Nemáme dohodu od soudu, jaké mám možnosti vidět své dítě

8.4.20 07:42

Dohoda nedohoda

Spis asi pro matky a otce co možná zažívají něco podobného.

Situace víme jaká je. Já měl dohodu s matkou svého ditete pouze ústní přišel virus a matka mi dite již nedala pak se vymlouvala ze není dite dost staré na to aby u mě spalo a poslední verze ze dite do soudu bude jen u ni. To ze jsem nezažil první krůčky a jiné věci díky tomu co jsem napsal je hrozné. Ale když nemáme dohodu od soudu jaké mám možnosti. Když bych si ji vzal mužů udělat to stejne co matka ze si ji nechám doma a matce jj nedám do soudu? Udělám to stejne co ona děla poslední 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33598
8.4.20 07:51

@Tomas1234567 Jestli jsi zapsaný v RL, a dítě není svěřené do péče matky, tak jo, můžeš si ho vzít a nevrátit jí ho do soudu. Nikdo by vlastně nemohl udělat nic. Proč ti ho nechce dávat? Nejhorší, co může být, je brát si dítě jako rukojmí. Je vás obou a za vaše spory nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
8.4.20 07:52

Oba mate k diteti naprosto stejna prava. Otazka je, kolik je ditwti let - podle tveho prispevku soudim, ze je to batole…tudiz v tomto veku je zvykle spise na matku. Z formalniho hlediska by sis takto dite mohl tez uzmout, jak to dela ted tvoje ex, nicmene v zajmu ditete by to moc nebylo…zkzste se spis domluvit, apeluj na ni, ze rodicem jsi stejne jako ona. Muzes podat pisemny navrh na opatrovnicky soud k vasi spisove znacce s podnetem k co nejrychlejsimu vyrizeni veci, nebot ti nyni neni ze strany matky umizneno dite vubec vidat…drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
8.4.20 07:53

Napsat, že jste to měli mít vyřešené dřív je teď už zbytečné. V tuto chvíli bych ti doporučila zavolat na OSPOD a poradit se co dál. Nejrychlejší by bylo zažádat o předběžné opatření, kdy bude dítě svěřené do péče jednoho z rodičů a v ramci toho se domluvit na kontaktu. Vzhledem k tomu, že s bývalou partnerkou se nejste schopni domluvit bych to vše řešila přes OSPOD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.4.20 08:06

Taky bych to řešila přes OSPOD. Ex má dítě jako rukojmí. Vídat se přece můžete. Ač je asi zvyklé na ni, to je jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41151
8.4.20 08:06
@Tomas1234567 píše:
Spis asi pro matky a otce co možná zažívají něco podobného.Situace víme jaká je. Já měl dohodu s matkou svého ditete pouze ústní přišel virus a matka mi dite již nedala pak se vymlouvala ze není dite dost staré na to aby u mě spalo a poslední verze ze dite do soudu bude jen u ni. To ze jsem nezažil první krůčky a jiné věci díky tomu co jsem napsal je hrozné. Ale když nemáme dohodu od soudu jaké mám možnosti. Když bych si ji vzal mužů udělat to stejne co matka ze si ji nechám doma a matce jj nedám do soudu? Udělám to stejne co ona děla poslední 2 měsíce.

podej na soud předběžné opatření. Hlavně jí ho neber. Je to prďolka ty by jsi mu jen tak vzal nejbližšího člověka? Víš, co by to s tím dítětem udělalo? A to nemluvím o tom, že by ti to u soudu přitížilo…
Zainvestuj do právníka a rozjeď soudní mašinérii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
8.4.20 08:12

Jak píše @MichaelaHw, předběžné opatření.
Je mi smutno z toho, že dva dospělí se o dítě přetahují jako o kus hadru, matka brání otci vidět vlastní dítě, otec chce matce oplácet stejnou mincí.
Víš, jak musí být tomu malému dítěti? Já si dodneška pamatuji z doby, kdy jsem byla hodně maličká, že jsem doma mamku nenašla, byla tam jen babička a dodnes cítím tu úzkost, i když babičku jsem milovala…
A neumím si představit, že kdybychom s mužem šli od sebe, že bych mu bránila vídat se s malou, když vím, jak moc ji miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
8.4.20 08:20

Nejlepší pro dítě je, když otec miluje jeho matku :srdce: proč jste se rozvedli? Možná kdybys tu napsal dříve, tak by někdo poradil. Takhle už tvé dítě propáslo a ještě propásne mnoho okamžiků, kdy mělo být s oběma rodiči :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.20 09:12

@Keyllah

A čím bych si u soudu přitizil? Matka si muže dělat co chce a otec má být potichu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41151
8.4.20 09:18
@Tomas1234567 píše:
@KeyllahA čím bych si u soudu přitizil? Matka si muže dělat co chce a otec má být potichu?
Čím? dítě tě už nějakou dobu nevidělo ( měsíce? už si tě pomalu nepamatuje, jsi pro něj skoro cizí), je to prďole a ty by jsi ho jen tak sbalil a matce pár měsíců neukázal? Opravdu ti o přijde normální a v pořádku? na to, co to udělá s dítkem evidentně nehledíš. A to je přesně to, co by ti u soudu uškodilo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.20 09:20

Ne dite mě vidalo u matky 2hodiny takže tobe přijde normalni když si matka nechá dite opravdu zasnu, soud bude možná v červnu to mám do června dělat co socialka teď nepomůže sami mi řekli ať si dite vezmu na čas a upřímně mě nepřijde normalni co děla matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35789
8.4.20 09:25

Chudák holčička, ta si ještě s vama užije (bohužel). Znáš to pořekadlo, že moudřejší ustoupí? Meleš jen pořád já, já ale dítě je teď v období kdy je hodně fixovane na matku, můžeš se vztekat jak chceš ale prostě je to tak. Fakt se o ní chces přetahovat za asistence policie, víš co to s ní udělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41151
8.4.20 09:25
@Tomas1234567 píše:
Ne dite mě vidalo u matky 2hodiny takže tobe přijde normalni když si matka nechá dite opravdu zasnu, soud bude možná v červnu to mám do června dělat co socialka teď nepomůže sami mi řekli ať si dite vezmu na čas a upřímně mě nepřijde normalni co děla matka

Píšeš, že tě už delší dobu nevidělo a že je malé. Takže na férovku -) jak dlouho jsi dítko neviděl? a jak je staré? protože to je dost podstatné.
Kdoví, jestli se v červnu bude vůbec jednat. Předběžko je otázkou pár dní a ty teď fungují. Napsalo ti to už více lidí, ale to by chtělo zvednou zadek a dojít za tím advokátem. Určitě by ti to u soudu zaručilo větší úspěch než sbalení dítka a následné jednání s pčr a soudy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.4.20 09:28
@Tomas1234567 píše:
Ne dite mě vidalo u matky 2hodiny takže tobe přijde normalni když si matka nechá dite opravdu zasnu, soud bude možná v červnu to mám do června dělat co socialka teď nepomůže sami mi řekli ať si dite vezmu na čas a upřímně mě nepřijde normalni co děla matka

Nejde o tebe, jde o dítě. Tobě opravdu nedochází, co by to dítě zažívalo, kdyby jsi ho mámě sebral. Je ti jedno, že by se mu šíleně stýskalo, bylo by v šoku z neznámého prostředí, že by z toho mělo trauma? Co dělá matka normální není, ale to, co chceš udělat ty je týrání. Kontaktuj ospod ať ti pomůžou zprostředkovat návštěvy a přestaň myslet jen na sebe!

• Citovat
  • Upravit
56089
8.4.20 09:28
@Tomas1234567 píše:
@KeyllahA čím bych si u soudu přitizil? Matka si muže dělat co chce a otec má být potichu?

ty se uklidni. jestli ted odtahnes dite, budes za agresora.
Navic ja tedy matku chapu, nevi, s kym se ted stykas a tak a deti jsou prenaseci bez priznaku. Je rozumne ted vydrzet a pak to doresit.
Otec, neotec, nezijete spolu a momentalne jsi „cizi“, co se nakazy tyce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí