Dohoda o rozvázání PP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dohoda o rozvázání PP
Ahoj holky, tak se stalo, co jsem očekávala. Zaměstnavatel pro mě nemá po návratu z RD místo a nabízí mi ukončení PP dohodou dle par. 49. V odst. 2 uvádí, že k rozvázání PP dojde z důvodu nadbytečnosti zaměstnance pro zaměstnavatele a zaměstnanci náleží odstupné (smluvní strany se dohodly na odstupném ve výši pětinásobku průměrného měsíčního výdělku), odstupné bude vyplaceno jednorázově po skončení PP.
Prosím Vás o radu, je to takto korektní? Očekávala jsem výpověď dle par. 52, toto je pro mě trochu překvapení a netuším, jestli není par. 49 nějak znevýhodněn např. u úřadu práce (nárok na podporu).
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Obecně to znevýhodněné není, když je tam jako důvod uvedena ta nadbytečnost. Ale tím, že už vůbec po RD nenastoupíš do práce, tak se ti podpora nebude počítat z platu, ale dostaneš těch cca 3500,– ale zase bys je měla dostat hned a ne až po 3 měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani díky, s tou mizernou podporou bohužel počítám, zaměstnavatel při těch pěti platech odstupného trvá na ukončení první den po skončení RD.
Takže pracák mi podporu začne vyplácet hned po zaregistrování? Já počítala s odloženým vyplácením (po těch pěti měsících), prázdniny (než mi malá nastoupí do školky) jsem chtěla překlenout péčí o dítě do sedmi let a registrovat se v září.
Jde to tak udělat, že? A podpora by začala běžet od září?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslim, že pracák ti začne vyplácet až po 5ti měsících tedy pokud dostaneš těch 5 odstupných platů
alespoň kamarádka to tak měla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katek78 pokud dostaneš odstupné, počítá se to jako příjem a podporu v nezaměstnanosti dostaneš až po 5ti měsících-vzhledem k tomu, že máš 5ti měsíční odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky, pro mě není zásadní, jestli tu podporu dostanu hned nebo po pěti měsících, primárně mi šlo o to, jestli mě ta 49 nějak neomezuje v nároku na podporu (jak psala Jain, tak prý ne)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozdíl v paragrafu 49 a 52 je v tom, že 49 znamená DOHODU a 52 by jsi dostala v případě, že by jsi na dohodu přistoupit nechtěla, a tak by ti zaměstnavatel dal výpověď dle paragrafu 52 NADBYTEČNOST.
Co se týká podpory od ÚP, tak tu dostaneš po 5 měsících, tak jak tady bylo rečeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit