Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud to jen nehraješ, tak tobě pomůže jen psycholog, psychiatr nebo nějaká duševní terapie.
A ono je to nějak vyřešeno tedy? Já našla asi 3 články a jeden právě jednal i o možných sociálních nepokojích. Nebo to myslíte tak, že je nesmysl řešit něco, co bude za 30 let a nechat to koňovi- respektive politikům, mocným a věřit, že přijdou s řešením ![]()
Aby naráz došla ropa je v podstatě nemožné. Hlavně ropu existenčně nepotřebujeme, s vodou je to horší, toho bych se bál víc.
@Zumpa píše: Více
To jsem nemyslela naráz, ale bude nějaké poslední ložisko s odhadem 5-10 let a co se začne dít? Našla jsem článek z roku 2004,že ropa vydrží 40 let, tak koukám, že se to posouvá- aspoň něco. No my se toho asi nrdozijeme a děti si budou muset poradit, bydlíme tedy všichni v paneláku.
Andruš se sofistikovala do 80 lete babči, co ma starost o zásoby ropy.
Slovy klasika - až dojde ropa, tak to uz vy babičko tady dávno nebudete
Me k tomu napada to, ze se poslednich 50 let dokolecka resi to stejne, ze ropa za par let nebude a ejhle, ono ji je stale dost a dost.
Samozrejme, ze ten den, kdy ropa definitivne dojde musi jedno dne prijit. Ale zitra to nebude.
DON'T PANIC Clanky ze za 10, 20, 30, 40, alebo 50 rokov dojde ropa sa periodicky opakuju kazdy rok uz odkedy som sa naucil citat. Niektore noviny (teraz uz internetove portaly) potrebuju za kazdu denu zvysit navstevnost. Pretoze panika, mrtvoly a sokujuce titulky zabezpecuju najlepsiu navstevu, hlavne mentalne slabsich jedincov.
Už v roce 1885 varoval státní geolog Pensylvánie, že ropa je jen dočasným fenoménem a tehdejší mladí lidé se dožijí konce jejího používání.
Prehliadka ceskeho bulvaru nizsie, samozrejme bulvar existuje aj v inych krajinach, treba sa zaujimat o skutocne informacie, nie o bulvar!!!
1981: Ropa nám dojde koncem roku 2013
2007: jen asi 46 let
2010: Světové zásoby ropy stačí na příštích 20 let
2010: Dochází základní energetické suroviny (především ropa), během pěti let se svět dostane do problémů
2012: 8 let
2014: Už 30 let jsme měli být bez ropy
2016: Ropa nám dojde za 28 let
2017: dojde zhruba za 30 let
2019: pod zemí zůstávají na světě zásoby jen na dalších 20-30 let
2022: dojde asi za 30 let
2024: Ropa by měla vydržet ještě asi 47 let
Teraz neviem ci by som to nahodou nemal dat do kategorie vtipy ![]()
No tak nejhorší smrt je z vyděšení. Děláš něco se svými úzkostnými stavy? Podle některých prognóz už země neměla dávno existovat. Takže se koukej na videa o koťátkách a nebo jdi do přírody. Venku je krásně. Tyhle katastrofické články ignoruji. A třeba toho, že se Putin zblázní a pošle nám sem atomovku se nebojíš? To je podle mě mnohem reálnější scénář než že se dožijeme konce zdrojů ropy…
Ty jo atomovky ani asteroidu ne. To spíš, že ta ropa je stoprocentní, že dojde.
@Anonymní píše: Více
Až dojde ropa, tak ty už budeš pod drnem
@Anonymní píše: Více
Důležitá informace, že bydlíte všichni v paneláku. Ono je blbé i to globální oteplování a nedostatky vody.
Docela mě prekvapuje, že se bojíš zrovna toho, že dojde ropa.
Kdybych hodlala propadnout uzkosti a depresi z bezutesne budoucnosti, asi spíš nevyberu věci, které snizi nás životní komfort (bydlení v panelaku
), ale ty, které nás spoustu zabíjí. Jen tak namatkou:
Můžu si vybrat jiné scénáře- 3.svetova, jaderná válka, dopad asteroidu..anebo lidstvo ovládnou mravenci.
Začni s těmi uzkostmi něco dělat, vážně a zabyvej se věcmi, které můžeš ovlivnit. Na jaře se třeba dela úklid lesa, už jsi byla?
@Svetluska55 píše: Více
Tak ani jedno mě netrápí. To se smí obávat jen toho výše nebo je povolena i ta ropa
panelák- jakože budeme závislí na společnosti a nemůžeme spoléhat na solár na střeše, dešťovce v barelu a slepice na dvorku ![]()
Prosím anonym nebo smazat. Asi jsem slyšela, že ropa dojde a tak nějak si myslela, že je do aut a ta už budou za těch 200let dávno elektrická nebo bude teleport…no a ono prej po roce 2050 bude nedostatek, 2070 konec. Používá se to na pohon, ale i elektřinu, plasty, atd… článek nebyl s diskuzí, kde by hned první vseznalek vysvětlil, že se jedná o normální věc a bude se řešit úplně v pohodě tak a tak a protože… takže prosím může mě někdo trochu uklidnit? Bude mi 80 let, jsem se viděla někde v duchodaku a to bude asi taková krize a krachy firem, průmyslu, že budu někde hladová na ulici…deti se za mnou asi nedostanou. Budou třeba za 20 let ještě letadla? Jsem z toho nějak blázen. Kdyby vás cokoliv napadlo k tématu…