Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@RENATKAT píše:
Tak nevím, jestli jsem to dobře pochopila, otec platí výživné jak má a protože matka nedává dítěti kapesné, nebo ho kapesným vydírá, tak posílá peníze své dceři, aby matka nemohla nedávat kapesné a nemohla jí mít v šachu.
Za mě dost dobrý tah a názory typu JÁ JSEM DĚDEČEK A VNOUČETI PLATÍM nebo JETO UBOŽÁK, BOUCHLA BYCH ŠÁŇO PŘI JEHO ODCHODU mi přijdou spíše smutný…pročetla jsem si to od začátku a přijde mi, že otec je zhrzení lakomostí matky, co bych za to jako mladá dala, mít takového tátu.
Za mě je zatrpklej z chování jeho ex, ale jinak frajer, že na dceru myslí a posílá jí nemalé kapesné
A co to je zas za vymysl? Pokud decko nefunguje, neposloucha, neprospiva ve skole, tak proc by melo dostavat kapesne? U nas to tedy funguje tak, ze kapesne neni samozrejmost. Pokud proste decka nespolupracuji, tak maji smulu.
Takze vlastne tento super tatinek jeste hazi klacky pod nohy samozivitelce, ktera dceru vychovava a prave ji mozna tim kapesnym i usmernuje, aby ji treba nemusela mlatit (jdu do extremu).
Ono vzdycky jsou nejchytrejsi ti, co se navychove nepodili a jen sem tam je osveti.
Mimochodem, zastavat se tatinka, ze je skvely, protoze objevil kapesne az u 14 lete dcery mi prijde vtipne. ![]()
@j.a.n.i1 Skoro 35 let platím daně, že bych si teda od státu něco vzala? ![]()
Ale oni ti ostatní nemůžou za to, že jsem si za otce svého dítěte vybrala k. o.k. o.t. a, nikdo mi ho nepřidělil ![]()
@RENATKAT píše:
JÁ JSEM DĚDEČEK A VNOUČETI PLATÍM mi přijdou spíše smutný…pročetla jsem si to od začátku a přijde mi, že otec je zhrzení lakomostí matky, co bych za to jako mladá dala, mít takového tátu.
Co je na tom smutného, když dá dědeček vnukovi nějakou korunu? Já jsem se o tom bavil i s ostatními a myslím, že je to běžné. Smutné je to podle mne naopak, když dědeček nedává nic (ani k Vánocům) i takové prarodiče znám. A jak píšou ostatní, kdyby zakladatel napsal v prvním příspěvku o co jde, tak se celá diskuze vyvíjela jinak.
@laducha Tady te taky podporim - ano, bez do toho, vy.er se na ostatni. Nad takovymi matkami se tady ostatni rozhorcuji, ale to, ze nekdo system oje.ava schvalne, to uz nic..
@laducha píše:
@j.a.n.i1 Skoro 35 let platím daně, že bych si teda od státu něco vzala?
Ale oni ti ostatní nemůžou za to, že jsem si za otce svého dítěte vybrala k. o.k. o.t. a, nikdo mi ho nepřidělil
To sice nemuzou a presne proto me stve, ze to bylo schvaleno, ale zas na druhou stranu, pokud to schvaleno bylo, tak proc bys toho nevyuzila, jen at si stat zkusi ty penize z tech lidi vymoct.
@laducha píše:
@j.a.n.i1 Skoro 35 let platím daně, že bych si teda od státu něco vzala?
Ale oni ti ostatní nemůžou za to, že jsem si za otce svého dítěte vybrala k. o.k. o.t. a, nikdo mi ho nepřidělil
To jsou takovy pindy, jak stigmatizovat oběť a vyvinit škodiče ![]()
@FlorenceF Jenkins píše:
To jsou takovy pindy, jak stigmatizovat oběť a vyvinit škodiče
To já schválně, abych předběhla ty, co by mi to chtěli napsat
![]()
@RENATKAT píše:
Tak nevím, jestli jsem to dobře pochopila, otec platí výživné jak má a protože matka nedává dítěti kapesné, nebo ho kapesným vydírá, tak posílá peníze své dceři, aby matka nemohla nedávat kapesné a nemohla jí mít v šachu.
Za mě dost dobrý tah a názory typu JÁ JSEM DĚDEČEK A VNOUČETI PLATÍM nebo JETO UBOŽÁK, BOUCHLA BYCH ŠÁŇO PŘI JEHO ODCHODU mi přijdou spíše smutný…pročetla jsem si to od začátku a přijde mi, že otec je zhrzení lakomostí matky, co bych za to jako mladá dala, mít takového tátu.
Za mě je zatrpklej z chování jeho ex, ale jinak frajer, že na dceru myslí a posílá jí nemalé kapesné
Možná by i mohl napsat, kolik času dceři měsíčně k tomu kapesnému věnuje.
@FlorenceF Jenkins píše:
To jsou takovy pindy, jak stigmatizovat oběť a vyvinit škodiče
Ne, to nejsou pindy, to je realita, otce si opravdu vybrala ona, to neni nahodna oběť trestneho cinu.
Ale to neznamená, ze by toho nemela vyuzit, když to bylo schvaleno.
@Uslava píše:
Možná by i mohl napsat, kolik času dceři měsíčně k tomu kapesnému věnuje.
A neni to preci jedno?
Chce si dite koupit, ne se mu venovat.
Cituji posledni odstavec prvniho prispevku zakladatele:
V případě požadavků na zvýšení alíků máte zároveň trumf v ruce se kterým manipulujete pouze Vy a věřte, že dítě Vás bude mít daleko víc rádo a konečně si sáhne alespoň na nějakou tu korunku, která by měla být určena hlavně jemu.
@Capricorn61 píše:
A neni to preci jedno?Chce si dite koupit, ne se mu venovat.
Cituji posledni odstavec prvniho prispevku zakladatele:
V případě požadavků na zvýšení alíků máte zároveň trumf v ruce se kterým manipulujete pouze Vy a věřte, že dítě Vás bude mít daleko víc rádo a konečně si sáhne alespoň na nějakou tu korunku, která by měla být určena hlavně jemu.
Z toho nepoznám jestli se dítěti osobně věnuje.
@Uslava píše:
To je pravda, ale i presto mi to prijde, ze je mu jedno, kolik casu s ni je, hlavne, ze ho ma rada kvuli penezum…
@Uslava píše:
mně by taky zajímalo, co má být ten trumf, se kterým manipuluje pouze on v případě žádosti o zvýšení alimentů ![]()
@Dobrý tatínek píše:
Já u toho pracuji a tady to je zpestření, děkuji za pochopení mého textu
Ty tu balíš ženský na výši kapesnýho pro dítě? Nebo vo co de?
@Takyjedna píše:
Ty tu balíš ženský na výši kapesnýho pro dítě? Nebo vo co de?
on si tady plácá játra, že objevil ameriku - asi si chce užít svých 5 minut slávy,
objevil netušené, že kromě alíků matce dítěte může posílat i kapesné na účet dítěti, to ještě nikdy nikdo netušil
![]()