Nepříjemní důchodci

Miuska1
25.3.25 20:44

Nepříjemní důchodci

Ahoj,
musím se vypsat. Dneska se mi v tramvaji stala taková věc, no, pořád to nepobírám. :mrgreen: Dneska jsem jela tramvají. A jak se oteplilo, tak jsem si sundala bundu a hodila si ji přes opěradlo sedačky tramvaje.
No a na další zastávce nastoupila babča, tak 65 let. Za mnou bylo jediný volný sedadlo, tak šla na něj a říká mi: To je vaše bunda?
Já: Ano.
Ona: A proč ji tady máte?
Já: A proč vám vadí? Vždyť máte volné místo, můžete si v klidu sednout.
Ona: Sundejte ji. Mně překáží. :zed: :zed:
Nejradši bych ji poslala do země, kde nesvítí slunce, ale nechtěla jsem se hádat, říká se, že nejhorší je srážka s blbcem. :mrgreen:

Mám samozřejmě úctu ke starším lidem, pouštím je si sednout, ale vážně se mi nelíbí, jak se k nám chovají. Kdyby to ta paní řekla slušně, brala bych to, ale ona byla vyloženě arogantní! :zed: :zed:
Přijde mi, že někteří důchodci se k nám mladým chovají jako k póvlu…a já hlasuji pro vzájemný respekt.

No…musela jsem si ulevit. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9722
25.3.25 20:48

Mám zkušenost s nepříjemnými lidmi napříč věkovými kategoriemi. Kdo je hulvát zamlada, zůstane jím i ve stáří. Ale obecně mi nepřijde, že by mezi důchodci bylo víc nepřijemných lidí.
Na druhou stranu, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá - asi by mě nenapadlo odkládat v MHD oblečení na opěradla sedadel, protože to opravdu může zavazet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
25.3.25 20:49

@Miuska1 jejda, no bóže, jedna nas. raná starší dáma si potřebovala ulevit a ty z toho děláš třetí světovou, protivní teda umí být nejen důchodci,
ale jestli bydlíš v Praze, tak ano, tam jsou nejen důchodci hodně protivní a naštvaní na celý svět - nevím, čím to je,
a mimochodem - babča v 65 :mrgreen:, my budeme chodit do práce do 67, takže asi pojmenování babča a důchodce bude trochu mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65116
25.3.25 20:49

Tak mezi vzájemný respekt patří i to, že neobtěžuju ostatní v MHD, a to ani tím, že zaberu další sedačku. Já si třeba i vybírám podle sluníčka, kam si sednu. Nebo třeba chtěla být blíž ke dveřím, cokoliv. Bundu, batoh atd si nechávám na klíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21548
25.3.25 20:51

Mě by ta tvoje bunda přehozená přes sedačku také překážela. :nevim: prostě to zasahuje do prostoru pro sezení a není to příjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miuska1
25.3.25 20:51
@vokishka píše: Více

Vždyť se jednalo o mojí sedačku, kde jsem seděla. Ta bunda jí tam nemohla snad překážet…

Další historka: jela jsem tuhle jiným autobusem. Bylo tam málo lidí, hodně volných míst…a seděl tam nějaký kluk. A přišla za ním důchodkyně a říká: Pusťte mě si sednout.
A přitom měla plno volných míst…no a kluk šel a pustil ji…

• Citovat
  • Upravit
3098
25.3.25 20:54

To chování starší dámy, no bóže, neměla svůj den. Ale zarazil mě věk - mé mamce je letos 65 a vzhledem, vitalitou i fyzickou kondicí strčí do kapsy holky mé generace. Ale jo, asi věřím, že si někdo téhož věku zaslouží hodnocení „babča“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8948
25.3.25 20:54

Nejezdím teda nějak často MHD. Ale potkávám nebo potkáváme v jiných situacích důchodce a problém nebyl zatím. Ale my jsme oba komunikativní, sdílní, ať jde o cizího nebo relativně od vidění známého. Není důvod, ať se člověk dohaduje nebo je nepříjemný.
V tom MHD bych si dala prostě bundu na klín nebo do ruky, aby nikomu nepřekážela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
25.3.25 20:55
@Miuska1 píše: Více

no jo, nevíme, co v důchodě budeme provádět my, někteří jsou fajn, někteří jsou naštvaní na celý svět a některým začíná nějaká demence a dělají věci, které by je za mlada ani nenapadly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106014
25.3.25 20:56
@teroonka píše: Více

raději nekomentuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.25 20:56

Důchodci jsou nejhorší :cert:. Jela jsem v tramvaji v 6 měsíci těhotenství, v tričku a měla jsem velké břicho, takže to mohlo každému dojít. Ještě ke všemu jsem jela z kontroly od gynekologa, který mi opakoval že mám rizikové těhotenství a ať se hlavně nepraštim do břicha nebo nespadnou.
Nastoupil dědek, s jednou hůlkou (ani neměl francouzské hole) a chytl se mou ruku a pokračoval k sedadlu. Nemohl poprosit někoho ať mu pomůže, chytit se madla nebo někoho jiného v tramvaji :cert:. Ruku jsem mu odstrčila a děda spadl vši silou na zem :lol: (já 55 kilo, on minimálně 120 kg). Ještě se po mě ostatní cestující dívali jako na kret… že jsem si dovolila ho odstrčit a nepomohla mu vstát 8o.
Jak jsem byla v šoku, nenapadlo mě mu něco od plic říct.

• Citovat
  • Upravit
8948
25.3.25 20:57

Slušný, vychovaný kluk. Tleskám mu. Ale nechápu tebe. Ještě víc nechápu tebe. Sorry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
25.3.25 20:57

Ono kdo ví, kolik paní bylo. V 65 vypadá velká část žen stále velmi „zachovale“ a pokud se o sebe starají, tak poznat jestli je jim 55 nebo 65 není snadné. Ale předpokládám, že zakladatelka je mladá holčina a v tom věku je každý 50+ skoro důchodce :mrgreen: Takže pokud někdo vypadá opravdu jako babča, tak je určitě těsně nad hrobem (rozuměj minimálně 60) :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5132
25.3.25 20:58

O co ty si lepší hvězda???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
25.3.25 20:59

také jsem si hned představila mou maminku, která má 66, stále chodí do práce, je upravená, chodí cvičit - akorát teda má vrásky a trochu nadváhu, ale tu měla celý život, asi by ji také nenadchlo oslovení „babča důchodkyně“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová