Snížení osobního ohodnocení ve školství

Anonymní
1.10.25 18:04

Snížení osobního ohodnocení ve školství

Ahoj všem, letos se u nás ve škole přepočítávalo osobní ohodnocení. Prostě vedení si vymyslelo kategorie, podle kterých to budou z gruntu znovu počítat. Já jsem se vzdala jedné pidi funkce, která se v reálu vykonává 1× ročně a zjistila jsem, že mě to stálo 600 korun měsíčně. Neudělala jsem žádnou botu, nikdy si nikdo nestěžoval na kvalitu výuky nebo něco podobného. Mám praxi přes dvacet let.
Nejedná se mi o to, že bych měla odcházet, zajímá mě praxe jinde. Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20922
1.10.25 18:49

Tak min práce, míň peněz. Můžeš s vedením probrat, že ti přijde 600 moc nebo zjistit, jaký mají k tomu klíč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
1.10.25 20:40
@Anonymní píše: Více

Myslím, že je v pořádku stanovit podmínky osobního ohodnocení. Dělat kvalitně svou práci a nedělat „boty“ považuju za standard. Délka praxe taky nemusí automaticky znamenat nárok na vyšší osobko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 20:56

@hanka.br. a stalo se u vás taky někdy něco podobného? Mně totiž přijde, že kdybych nebyla vedoucí předmětové komise a neučila cizí jazyky, nedali by mi vůbec nic?
Proto se ptám na praxi v tomto na jiných školách… :think:

• Citovat
  • Upravit
30419
1.10.25 21:34

To já nevím, jestli se to někomu stalo, my si výši svého osobního ohodnocení nesdělujeme. Ale je to celkem transparentní - zohledňuje se počet žáků, počet žáků s PO, další stanovené funkce nad rámec výuky, vedení předmětových komisí atd., prostě jsou to jasná kritéria, která si vyplníme, vedení je odsouhlasí a výši OO s námi na začátku roku probere. Ono jinak to podle mě ani spravedlivě udělat nejde - každý si o sobě myslí, že svou práci dělá dobře. Můžu se zeptat, která pidifunkce tě stála 600 korun měsíčně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
1.10.25 21:34

my mame podminky pro osobko nastavene v kolektivni smlouve, ktera se nemenila cca 20 let, takze tam mame podobne smesne polozky, plus teda vim, ze nekteri mame nejakou tisicovku navic za to, ze kvalitne ucime. Pred lety moje osobko bylo asi 20% platu, v soucasne dobe je to asi 10%. Pes je zakopany v priplatcich zakotvenych v zakoniku prace z roku, tusim 2004. Penize navic se delaji na odmenach za praci navic, na projektech, napr na OP JAk apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 21:37

@hanka.br. správce sbírky jednoho předmětu. Jiné změny tam nemám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30419
1.10.25 21:39

Pak se nabízí otázka, proč se takové funkce zbavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 21:40
@matkabagristy píše: Více

Jak to počítám u mě tak 5%…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.25 21:44
@hanka.br. píše: Více

Chtěl si to vzít kolega, co je vedoucí predmetove komise toho předmětu. Tak jsrm mu zo předala. Já mám v jiném předmětů taky vedení komise, ovšem k té sbírka není. Nenapadlo by mě, že by to udělalo tolik peněz. Ano, moje blbost. Spíš si ovšem myslím, že je problém v tom novém přepočítání…nebo nemají dost peněz na osobka, co byla předtím… :?

• Citovat
  • Upravit
66845
1.10.25 21:46

osobko ve skolstvi neni obvykle zadny vyvar, pokud teda nemas treba kulkovne. Ja se musim opravit, do tech 10% procent jsem zapocitala i tridnictvi, takze je to nekde na tech 5% tez. Proste se priplatky zasekly na urovni pred 20 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
1.10.25 21:46

Je to možné. Je to nenároková složka, ale mám za to, že výše OO by se měla se zaměstnanci předem projednat, než se bude upravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
1.10.25 21:48

fakt je 600 hrubeho hodne penez? Vzdyt ti to skoro cele sezerou dane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
2.10.25 05:28

Občas si čtu v učitelských skupinách na FB a je docela zajímavé, jake propustné rozdíly jsou v odměňování učitelů na různých školách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.25 05:41

U nás ve škole bylo osobní ohodnocení zrušeno už před pěti lety, takže nemáme žádné. Šuškandou se občas někdo zmíní, že pár vybraným lidem zůstalo, ale nevím, jestli je to pravda. Beru to tak, jak to je. Školství nikdy nebude zlatý důl 🤷‍♀️.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat