Dohoda, či brigáda?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.9.20 10:17

Dohoda, nebo brigada

Dobrý den, prosím o radu. Jsem nyní bez práce, s tím že pobíram ještě rodičovsky prispevek do října. Od října bych si rada našla brigádu či nějaký zkrácený úvazek na dohodu (kvůli dětem teď nemůžu HPP). Je možné chodit na takový úvazek aniž bych se musela hlásit na úřad práce? Je odváděno z výplaty klasicky zdravotní a socialni pojištění - já už nic navíc neplatim? Mohu dávat děti do školky na celý den (3 a 5let)? Mám v tom úplně hokej. Vždy jsem pracovala na HPP, ale teď díky te koroně je vše jinak. DĚKUJI ZA VYSVĚTLENÍ

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22367
11.9.20 10:27

Nejlepe si najit praci na nornalni pracovni smlouvu a zkraceny uvazek, treba 0,5. Neni nic vyhodneho delat brigadne(na dohodu). Z normalni pracovni smlouvy muze cerpat OCR, dovolenou, nemocenskou, jde vam to na duchod, odvody za vas plati normalne zamestnavatel. Skolka je omezena jen kdyz jste vedena na pojistovne jako osoba pecujici o dite do 7 let=jste doma s ditetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20857
11.9.20 11:33

Nejlepší je klasická smlouva jen na zkrácený úvazek nějaký. Jinak u brigády je důležité jestli je to DPP nebo DPČ a pak taky měsíční výdělek. Od toho se odvíjí jestli jsou odvody nebo ne apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat