DPP 2026: Kolik hodin denně mohu pracovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Neni to stanoveno na počet hodin denně, ale na kalendářní rok, 300 hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 je to vůbec takový divný, nejdřív, že je to HPP a najednou by to měla být dohoda
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tak DPP je dočasný a občasný úvazek na vyplňování mezer nebo práce, které není dost na HPP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius jde mi hlavně o placení pojištění. Kdyz bych si ho musela platit sama tak se to nevyplatí.
- Citovat
- Upravit
Pojištění se ti z dpp platit nebude, to bys musela brát tak 500 na hodinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pojištění se odvádí, pokud si vydělá víc jak 10 tisíc měsíčně. Teda pokud se to pro letošní rok nezměnilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak Chat GPT tvrdí, že ten měsíční výdělek v hrubém je 10 000. A když máš DPP u více firem, tak se to sčítá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina To není pravda, může mít klidně minimální mzdu a oddělat dostatek hodin a pojistné odvede.
@nozu AI kecá, už loni to bylo 11500 a víc, a od nového roku 12000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ta pracovní smlouva měla být na plný úvazek? DPP obecně dávají zaměstnavatelé ze dvou důvodu:
a) chtějí si zamestnance otipovat a nechtějí, aby figuroval v případné fluktuaci, tak si ho otestují 1-2m na DPP a smlouvu dají potom (někde pak i navrhnou zkrácení zkusebky)
b) chtějí s tím vyj.ebat finančně a vykazují ofiko příjmy do toho minima bez odvodů a zbytek dají na ruku nebo formou cestaku nebo si něco vymyslí.
Ani jedno samozřejmě nedělá seriózní zaměstnavatel, ale setkala jsem se s tím i u velkých firem, že třeba měli oficiálně povolen od matky nábor až od dalšího kvartálu, tak zatím vzali na DPP a dohodare nevykazovali. Ptala bych se otevřeně na důvody.
Jinak samozřejmě DPP má svoje místo, já mluvim výše o použití DPP na dlouhodobě plánované pozice.
Příspěvek upraven 17.03.26 v 16:51
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak záleží na podmínkách. Pokud mas pracovat celý mesic, pak se da předpokládat, ze pojištění odvedeno bude a 300h mas na 2 mesice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše: Více
Tak pojištění se odvádí od výdělku 12 tisíc a výš a dpp máš max 300 hodin ročně
to leda by mela smlouvu jen na par měsíců treba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše: Více
Tak DPP se běžně uzavře klidně na rok, a až se hodiny vyčerpají, tak se to řeší, takže se klidně ukončí po dvou měsících a nahradí se třeba DPČ, kde už je i to omezení hodin v měsíci (resp. V období to musim být do puluvazku).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo tak to uz musí říct zakladatelka, co to je zač, jestli nejaka krátkodobá brigáda nebo malý přivýdělek na par hodin měsíčně
ale tohle dělání smluv na dva měsíce a pak nahrazování dalsi mi přijde proste jako podvod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych vědět kolik hodin denně se může pracovat na DPP? Mám nabídku na DPP, ale nepřijde mi to výhodné.