Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tak jaké mají hypotéky ostatní a kolik platí je úplně zcestné. To ti v rozhodnutí nepomůže ani o milimetr. Někdo má 15 tisíc, někdo 45, někdo to utáhne, někdo sotva dýchá a s vaším životem to nemá vůbec nic společného. ![]()
Každopádně trh s nemovitostmi levnější nebude, maximálně se objeví o pár nabídek víc, (což to nikdo ale neřekne, jestli toho bude opravdu více), ale ceny dolů nepůjdou, spíš naopak. A sazby hypoték? Taky se neplánuje žádný dramatický sešup ![]()
Spíš se musíte s manželem dohodnout mezi sebou, co vlastně chcete (větší dům ano/ne, dům ve městě za cenu vyšší hypotéky, menšího výběru nebo větší výběr mimo město),tohle za vás eMimino nerozhodne ![]()
Barák za 2-3 mil?
Kde to bydlíte, okamžitě tam něco kupuju. U nás se za 3 mil nekoupí ani garsonka.
@Quinn7 píše: Více
Cteni s porozumenim neni tva silna stranka, ze?
Je tam 9-10 milionu za aktualni PLUS 2-6mlionu hypoteka ![]()
@Anonymní píše: Více
já bych se spíš obávala té synchronizace - přece jen musíte mít napřed zájemce o svůj domeček, že? mít finance od něj, pak schválenou hypo a v ten moment najít vhodný RD
20tis. hypo to máte 2-3 mega na kolik let?
Příspěvek upraven 06.01.26 v 18:10
@Fitsun píše: Více
Nechi aby za me emimino neco rozhodovalo. Sla jsem na diskuzni forum diskutovat
zajima me jak to maji ostatni, to mnohdy pomaha k vlastnimu tozhodnuti. Mame kamarady s hypotekama od 1-6míionu. Znam lidi kteri splaci 10 ale i 25tisic mesicne. Vyplaty maji vicemene jako my. Jde mi fakt o diskuzi, kdo jak zvlada, jake to je. Takove to dodani kuraze ![]()
@Keyllah píše: Více
Na 20let. Hypoteku lze predschvalit a sjednat lze i za jeden den. Je to ted rychle. Da se prodat a koupit behem jednoho mesice a existuji i smlouvy o smlouvě budouci ktere se v realitach hojne vyuzivaji. ![]()
Máte takéna to si vytvořit potřebnou rezervu, kdyby se Vám něco v životě potentalo?
Tak mne kalkulacka ukazuje pri 3 mio 15 tisic na 30let. Brat to na kratsi dobu je ve vasi situaci hloupost, vemte to na dyl, at mate co nejnizsi aktualni naklady a doplatit muzete vzdy
jinak rozhodnuti, zda do toho jit je na vas, zda zuskate druhy detsky pokoj, nebo pracovnu… zda vam to za tech 15 mesicne stoji… hlavne nezapomenout porovnat ceny topeni ve starem a novem dome. Pokud jde o vesnici, jsem na strane manzela. Budes mit vetsi naklady na dojizdeni a to zere i spoustu casu.
@Anonymní píše: Více
tak administrativně to není žádný problém, ale o tom jsem nemluvila
spíš aby to sedlo - prodání vašeho domu, kdy zájemce s největší pravděpodobností bude taktéž řešit hypo, do toho ve stejné době aby byl pro vás domeček k dispozici - zájemců bude hodně, stačí aby se váš kupec zpozdil, a dostane přednost jiný…to stejné aby se z vašeho budoucího domečku dotyční včas odstěhovali atd…ono to totiž není o zodpovědnosti vás, ale i budoucích prodávajících a kupujících a i o trochu toho štěstíčka je potřeba ![]()
U nás koupíš obrovskou zámeckou vilu s kašnou, chatou, plaveckým bazénem a velkým pozemkem za 15-20 milionů
.
Příspěvek upraven 07.01.26 v 08:10
Ano, nájmy jsou běžné kolem 20tis.,ale u nich, pokud máš menší příjmy, ti to dotne stát. Ale stát bohužel nebude dotovat hypotéku!
Tvůj manžel má pravdu, že nechce pryč z města - vaše náklady by se jen zvětšily a to ne málo, museli byste třebas mít i 2 auta, takže taky náklady na 2 auta - pojistka, gumy, servis, STK, benzín a to jsou u jednoho auta několikatisícové částky ročně. Nemluvě o každodenním opruzu s dojížděním, ztrátou času - ten je nejcennější a ne ho probendit v kolonách či jízdou odněkud někam. A to nemluvím o taxikaření dětem, které ještě nemáte. Prosím tě vezmi v tomto rozum do hrsti!
Nestálo by spíš za úvahu a pokud to tech. a prostorové možnosti domu a pozemku dovolují, domek stavebně zvětšit?
Ahoj holky,
chci se zeptat na hypotéky v dnešní době:
Máme maličký domeček ve městě, už je nám malý. Je v hodnotě 9-10mil a zvažujeme koupi většího. Manžel nechce z města, ale okolo nás se prodává velmi málo domů. Aktuálně tři a všechny jsou dražší jak náš (logicky, když chceme větší). Vychází to na nejlevnější +2-3mil (doufáme, že bychom ho trošku usmlouvali), dražší až +6mil (a do toho nepůjdeme).
Náklady máme nízké, momentálně dodělávám vysokou školu pedagogickou a očekávám tedy vyšší příjmy. Ted aktuálně dáme dohromady okolo 60-70tis/měs a náklady máme akorát inkaso, jídlo a takové ty věci okolo běžného života. A budoucna (za rok/dva) máme očekávané příjmy okolo 80tis.
Náklady na hypotéku jsem se dívala že by bylo okolo 20tisíc. Říkám si, že to jsou běžné nájmy, lidé takto normálně fungují… Zatím spíše přemýšlíme zda do toho jít a zda nepočkáme na léto, kdy se asi ukáže více nemovitostí. Poptávku máme u více RK a zatím nic (posílají nám uplně zcestné nabídky).
Jaké máte hypotéky? Na dům na vesnici bychom měli, ale manžel nechce. Někdy mě to moc štve a říkám si, že když nechce on, půjdu bez něj nebo ho vezmu pánvičkou po hlavě
… díky moc za sdílení…