Jídelníček v osmi měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
693
16.9.13 10:45

jídelníček v osmi měsících

Ahoj maminky mám prosbu nebo spíš dotaz, co dáváte v tomhle věku za papání??Já dávám ráno UM 210,kolem 10:00 svačinka-jogurt, ovoce, puding, dezertík,13:00 masozel. oběd-jí jen kupované, cca 16:00 UM 210-chtěla bych už zrušit a dát také nějakou sváču a kolem 19:00 kaši. Spinká celou noc…jedna známá dává 7 měsíčnímu mimču, rohlík, koláčky, čokoládu a já nevim, co všechno přijde mi to teda brzy i tchýně chtěla dát čokoládu nejsem zastánce myslim, že to je moc brzy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7198
16.9.13 10:50

1. čokoládu 8 měsíčnímu 8o proboha ne!
2. mléko můžeš klidně nechat, je ještě maličký a stále by měl mít mléko, takže ty dvě denně by byly ideální.

Syn jedl tak nějak podobně, pokud je spokojený tak to tak nech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.9.13 11:12

Šátrám v paměti, bylo to přibližně takto-
8h UM
10h přesnídávka/ovoce/UM
12.30h masozel
16h UM/jogurt/pečivo
19h kaše
20h UM
Stálice byla večer kaše a na oběd masozel, zbytek jsem obměňovala. Celkem byly tři příkrmy denně. Jako dobrota kuk. křupky, piškoty moc ne, většinou zaskočily. To je asi všechno, čokošku určitě ne. Jako dítě na ní neumře, ale ani mu to nic nepřinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
16.9.13 11:14

@Aletheia Dobrá nechám…ona mě to odmítala tak jsme hradili, ale zase se rozpila…jako nechápu některý mámy a to nemluvim o nanuku…:-( nemám ráda tlustý děti kord, když je to tím, že jim mámy cpou takové věci a děkuju za názor…rozhodně bych čokoládu nedala…taktéž uzeniny zbytečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
16.9.13 11:16

@sjuzn1 dezertík ani pudink ještě nejsou vhodné (leda bys pudink uvařila z uměliny). Syn měl 8. měsíců ve čtvrtek a má jen v poledne zeleninu, jí ji tak 3× týdně, více zatím ne, někdy večer kaši z mateřského mléka, příležitostně ovoce do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
16.9.13 11:21

Puding mi poradila doktorka…syrové ovoce mi zatím nechce tak nenutim…jen banán puding jsme dali jen jednou, ale rozpila se mi UM takže spíš dávám to dezertík jsem koupila od nestlé od 6.měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
16.9.13 11:30

@sjuzn1 oni sice uvádějí, že to je od nějakého měsíce, ale přečti si složení, je to mazec :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
16.9.13 11:42

Nedávám často spíš když někam jedeme, že to nemusí být v ledničce spíš dávám jogurt Holandii…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
16.9.13 11:50

@sjuzn1 já už taky budu tak za měsíc zkoušet jogurt, mi přijde taky ještě brzo. Ale tento měsíc už možná zkusím žloutek, maso od toho desátého měsíce, možná už i dříve… Já teda kupované nee, bohužel vím, co tam přidávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.9.13 11:50

@sjuzn1 jestli dobře počítám, dáváš 3příkrmy denně, to úplně stačí :nevim: Jestli nechceš dávat ty pudinky, může být na cestách třeba přesnídávka. Nebo chleba s máslem nebo lučinou, tousťákem se dobře začíná, je měkký a tenký. Mladší mě ve věku tvojí holčičky (snad jsem pochopila správně, že máš holku) hrozně překvapila, že byla schopná ukusovat banán, který jsem jí držela. Žádné jiné ovoce ještě nechroupala, jen ten banán. To byla taky dlouhou dobu vděčná sváča na cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
16.9.13 11:52

My začli přikrmovat od.5 měsíce…maso dávám každý den 1týdně žloutek…mě to vařený jíst nechce, blinká z toho tak jí nemůžu nechat hlady a nebo to namíchám půl na půl, jogurt mi doporučila doktorka nechtěla sunar vůbec tak jsem musela něco mléčnýho do ní dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
16.9.13 11:53

Mně Dr. řekla, dokud to půjde nedávat zbytečně ochucené jídlo, mimčo neví co jak chutná, takže ani čoko, nic sladkého, kořeněného, slaného. Čím déle se to vydrží pro dítě jen dobře. ;) aby se nezatěžovaly ledviny. Jinak jí krmím podobně jako ty :), puding jsem zatím nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
16.9.13 11:55
@zuzouš píše:
@sjuzn1 jestli dobře počítám, dáváš 3příkrmy denně, to úplně stačí :nevim: Jestli nechceš dávat ty pudinky, může být na cestách třeba přesnídávka. Nebo chleba s máslem nebo lučinou, tousťákem se dobře začíná, je měkký a tenký. Mladší mě ve věku tvojí holčičky (snad jsem pochopila správně, že máš holku) hrozně překvapila, že byla schopná ukusovat banán, který jsem jí držela. Žádné jiné ovoce ještě nechroupala, jen ten banán. To byla taky dlouhou dobu vděčná sváča na cesty.

Nemáme zuby ještě…:-) ani jeden, ale větší kousky zbaští po sušenkách se dusí tak jen rozmačkat do banánu…jj tak zůstau u mlíčka ještě odpoledne…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí