Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@j.a.n.i1 miláčik, napsala jsem slovíčko „prý“, pokud nevíš, co to znamená, neměla by ses fór ani účastnit, natož útočit ![]()
@katkacaajkova ahoj, je mi 34, za pár týdnů se nám narodí 3. dítko, bude to třetí sekce a zvažuji, že si sterilizaci nechám udělat. Tedy, byla jsem v podstatě rozhodnutá, takže už mám doma vyplněný papír od gynekologa, se kterým se mám jít domluvit do porodnice, kde budou sekci dělat. Když jsem si žádost donesla domů (pár dní zpět), najednou na mě padla nejistota, co by kdyby, ale v tomto věku po 3 dětech je to asi rozumné (tak to tedy označil můj dr., který mi nic nenutil - byl to můj „nápad“). Výhodou je, že by se sterilizace udělala při sekci, takže bych kvůli tomu nemusela zvlášť do anestezie. Pokud bych rodila přirozeně, nejspíš bych o tom přemýšlela spíš u manžela (lehčí zákrok), protože HA nechci, ze zdravotních důvodů mi ji dr. nedoporučuje. Pravda je, že s tím teď trošku psychicky bojuji, ale věřím, že se to ustálí, asi jde jen o vlastní pocit další „nepoužitelnosti“
H.
@Tunrida píše:
S tím teda nesouhlasím. To, že chlap nemůže být těhotný a nebude rodit, neznamená, že pro něj ta sterilizace nemá váhu a měl by na ni jít jenom proto, že ženská už další děti nechce.
Jakou souhlasím s @Novire, že při sebemenších pochybnostech do toho prostě nejít. Ale úplně stejně u ženský i u chlapa.
Ja nemluvila o sterilizaci chlapa, ale zenske..zenska je ta co je tehotna a co rodia mela by stat ua tim ze kdyz uz nechce tak nechce a chlap se s tim bud smiri nebo ne. ( v situaci ze se v manzelstvi neco stane a zenska si najde jineho chlapa ktery pak bude chtit vlastni dite..tak bud se smiri s fim ze zena uu nechce a nemuze, nebo ne a pujde jinam protoue to pro neho bude mega problem )
@smurfka píše:
Ja nemluvila o sterilizaci chlapa, ale zenske..zenska je ta co je tehotna a co rodia mela by stat ua tim ze kdyz uz nechce tak nechce a chlap se s tim bud smiri nebo ne. ( v situaci ze se v manzelstvi neco stane a zenska si najde jineho chlapa ktery pak bude chtit vlastni dite..tak bud se smiri s fim ze zena uu nechce a nemuze, nebo ne a pujde jinam protoue to pro neho bude mega problem )
Tak to jsem tě blbě pochopila
To takhle s tebou taky souhlasím ![]()
@Novire píše:
Mám a jsem spokojená, nelituju. Šla jsem ve 34 letech po třech dětech.I kdyby něco (nový partner), tak vážně nechci mít doma v 60-ti puberťáka. Buď to bude akceptovat, nebo má smůlu. Mám už odrozeno, tyhle děti mi nikdo neodpáře - pokud se fakt nestane něco hrozného. A i tak - nebyla bych schopná nahradit jednu lidskou bytost druhou.
Chce to mít opravdu dobře srovnané a být si jistá. Pokud bych měla nějaké - byť minimální - pochybnosti, tak do toho nejdu.
Mám to stejně
Pravda, že když jsem šla na zákrok, trochu nejistá jsem na sále byla, nějaký měsíc po zákroku jsem tomu ještě úplně nedůvěřovala (někdy se může stát rekanalizace), ale s odstupem jsem za toto rozhodnutí ráda. Nic do sebe necpu, cítím se stejně jako dřív a sex si můžu užívat kdykoliv, aniž bych přemýšlela nad ochranou (před tím jsme měli kondomy).
Mě to nabídli při plánování druhé sekce, že bych to měla najednou a zdarma. Ale mě to spíš vyděsilo. Sice po dvou císařích a v současné situaci další dítě neplánujeme, ale je to takové… definitivní.
@Halibar píše:
ale pak jsme si o tom přečetli a nejdeme do toho ani jeden… prý po tom ženské rychleji stárnou a to fakt nechci
Blbost… na základě čeho bude podle tebe žena rychleji stárnout, když má přerušené nebo podvázané vejcovody, ale funkce vaječníků a dělohy zůstává zachována?
@Markéta80 píše:
@Icestar kde jsi přišla na to že MS se zbavíš![]()
![]()
. Tělo funguje stále stjně
Ne, když se všechno odstraní
@Icestar ale to tě neudělají při sterilizaci, to by byl šílenej nápor na tělo, to dělají pokud je k tomu jiný důvod, proč by jinak odstranili všechny ženské orgány a ženskou poslali rovnou do přechodu? to fakt ne ![]()
@Markéta80 Dá se to i dobrovolně, samozřejmě placené. Znám i jednu konkrétní osobu, která si to nechala provést (v zahraničí, u nás to bez příčiny nejde).
Nicméně já svůj komentář myslela spíše žertem, nešla bych do toho ve skutečnosti, jen jsem se zasnila, jak by byl život krásný ![]()
@Icestar krásné by to bylo to zase jo, tady to neudělají, vždyt je to i šílené dobrovolně být v přechodu a vše si nechat vybrat
Do toho bych nešla nikdy být i bez dělohy ![]()