Dodací lhůty balíčků před Vánoci

286
15.12.10 11:51

Dodacie lehoty balíčkov - pred Vianocami

Ahojte, maminky, ktoré tiež vo veľkom nakupujete cez internet a balíčky vám chodievajú klasicky poštou.

Zaujímalo by ma, aké máte skúsenosti s čakanín na balíčky (teraz tieto posledné dni)?

Ja som si objednala 3 balíky - jeden sa stratil, dva zvyšné mi mali doraziť dnes. BOLI POSIELANÉ V PONDELOK 1. TRIEDOU (vnútroštátna zásielka). Nechápem to a veľmi sa bojím, že sa stratia aj tieto dva. No na druhej strane si hovorím, že na pošte majú toho teraz veľa, že to asi môže trvať dlhšie.

Napíšte mi prosím vaše skúsenosti…Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8413
15.12.10 12:12

Před vánoci pošta nestíhá, jako každý rok touto dobou. Hlavně, že furt zdražují poštovné. Balíky, které jsem posílala 8.12. některé zákaznice ještě dnes nemají :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.12.10 12:19

my čekání taky na dva balíky, měli přijít v pondělí, tak snad dojdou.Švagrová čeká na hodinky pro manžela, a prý ut to překročilo 14 dní kdy to měli dodat, tak má taky nervy-je to vánoční dárek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
15.12.10 12:20

Mně bratr poslal před 14 dny balíček poštou z Anglie, není tu doteď, přitom běžně jde z Anglie tak 5 dnů. Já stále doufám, že za to třeba může sníh, kalamity nebo tak a do Vánoc to stihnou… je to dárek pro manžela :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.12.10 12:21

Mně zatím chodí v pohodě, obchodní balík do druhého dne (odeslán v pátek, přišel v pondělí), jinak dva tři dny. PPL zatím taky dodržuje 24 hod. Ovšem dnes jsem ještě narychlo objednala přes českou poštu (bohužel nebylo na vybranou), tak jsem moooc zvědavá. :mrgreen: Špatnou zkušenost jsem udělala s In-time, vezli mi trampolínu, o den to bezdůvodně prodloužili, ale spíš mě vytočilo chování řidiče než ten den navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.12.10 12:32

Jo, zatím v pohodě. Naopak jeden přišel dřív než jsem čekala (slibovali delší dodací lhůtu), tudíž jsem si ho nestihla vyzvednout na poště (k nám prostě nezaváží :zed: ), a zase ho odeslali zpět :zed: Ve čtvrtek jsem byla poslat pár balíčků, vesměs do kila, fronta šílená, ze dvou přepážek jela jedna, a tam se ještě zasekávala tiskárna :pocitac: :pocitac: :pocitac: Takže chudinky taky ty holky za přepážkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
15.12.10 12:36

Já když v tuto dobu objednávám něco z internetu,, tak se dopředu ptám prodejce, za jak dlouho to vyexpedujou. Většinou mají napsané např. rozmezí 3-5 dnů, ale já chci vědět kolik to bude doopravdy. Pak si dám rezervu 1 den pro podání na poštu a poště 3 dny. I když mají heslo dnes podáte, zítra dodáme, z vlastních zkušeností vím jak to chodí doopravdy. Takže si pak spočítám, jestli má cenu to riskovat nebo ne.
Poslední balíčky jsem objednávala a platila minulý týden. Pro jistotu. Tento týden už se mi to zdá moc na knop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
15.12.10 12:38

Ja dnes odesilala balicek na slovensko- snad do vanoc tam bude!

Co mne ale zarazilo, musela jsem na ten papir postovny psat, co v balicku je- kde to jsme? Ja myslela ze z cech na Sk se necli a nejde to nejak prec celniky- no docela cumim.

Co je komu do toho, co posilam, je to darek a hotovo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
15.12.10 12:58

kdyz touto dobou neco objednavam tak to nikdy neplatim predem- kdyby to doslo po vanocich proste to neprevezmu, kdyby jenom posta ale tedka nestiha i ppl, meli muj balik na depu 3 dny, dokonce mi i volali jestli se nebudu zlobit kdyz mi to privezou po vikendu, proste toho maji moc. ve vetsine e-shopu maji ted i napsano ze negarantuji dodani zbozi do 24.12. Já darky nakupuji uz v listopadu a jedine pres net..:) takze byt tebou tak volam a ptam se kdy to budou davat k expedici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
15.12.10 13:01

Já jsem z toho letos v šoku, ale co jsem objednala, to mi do dvou dnů opravdu přišlo. 8-o Dneska přišel balíček, co paní odesílala v pondělí, letos mě pošta opravdu překvapila, loni to bylo šílený.

Držím palec, ať všem dojdou balíky včas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
15.12.10 13:02

Pošta nestíhá no, ikdyž prodlužují pracovní dobu atd. V pondělí mi byl odeslán balíček, čekala jsem ho dnes a zatím nic (pošta sem jezdívá kolem 11:30) Ale větší nervy mám z dodání kalendářů, objednala jsem je celkem na poslední chvíli:roll: Mám ráda, když mi odesílatel sdělí číslo balíku a můžu ho na stránkách pošty sledovat, to jsem pak trochu klidnější, ale ne každá firma to bohužel dělá :nevim:

Jinak já bych poště dala tak 5 dní a pak bych se začala po balíkách pídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
15.12.10 13:03

tyden a jen z jedne casti prahy do druhe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
15.12.10 13:03

Ja uz teda taky baliky mam doma vsechny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
15.12.10 13:05

Freeonit - ja mám balíčky objednané cez mmb. Boli posielané v pondelok, problémy proste robí pošta. Oba balíčky mám samozrejme poistené, no keby sa stratili, tak neviem, neviem. Jedná sa o veci (zväčša z anglicka - hračky i oblečenie), ktoré u nás proste na 100% nezoženiem. To by ma na tom štvalo najviac, a samozrejme i behanie a zháňanie nových darčekov. Ja darčeky riešim už 3 mesiace (darčeky pre 15 ľudí - tak som si to radšej rozdelila), no a toto sú poslené dva.

Vidím, že je to s poštou teraz asi normálne. Trošku som sa upokojila, uvidím teda ešte zajtra …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.12.10 13:06

No teď už taky neobjednávám, ten poslední balík (dnes dopo objednaný) není s platbou předem, tu volím stejně jen na MMB, kde se jinak nedá. Ale když nedorazí, už mi to nevadí, klidně ho předám i po Vánocích. Ovšem garantují, že objednávky do 16.12. na zboží skladem dorazí do Vánoc, no tak jsem zvědavá. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová