Dojička a ošetřovatelka telat: Co si myslíte o tomto povolání?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No hele já neopovrhuji žádnou prací, ale běžně tuhle práci dělají lidé se základním vzděláním. Je to dobře placený protože ty směny jsou brzo ráno a pak nějak odpoledne nebo jak. Takže aby to vůbec někdo dělal, tak to musejí nějak zaplatit. Plus dřina, zima atd. Máma to dělala před lety, takže možná se náplň práce změnila, ale asi ne o moc. Přijde mi škoda když máš vysokou školu jít dojit krávy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: VíceŽe je to normální potřebná práce a jsem ráda, že to někdo chce dělat.
Však nemusíš nikomu uvádět pracovní titul. Řekni, že pracuješ v zemědělství s velkými hospodářskými zvířaty a máš dvojitou specializaci - na kvalitu chovu a lokální živočišnou produkci. (Ty budeš sama lépe vědět, do jakých termínů se to dá zabalit.) Klidně bych se nebála říct, že je to vlastně staré tradiční řemeslo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč třeba nepíšeš do té původní diskuze?
Jinak je to práce jako každá jiná, zkusit to můžeš, pokud to bude velký ne, odejdeš během pár měsíců, pokud ti sedne, tak proč ji nedělat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Myslím si, že ti může být úplně u pr.dele , co si kdo myslí. ![]()
Nauč se KONEČNĚ rozhodovat sama za sebe a neřešit, co si kdo myslí. Chováš se, jak kdyby ti bylo 15. Ty, že máš nějaký VŠ titul? To určitě …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V mé rodině to dělaly tety na vesnici, musíš byt připravená, že to je těžká práce a jo, asi moc vysokoškoláků tam nepotkáš…nicméně, práce to je, praxi bys nejakou získala, vždyť tam nemusíš být do důchodu
A holt si musíš vybrat, jestli chceš jít za tím, co tě baví a naplňuje, nebo budeš raději dělat prodavačku, aby tě náhodou někdo nepomluvil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Snad každého věc, co má za práci a jaké má vzdělání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se zdá, že k telatům se úplná telata nedávají. Že je to zodpovědnější práce. Já bych to vzala. Jestli se chceš dál točit kolem zvířat, tak je to jako zkušenost výborné. Vem to a hledej u toho dál. Pro mně teda člověk který dělá u zvířat má velký kredit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No myslím si, že te na to možná ani nevezmou, protože jsi překvalifikovaná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TRG píše: Více
Jeden muj pribuzny dela na slepici farmě. Se smíchem prohlašuje, ze je největší manažer siroko-daleko, páč má 10000 přímých podřízenych
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řešila jsem před lety to samé. Na „stará kolena“ (nebudu rozepisovat, jak a proč ten nápad vznikl) jsem si udělala bakaláře ze živočišné produkce. Utekla jsem po 20 letech z kanclu a zkoušela se poptávat po farmách po práci v zem. Na dojírně jsem se jen mihla, za mě nic moc práce, chvíli jsem byla u těch telat. Tam mě hlavně bavilo sledovat jejich chování, měli jsme různé rituály, různě jsme blbli, každé bylo jiné. Ale obecně se mi politika velkochovů vůbec nelíbí, nakonec jsem v tom nepokračovala. Ale jestli chceš tu práci fakt dělat, dojírna může být na čas začátek. To mi doporučoval i chlapík, co by mě býval bral na kontroly užitkovosti a práci ve šlechtitelské firmě, jen to bylo dost daleko. Takže nějak můžeš začít a hledat dál v oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Titul uz ma kde kdo a moc to kolikrat neznamena. Tohle je poctiva prace-drina. Moje babicka to taky rok delala. Me to prijde lepsi nez byt na pracaku. Alespon uvidis, co takova prace u zvirat znamena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych to, co tim muzes ztratit? V nejhorsim pripade odejdes ve zkusebni lhute. Je to potrebna prace a ano, vidim to jako praxi v oboru a treba se ti diky teto praci casem otevre jina pracovni prilezitost na jine pozici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám známou, ta má inženýra a tuhle práci několik let dělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím
. Jsem absolvent bez praxe, tudíž si z pracovních pozic nemohu moc vybírat. Peníze nabízí slušné, ale pozici známí dost shazují, že to už prý radši dělat tu prodavačku.. tak nevím, jestli to má smysl.
Co si prosím myslíte o člověku, co má vystudovaného bakaláře (obor biologie na zemědělce), co se půjde ucházet o tuto pozici? Sháním práci se zvířaty (zoo atd) a momentálně nikde neberou, tak bych ráda získala alespoň praxi „v oboru“