Dojíždění do práce a brzké vstávání. Jsem nevděčná?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@nozu píše: Více
No jasně, u nás někteří začínají v 11, jiní v 6 ráno. Když jí ta práce nevyhovuje, tak ať hledá lepší. Otázka je, jestli pak nebude prskat, že končí moc pozdě a nic nestíhá nebo nemá HO nebo méně platí nebo musí dojíždět dál…
Obvykle je to o nějakém kompromisu, ale třeba najde bezvadonou práci, která bude vyhovovat 100%. Přeji jí to, jen po 20 letech v pracovním procesu tomu moc nevěřím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Přeji ti dostatek zkušeností, aby jsi se v zápětí bila do hlavy, co jsi opustila.
Už jen najít normální kolektiv je životní výhra…
Přidávám se k doporučení, které už kdosi psal… rozmyslet si děti.
Možná by stálo za úvahu chodit dřív spát.
Si pamatuji, že jsem pět let dojížděla do školy…20 minut trolejbusem, pak cca 35 minut vlakem a do školy do pěkného kopce po svých…
Vstávala jsem v pět ráno a domů se v zimě vracela za tmy…nikdo nikoho nikam nevozil, docházka byla přísná a hlídala se, prostě někdy je nutnost udělat kompromis, pokud něco chceš a potřebuješ.
Ve tvém případě slušnou práci a dobrý kolektiv.
Ale to zatím pravděpodobně neumíš docenit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me vyhovovalo chodit do práce klidne na 10, nevadilo byt tam do sedmi, spat jsme chodili do půlnoci. Nesnasela jsem bytostne vstavat pred sedmou, kdyz to muselo byt v sest byla jsem z toho cely den uplne mimo, vylo mi i spatne. Pak přišlo dítě no. Ted mám občas depky z toho že uz asi nikdy v zivote nebudu moct spát dyl než do pul sesty protože nemáme hlídání nikoho v rodině, uvažujeme se tím, že za pár let přijdou školy v přírodě a treba naky sportovní soustředění, tak to občas pujde. A taky že uz se asi nikdy nevyspim celych 8 hodin v noci. Jenze to si bezdetna proste neumi představit, že realita jejiho života pak s detma bude někde uplne jinde a tyhle problemy ji budou připadat uplne legrační. a vstavani v pul sedmy v pohode. Jako proč se neporozhlidnout po práci blíž nebo s jinou pracovní dobou, ale ty ostatní benefity tam pravděpodobně nebudou. Pokud bych sehnala stejne super práci blíž, tak není co řešit.
- Citovat
- Upravit
Jako nebudu lhát, že mít 15 minut pěšky práci od baráku je horší, než když jsem to měla ode dveří ke dveřím skoro 50. Změníš to tím, že se přestěhuješ či změníš práci, diskuze o ničem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem tedy spáč, není pro mě problém prospat třeba 10 hodin v kuse, když můžu. Ale bohužel, do práce vstávám v pět, což je pro mě utrpení. Ale zase vykoupeno tím, že jsem dřív doma a můžu ještě spoustu věcí. V létě třeba i vyrazit na kolo.
Takže bych neměnila. Pro mě je nepředstavitelné mít pracovní dobu až do večera. Den je v pak v háji. Ráno bych stejně prospala a nic z toho dne pak není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mě by zajímalo, co je to za kancelářskou práci s tak příšerným písemným projevem zakladatelky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
To jsi. Já vstávám v 5,když jedu do kanclu. Odpo stihnu kolo, cviceni, cokoliv. Pak se o víkendu jednou prospim do 8 a jsem úplně čerstvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Připadá mi v pořádku, vědět, co chci.
To je v ceske mentalite, touzit hned někomu ukazat, ze ja to mám horsi a zvládnu toho vic? A nefňukám, AHA? ![]()
Ja mam třeba limit max 30 minut na dojizdeni, začátek prace od 9 a pokud nemam 2× týdne HO, nejdu do toho. V Praze vcelku bezne pozadavky v korporatu, takže hezkou praci za těchto podminek najdu.
Nemam pocit, že jsem rozmazlena, tohle jsou zaklady, kdyz nejdou splnit, jsem unavena a nespokojena. Život je příliš kratky, abych trpela, kdyz nemusím.
- Citovat
- Upravit
@Plmo píše: Více
Ano, takhle jsem vstávala dlouhá léta, v práci v šest, trolejbus jel v 5.15, budík na půl páté. Vstávání v půl sedmé je paráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svetluska55 píše: Více
Od 9? Máš děti? Já to mám ideálně mohu začít od 6,7, ho nejméně 3 dny týdně:).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějak ti nesedí ranní časy. Ale zkusila bych zkrátit ranní vypravování se. Snídáš doma? Co si snídani nachystat večer a snídat ve vlaku nebo v práci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V půl 7 vstávají malé děti když musí do školy v půl 8 a to mají 20 minut. Když jsem vodila do školky vstávali v 6 a od 6:45 školka.
Takže je to normální čas.
Muž pracuje v IT, dojíždí 1:30 od 9-16h 2-3× týdně a nestežuje si tedy. Za ty prachy tam prostě jede. Vstává taky v 6:30.
Ale mě dojíždění štvalo ne kvůli vstávání ale kvůli ztracenému času. Pokud je něco blíž prohledej, ale většinou se začíná v Praze do 9 ( a při 8,5h končíš v půl 6 to je strašné…
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podmínky máš moc hezký, já bych se téhle práce zatím držela
. Spíš bych si toho co nejvíc připravila večer, abych mohla zůstat v posteli co nejdýl. Já třeba nedám ránu (před rodičákem teda) bez komínku s oblečením - připraveným na skříňce v koupelně 😁.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše: Více
Mam, ale 15+.
Koncim v 17, to je úplně v pohodě. Ostatně v tomhle modu pracuju posledních 20 let a je na Prahu dost bezny.
- Citovat
- Upravit