem dne zas do zelena}. Kdyz uz fakt knoura, davam ji Espumisan, ale ani u toho nemam dojem, ze by ji to vyrazne pomohlo. Ja piju 1-2× denne fenyklovy caj, ted jsem koupila i pro malou ten biofenyklovy od 1.tydne, protoze jsem se docetla, ze po nem jsou mimca v poho. JENZE - mala mi ho nechce vubec pit. V lete v horku mi pila vodu ze strikacky v pohode, ted jsem dala cas do flasky s dudlikem a vubec:{ zkousela jsem ji dat caj i pres kapatko z Babycalmu, ale taky mi to plive. Pijou vase deti tenhle caj a pomaha to? Nebo jak to do ni dostat? Sklebi se, ocividne ji to nechutna.. ale pokud to pomaha, tak ji to nejak natlacim:}}
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@kittysha nam pomahal a tlacila jsem mu flasku asi 5 dni nekolikrat denne nez pochopil, co s ni delat. pak jsem mu to 2 dny prislazovala, jinak nepil a 3.den uz bez cukru a pije dodnes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dani24687 takze prislazovat? a nevadi to takhle malemu mimcu? chtela jsem, aby cukr nepoznala hodne dlouho:}} delam caj do te male flasticky 125ml, zatim teda zbytecne.. ale kolik toho vypijete za den? jeden caj popijet cely den mezi kojenim?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, já bych rozhodně! nepřislazovala.. Nemá se to..
Jinak nám fenyklák vůbec nezabírá, ani prďovi nechutná… Možná až bude větší.. Každopádně na prdíky nám skvěle fungují kapičky Infacol.. Dáme vždycky před papáním a malej pěkně řachá..:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa Infacol? Ty vubec neznam.. rikala jsem si jeste Sab Simplex, ale taky dost casto nezabirali maminam..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kittysha
My ho dostali už v porodnici..:-) A perfektně zabírá, už od začátku.. Pak jsme jednou koupili na zkoušku Espumisan a to je katastrofa-vůbec nefunguje..
Tak jsme zpět u Infacolu a je to super.:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kittysha nevidim na tom nic spatnyho mu ze zacatku 2-3 caje prisladit. v lete vypil 0,6l a ted tak tech 150 max, ale ja trosku i kojim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jestli se da v cr koupit hipp granulovany caj fenyklovy, tak zkus ten, je hodne nasladly. ja ho objednavam pres net a je dovazeny z polska.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kittysha zkus na chvíli vysadit všechno (kapky, čaje) někdy to pomůže a nos v klubíčku to hodně pomáhá, chovej jí tak alespoň patnáct minut tady je obrázek je to to číslo 3.
http://www.mojetehotenstvi.cz/node/258484
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik toho čajíku by mělo mimčo tak vypít před kojením. Mám 2 měs. chlapečka a přesně nevím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mar.sella Jak před kojením
Moc ho asi nevypije, nabídni a neřeš to, si cucne kolik bude chtít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak malý má zrovna 4 týdny a hodně ho to trápí.
Co děláme proti prdíkům : když začne plakat, nebo se kroutit, dáme mu 40 ml čaje proti prdíkům, potom ho trošku ponosím, mám ho bříškem na rameni a ještě mu nahřeju plínu. Pak mu dám 15 kapek Sab Simplexu a nakojím ho. To dá střeva do pohybu, pak ho jěště nosím, to už nepláče. A když jo, cvičení s nožičkama pomůže, pak ho položím na postel na zada a na bříško mu položím termofor s teplou vodou, to ty prdy lítají jak namydlené. Ještě chceme vyzkoušet rektální rourku. A každý den dávam BioGaiu 5 kapek. Takže co z toho zabírá-nevím
snad vše dohromady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim maminky, prave jsem se zaregistrovala a nemuzu 12hodin pridat tema.. Mam mesicni holcicku, ktera vypije kolem 120ml MM a dalsich 50ml UM, ale! UM mleko nam po nejake dobe vyzvraci (bile kousky, jako zdrcle), po hodine a pul se nam je schopna probudit znova s tim ze chce pit.. Napadlo me, ze treba neni ani tolik hladova jako ze chce jen proste neco pit.. Davate vasim miminkum nejaky cajik jako doplnek? Vim, ze kdysi se miminkum bezne daval caj… Dekuju moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit