Okna na západní stranu

3.7.16 09:08

okna na západní stranu

Dobrý den, budeme mít skoro všechna okna na západní straně. Jak vyřešit skla, protože se tam drží sluníčko.
Bezpečnostní žaluzie, když jsou zatažené - co vzduch, není v místnosti přetepláno? Děkuji za rady a postřehy. Janina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
3.7.16 09:14

Kamaradka si davala folie na skla, aby nebylo videt dovnitr, ale oni maji kralikarensky satelit, takze tam co celkem chapu a pry i izoluji.

Jinak predokenni zaluzie a pripadne klimatizace.

Na zapadni stranu mame jeden detsky pokoj, chodbu s oknem a pracovnu. Pred detskym pokojem je vzrostly strom, takze odpoledne prijemne stini a nerekla bych, ze je tam nejake velke vedro…

Příspěvek upraven 03.07.16 v 11:32

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
3.7.16 10:53

Na západ má mamka ložnici, okna chodby a kuchyňské okno, nahoře pak dcera střešní.
Neřekla bych, že máme v místnostech nějak horko, v těch dolních teda vůbec ne i když tam slunko praží cca od 16ti hod. Jinak teda žaluzky (vnitřní) jsou nic moc, pokud Vám neva investice na vnitřní bych se vyprdla a dala venkovní-ty jsou úplně o něčem jiném. Ale je to o penězích - taky je nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
3.7.16 11:00

Venkovní žaluzie jsou prý na tohle dobré. Za jedno stíní, za druhé prý vzduch bez problému cirkuluje. Nedávno jsme to řešily se známou, která je má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.7.16 11:02

@atominnka To jo, taky jsem slyšela jak jsou super a taky v zimně spoří dost tepla. Mít tak prachy tak jdu do nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
3.7.16 11:11

Vím, co to je, mám okna na západ - obýváko-kuchyně a také tam i spím. Je to starší dům, tak to jinak nešlo. Nemohu si vynachválit předokenní žaluzie!!! Loni, jak bylo měsíc tropické vedro - venku 36 a více, tak jsem díky jim držela doma 29 - sice to bylo i na mě moc, ale těch 29 st. bylo „konečných“, výše už to aspoň nešlo. Máme ale domek zateplený i polystyrenem, a to hraje také roli v tzv. tepelné setrvačnosti. Ale žaluzii na okně v obýváku mám staženou prakticky celé dvě měsíce (kytky letním na zahradě) a v kuchyni ji stahuji podle potřeby - v noci větrám, dopoledne, když mi slunce svítí na východní stranu, tak mám tak 1/3 vytaženou, ale jak přeleze slunce přes komín a začne mi to sem „šajnit“, tak jede dolů také. Jenom žiju jako potemník:)))))ale nemusím vařit a domácnosti si sama pro sebe obstarám. JO, ty žaluzie se dají stáhnout dolů durch - nebo jsou mezi nimi takové škvíry - takže to trošku větrá. Je to dobrá investice, také když padají kroupy nebo fičí silný vítr, to samé v zimě - slouží to i jako ochrana proti úniku tepla při silných mrazech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
3.7.16 11:12

Mám je asi 6 - 7 let a stálo to na dvě okna tuším kolem 14 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.7.16 13:04

Existují skla, která jsou k tomu přizpůsobená. Lomí světlo v závislosti na úhlu slunce tak, aby v létě pouštěla dovnitř co nejmíň tepla a v zimě naopak. Myslím, že je nabízel Slovaktual, ale určitě je budou mít i další firmy.

• Citovat
  • Upravit
3.7.16 13:56

Děkuju za průběžné odpovědi. Venkovní žaluzie to jsou ty bezpečnostní žaluzie? Jak jsou řešené po stranách, předpokládám, že se nedají asi vypáčit, když jsou bezpečnostní? Janina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí