Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky je tu někdo kdo si nechal udělat sterilizaci? když jsem s dr. probírala co za Antik. došli jsme i na to. prý to stojí kol deseti tisíc. máte někdo zkušenost? šly byste do toho?2detj už mám a jiné neplánuje. díky za nazory
@katkacaajkova Zrovna dneska nad tím uvažuju, že by to po druhém dítku nebylo vůbec marný, zbavit se menzes nadobro ![]()
@Icestar kde jsi přišla na to že MS se zbavíš
. Tělo funguje stále stjně ![]()
@katkacaajkova do budoucna jsem pro sterilizaci rozhodnutá, protože antiko jsem vyzkoušela hodně a žádná mi nepřišla tak dobrá, že bych ji chtěla dlouhodobě
@Icestar ale sterilizace znamená, že se pouze přeruší vejcovody a jinak tělo funguje tak jak předtím.
Já jsem o tom tak nějak taky uvažovala. V plánu jsme měli dvě děti, pilulkovou antiko brát nezvládám, používala jsem náplasti, sice spokojenost, ale cena celkem vysoká, kondomy úplně nesnášíme oba dva, používali jsme po porodu Pharmatex, ale dlouhodobě bych to taky nedávala, tak jsem byla přesvědčená, že po druhém dítěti do toho půjdu a že pokud by měl být i druhý císař, tak asi rovnou při něm.
No, pak jsem otěhotněla a nějak mě to přešlo
Další dítě nijak aktivně neplánujeme (ještě se teda ani nevylouplo to druhý
), ale jak se to přiblížilo, tak jsem se toho nějak lekla ![]()
Jinak na sterilizaci byla moje máma. Ta už ji teda měla zadarmo, protože je jí přes 40. Menstruace jí teda zůstala, ta nemá se sterilizací nic společného. Nevím, jestli to má souvislost, ale na zákroku byla před 3 lety a cca někdy minulý se jí začaly zkracovat intervaly mezi menses a krvácení začalo být o dost silnější. Na vyšetření jí doktor řekl, že má dělohu hodně prokrvenou a pomohl jí na to Anopyryn. Po vysazení se to teda částečně vrátilo, ale už ne v takové míře.
@Icestar píše:
@katkacaajkova Zrovna dneska nad tím uvažuju, že by to po druhém dítku nebylo vůbec marný, zbavit se menzes nadobro
Menstruaci budeš mít pořád ![]()
No já bych do toho nešla dobrovolně ani za nic. I když děti už rozhodně neplánuju, pořád o tom rozhoduju sama. Definitivní a nezvratné zásahy do těla, které nejsou zdravotně nezbytně nutné, mě nelákají. Mám druhé tělísko, menstruaci nemám už šest let.
Sla bych do toho hned, mela jsem to v planu, u nas se to nakonec vyresilo jinak, sel manzel. Tchyne ji ma udelanou, obe me svagrove a nikdo si nestezuje. My zijeme v cizine a tady se provadi spis u muzu, je to mene invazivni nez u zeny. Pisu zde o rodine, takze se omlouvam, ale radeji anonymne
Taky o tom po druhem diteti premyslim, mamka i teta to maji a jsou spokojene. Maji ty vajecniky ale pouze podvazane takze kdyz by jeste chteli deti, da se to pry zase sundat. Moc informaci o tom nemam, chci se na to po detech zeptat gynekologa.
Nechala jsem si ji udělat po druhem císaři, rovnou při porodu. Je mi 34, mam dvě deti a s manželem jsme se tak domluvili. Oba porody jsem měla velmi komplikované a další tehotenstvi mi pan doktor důrazně nedoporučoval. Mame 2 krásně deti, takže nač riskovat.
Navíc i další mimi by šlo přes umělé oplodnění.
Pokud se s partnerem ohledně počtu dětí shodnete a plánujete spolu zůstat, zvážila bych spíš jeho sterilizaci… je to levnější a snazší… ale nevím jak to je kdyby si to rozmyslel, ženská jde obejít IVF, u chlapů se dá něco zamrazit, nebo některý jdou snad i zvrátit(operativně, samozřejmě)… takže pokud máš desítku na to, ideálně i jiné rezervy na případne IVF, šla bych do toho…
No, uvažovala jsem nad tím po druhém dítěti, buď já, nebo manžel… jemu je 36 a mi 25, takže on řekl, že by šel do toho spíš, než abych musela já… ale pak jsme si o tom přečetli a nejdeme do toho ani jeden… prý po tom ženské rychleji stárnou a to fakt nechci ![]()
Já jsem o tom přemýšlela, ale neunesla bych to psychicky. Jestli se podaří třetí, tak budu pro třech sekcích a přišlo by to docela vhod, ale nedovedu si představit, že bych se dobrovolně připravila o možnost mít děti. Nejraději bych na to postupem času ukecala manžela, ušetřilo by to starosti s antikoncepcí ![]()