Dojde ropa?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15728
28.3.25 08:14
@Cenarius píše: Více

Bohužel agent vyhraje volby a opět stát zamrzne a porostou jen dluhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
28.3.25 08:22
@Cenarius píše: Více

To pořád ale nic nemění na tom, že kdybych si chtěl nainstalovat tepelné čerpadlo, tak mi to z distribuce nedovolí, protože na síti není dostatečná kapacita. A doma si větrnou elektrárnu, která mi to bude v zimě živit, udělám jen těžko. V létě mi elektroauto nabije domácí solární elektrárna, ale v zimě, kdy potřebuju živit tepelné čerpadlo (a v případě mrazů elektrokotel) a ještě nabíjet auto,…, nemáme na takovou spotřebu dostatečnou kapacitu sítě. Pokud by se celá část města rozhodla, že si pořídí elektromobil, vytápění budeme mít všichni tepelným čerpadlem, tak se musí vyměnit trafostanice, vedení k jednotlivým domům a vedení z rozvodny do trafostanice. A je otázka, kdo to zaplati… Hm, na tu otázku je ale i poměrně jednoduchá odpověď.
Nejsem skeptik v oblasti elektromobility a přechodem na elektřinu. Ale těch věcí, které je kolem toho potřeba udělat je hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
28.3.25 08:24
@Zumpa píše: Více

Dobře, ale v tu chvíli jsem s nějakou ekologií nahraný a musím hledat alternativní řešení. A globální problém to v našem místě je, protože vím o více lidech z okolí, komu to nepovolili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
28.3.25 09:42

Spíš než otázka, jestli dojde ropa, teď je aktuální otázka, co budeme my zpracovávat místo ruské ropy. Začátkem roku skončil odběr ruské ropy a nyní jedeme ze zásob a začneme zpracovávat jiné ropy, ceny paliv mohou potom narůst a tak. Do toho eko věci, omezování spalovacích motorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
28.3.25 10:48
@Anonymní píše: Více

podobné prognózy slýchám už od 70. let. Neřešte to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová