Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, kamaradka mi poradila se zde zaregistrovat, ze bych tu mohla dostat cenne rady.:D
Jedna se o stavbu domu. Mame jiz nejakou dobu stavebni povoleni, ale vse se zaseklo na projektove dokumentaci, kdyz ji uvidel stavitel. Jako laici jsme netusili, ze projekt. dokumentace musi byt vetsinou dve- jedna pro stavebni povoleni /tu mame/ a druha tzv „provadeci dokumentace“, ktera je detailnim rozkreslenim te prvni a slouzi pro stavitele, aby mohl stavet. Takze nase projekt. dokumentace nestaci, je v ni i par veci nedoresenych, a navic doslo i k nejakym zmenam, ktere je treba do dokumentace vlozit.
Proto shanim projektanta, ktery by nasi dokumentaci prevzal, a vytvoril na jejim zaklade urgentne detailni provadeci dokumentaci, abychom mohli zacit jeste v srpnu stavet. Sam se spojil s topenari, statiky a dalsimi lidmi, jak je to bezne. Nas projektant by dodal verzi ve formatu, ktery lze opravovat. PROSIM O DOPORUCENI DOBREHO ZKUSENEHO PROJEKTANTA S DELSI PRAXI A REFERENCEMI, CO BY NA TO KOUKNUL A VEDEL CO A JAK. PRAHA A BLIZKE OKOLI-ABY MOHL DOJET K NAM A UDELAT I AUTORSKY DOZOR V PRUBEHU STAVBY. Nechci uz nikoho typu „kamaradcin kamarad ma kamarada, co dela projekty“, zadne mladicky co zrovna vylezli ze skoly, nebo osoby, kterym to nejde… Docela ziram, jaky problem je sehnat nekoho, kdo premysli a umi…
Moc dekuji predem za kontakty, pokud nekdo mate. ![]()
Příspěvek upraven 04.07.16 v 11:19
Kancelář KFJ Kostelec nad Černými lesy, dělá tam můj partner a jsou schopný zajistit vše co je třeba, vše co požaduješ. Praxi mají letitou a práci dělají na 100 procent, přítel dokonce na 150
maká svátky, víkendy no zkrátka kdy jen může. ![]()
Jenom technická poznámka: dokumentace nemusí být dvě. Povinnost vypracovat zadávací dokumentaci vám, jako soukromému investorovi, žádný zákon neukládá (nicméně nelze než doporučit). Stejně tak případnou následnou realizační dokumentaci. Nakonec by jste měli řešit dokumentaci skutečného provedení stavby, kterou by jste jako majitelé měli uchovávat po dobu životnosti stavby.
To jestli nějakou z výše uvedených dokumentací necháte zpracovat nebo vyřešíte jinak už záleží na vás a vašich potřebách.
Hodně štestí při stavbě ![]()
Holky, moc diky za dosavadni info!! Ja to pak vse /spolu s kontakty kamosu/ dam dohromady a poptam. Jinak @AlphaOmega mas urcite pravdu a diky moc za vysvetleni!. My ty dokumentace mit dve musime, protoze dle nasi se stavet bohuzel neda… a bez poradne dokumentace se nehneme z mista. Bohuzel jsem to predtim nevedela, ze je nase dokumentace k nicemu. ![]()
@Dancza134 Ted jsem na to koukala, vypada to dobre, akorat me zarazi, ze dva z projektantu nemaji titul Ing, coz nechapu… ![]()
@ragnar píše:
@Dancza134 Ted jsem na to koukala, vypada to dobre, akorat me zarazi, ze dva z projektantu nemaji titul Ing, coz nechapu…
K vypracování dokumentace pro stavební povolení je třeba mít autorizaci ČKAIT. Ing. není podmínka.
Resp. její vypracování může dělat kdokoli, ale je třeba ji autorizovat (kulaté razítko) autorizovanou osobou.
@AlphaOmega Aha, diky moc, vidim, ze se v tom vyznas
Nevim presne co CKAIT znamena, predopkladam, ze nejake zkousky nebo vzdelani, ktery se nevyrovna inzenyrskymu delkou ani urovni. Po svych katastrofickych zkusenostech- meli jsme projektanty dva, proto na titulu trvam
chci nekoho v tomto oboru vzdelanyho, zkusenyho a sikovnyho… uz si nemuzu dovolit z casovych duvodu omyl… no nic, uvidim, snad se nekdo takovy naskytne. Zatim jen sbiram tipy.
@ragnar
jak píše @AlphaOmega . Je to kancelář o deseti lidech, webovky evidentně moc neaktualizují, nicméně hlavní šéf je autorizovaný inženýr tudíž může dávat razítka má tam i otce inženýra dále tam je můj přítel který je s titulem a dělá a asi by i dělal to co ty potřebuješ, pak vám jsou další dva s titulem z toho jeden dělá zelenou úsporám a druhý technické zabezpečení budov. Zbytek jsou studenti co jen rýsují projekty, tisknou a kompletují. Ještě bych podotkla, že cenově na tom nejsou zle, co jsem tak slyšela tak oproti Praze jsou levnější o polovičku a stavební dozor dělá přímo ten šéf. Tak snad jsem to nějak nespletla a napsala srozumitelně ![]()
@Dancza134 Super, diky moc za info. Ja nechci urazet nikoho bez titulu, ale bohuzel jsem za tu dobu, co se v tom placeme, pochopila, jak dulezity je, aby clovek, co ten projekt vymysli, byl vzdelanej a znalej veci… nema cenu se rozepisovat, ale byla jsem totalne v soku, co dokazou nekteri projektanti vymyslet. A je to bohuzel krome zkusenosti a sikovnosti samozrejme i o tom vzdelani ![]()
@ragnar to chápu, denně slyším o tom jak za přítelem chodí lidi co mají špatné zkušenosti s předešlými a nebo s drahými,,Ing,, ovšem s výsledkem který stojí za… Vždycky to chce to vzdělání, to pak ten člověk automaticky vychytá všechny mouchy a hlavní je jestli je to baví a dělají to rádi, to je potom taky vidět. Moje teta před lety potřebovala projektanta na návrh půdní vestavby a co si chudák zkusila, stálo jí to 170 000 a katastrofa, žádné vyřizování za ní, vše musela sama a jediné co vlastně získala a dá se říct že i svojí zásluhou bylo stavební povolení. Tak přeji hodně štěstí a bez ohledu na to za kým se vydáte také krásné bydlení ![]()
Moje zkušenost je taková, že mezi akademickým titulem a praktickou schopností v jakémkoli směru není žádná korelace.
Často jedinou relevatní informací při rozhodování pro mě bývá pouze zkušenost jiných lidí.
Ale to jsou jen moje zkušenosti, ty ragnar ze svých požadavků neslevuj ![]()
A poslední poznámka: i zkušený projektant udělá chybu když musí spěchat. Proto ten úvodní požadavek na rychlost a kvalitu je třeba vyvážit, je to protiklad.
Ještě jednou hodně štestí. ![]()