Dodatečná žádost o RP

Anonymní
13.3.20 09:50

Dodatečná žádost o RP

Ahoj maminky, jdu si pro radu. Jsem doma s 11 měsíčním miminkem a stále nemám vyřízený rodičák, protože je potřeba doložit potvrzený denní vyměřovací základ mého přítele, ale městská správa, pod kterou jeho zaměstnavatel spadá je 300km daleko. Já se tam nejsem schopna dostat, protože mám 2 děti a celodenně pečuji o maminku přítele. Přítel je pracovně vytizeny a často na zahraniční stáži, takže mu nikdy nevyjde tam v úředních hodinách zajet. Nejsme ve fin. tísni, takže na to vyřízení nespěchám. Zajímá mě ale, zda mi peníze za tu uběhlou dobu propadly nebo mám stále nárok čerpat celou částku? Úřednice mi jen řekla, že mi tu měsíční částku vyplatí 2 měsíce zpětně, ale víc nic, když prý neví, jakou výši mi podle toho vyměřovacího základu pak na každý měsíc stanoví. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1902
13.3.20 09:54

A co to zaslat poštou na příslušné místo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
13.3.20 09:55

Urednice ti to rekla dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
13.3.20 09:55

To podejte elektronicky, nebo pošlete poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
13.3.20 09:58

A proč sis tedy nepožádala jen na sebe bez jeho DVZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
13.3.20 09:58

Můžeš čerpat až 3 měsíce zpětně, ale z těch 300 tis. jsi o nic nepřišla, jen začneš později. O potvrzení o DVZ můžete požádat poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20895
13.3.20 10:39
@j.a.n.i1 píše:
A proč sis tedy nepožádala jen na sebe bez jeho DVZ?

To me napadlo hnedka jako prvni. Tedka by mela 10tis mesicne a mozna by DVZ otce ve vysledku ani nepotrebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.21 08:16

Jak na žádost o rodičák

Ahoj maminky, řeším teď podání žádosti o rodičák a přijdou mi všechny informace hrozně zmatečné, navíc si mnohdy protiřečí… Chci se tedy zeptat, jaké papíry musím mít? Je potřeba to potvrzení o denním vyměřovacím základu ovlivňujícím výši rodičovského příspěvku nebo ne? (Někde jsem našla, že teď už to potřeba není, jinde zase, že pořád jo) Byla jsem klasicky v práci na dobu neurčitou, pak jsem byla na mateřské. Mateřská mi skončila v prosinci, tak budu žádat zpětně, vím, že to problém není, ale myslíte, že mi přijdou peníze už v únoru za leden, nebo mám počítat až s březnem?

Děkuji moc za rady, včera jsem nad tím seděla a přišla si jak totální blbka…

• Citovat
  • Upravit
7712
7.1.21 09:07
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, řeším teď podání žádosti o rodičák a přijdou mi všechny informace hrozně zmatečné, navíc si mnohdy protiřečí… Chci se tedy zeptat, jaké papíry musím mít? Je potřeba to potvrzení o denním vyměřovacím základu ovlivňujícím výši rodičovského příspěvku nebo ne? (Někde jsem našla, že teď už to potřeba není, jinde zase, že pořád jo) Byla jsem klasicky v práci na dobu neurčitou, pak jsem byla na mateřské. Mateřská mi skončila v prosinci, tak budu žádat zpětně, vím, že to problém není, ale myslíte, že mi přijdou peníze už v únoru za leden, nebo mám počítat až s březnem?Děkuji moc za rady, včera jsem nad tím seděla a přišla si jak totální blbka…

Mrkni na stranky prislusneho UP, kam pujdes zadat. Meli by mit vse vypsane. Nema cenu studovat nejake ostatni stranky. Pripadne si tam zavolat, co vse teda potrebujes, kdyby se ti to zdalo nepochopitelne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.21 09:10

@Kukacka123 Jo, volám tam už od včera a nikdo mi to nebere :D to bylo to první co jsem vyzkoušela a konkrétně tady na těch stránkách jsme s manželem nic ohledně toho co je potřeba nenašli, jsem z toho trochu zoufalá :D protože mě tyto úřednické věci nebetyčně s**ou asi jako každého…

• Citovat
  • Upravit
7712
7.1.21 09:20
@Anonymní píše:
@Kukacka123 Jo, volám tam už od včera a nikdo mi to nebere :D to bylo to první co jsem vyzkoušela a konkrétně tady na těch stránkách jsme s manželem nic ohledně toho co je potřeba nenašli, jsem z toho trochu zoufalá :D protože mě tyto úřednické věci nebetyčně s**ou asi jako každého…

Aha, tak to ja vse dohledala na strankach pred tema cca 2 rokama. Jeste se muselo i na socialku, ted uz myslim ani to ne. Ale jista si nejsem. Tak leda vytrvat a zkouset volat no nebo tam proste pujdes a kdyby neco chybelo, tak to dodas nebo dojdes znovu :nevim: tak drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
7.1.21 09:30
@Anonymní píše:

Stačí si stáhnout ten ofiko formulář, který stejně potřebuješ a na něm máš přímo vypsané, co je třeba doložit, tak nějak nechápu, jak to nemůžeš najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.21 09:45

@Kukacka123 Děkuji

@j.a.n.i1 Ten formulář jsem samozřejmě viděla a i jsem na to koukala, ale popravdě mě to teda jasné nepřijde.

V nějakých případech se totiž vyměřovací základ dokládat musí v nějakých ne a já bych fakt potřebovala aby mi to někdo přeložil do lidštiny… protože z jednoho odstavce mám pocit, že se to mě a manžela netýká a z dalšího zase že ano. Možná jsem prostě jen blbá no :D ale dělám tyhle věci poprvé a doufala jsem, že se najde někdo kdo poradí.

• Citovat
  • Upravit
20895
7.1.21 10:07
@Anonymní píše:
@Kukacka123 Děkuji

@j.a.n.i1 Ten formulář jsem samozřejmě viděla a i jsem na to koukala, ale popravdě mě to teda jasné nepřijde.

V nějakých případech se totiž vyměřovací základ dokládat musí v nějakých ne a já bych fakt potřebovala aby mi to někdo přeložil do lidštiny… protože z jednoho odstavce mám pocit, že se to mě a manžela netýká a z dalšího zase že ano. Možná jsem prostě jen blbá no :D ale dělám tyhle věci poprvé a doufala jsem, že se najde někdo kdo poradí.

Nemusis dokladat, pokud nechces brat vic jak 10tis. Pokud chces, tak dolozit. Jeste maji, ale to nevim jestli je pravidlo, ze pokud materskou a rodicak vyrizujes v jednom meste, tak si ty udaje predaji sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.1.21 10:39

Pokud si volilš výši rodičáku do 10tisíc včetně, tak nemusíš dokládat nic, pokud více, tak už výši platu doložit musíš. POkud požádáš během ledna, přijdou ti první peníze v únoru.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex