Dojíždění do práce a brzké vstávání. Jsem nevděčná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56081
29.4.25 11:11
@Svetluska55 píše: Více

Já vím, taky pracuju v Praze. Já tím brzkým příchodem odcházím v 15:30 a mám volno, každé odpoledne vlastně něco mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
29.4.25 11:36

Když trošku odbočím, tak chápu, že každý má v těle nějaké biorytmy, které mu vyhovují víc.
Někdo je skřivan, někdo sova, tohle je známo.
Všeobecně mě zaráží, jak pozdě chodí lidi spát a to nejen ti mladí.
Bohužel svůj čas tráví na sociálních sítích, místo toho aby se vyspali a žili opravdově přes den.
Pamatuji si na nějaký článek, kdy se řešil návrh pozdější příchod do školy, řekněme na 9 ranní, že děti jsou málo vyspinkane…
Tak to opravdu je úlet, který doufám, se nestane, protože místo toho aby se žilo přes den, tak mnoho dětí bloumá do noci a není schopno na druhy den normálně fungovat.
Zakladatelka nám nic nepsala o své spánkové hygieně.
Ano, jsou jedinci, kteří nemají potřebu dlouhého spánku, nicméně takových moc nebude.
A pokud jsou v rodině malé děti chodící do školky, případně školy, tak tam se vstává opravdu brzy a v návaznosti na to se začíná i dříve v práci, poté se logicky i dříve končí.
Obě naše děti chodí spát nejpozději v 9 hodin, jinak by vůbec nemohly fungovat.
Mají mnoho spolužáků, kteří hrají hry a sjíždí sociální sítě klidně hluboce přes půlnoc, na další den jsou nepoužitelní… Takže i tohle je fenomén, který hodně mění spánkové potřeby a případné deficity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
29.4.25 11:48
@jkra píše: Více

Mne by to za to nestalo. Jsem sova a pokud musím vstavat kolem seste, trpim.
A ne, nikdy jsem si na to nezvykla. Behat stihnu jít i v po 17.a junior je rad, kdyz ma doma klid..
Takže za me 9-17 idealni situace.

• Citovat
  • Upravit
1393
29.4.25 11:53

@Svetluska55
Hlavně vy co teda máte od 9-16:30/17 tak máte de facto kratší pracovní dobu.( zkrácenou o 1/půl ho) Jestli je to normální úvazek tak už to je výhoda.

A ještě když zakl má možnost HO nevím jak často teda tak 3× týdne vstávat v 6:30 ( o půl h se dá ráno příprava zkrátit) a jinak na HO může vstávat až těsně před 9.

Ale s tou přípravou můj muž ráno před kanclem musí vstávat taky hodinu předem ( sprchuje se, holí se, je nejmíň půl h v koupelně :roll: když by to mohl dělat večer…to se mu nechce). Já půl hodiny a to stíhám I obstarat děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24654
29.4.25 12:12

Já jsem byla celý život spíš sova a ráno se mi vstávat nechtělo. Jak se mi blíží padesátka, stává se ze mě skřivan, večer brzo odpadám a ráno se brzo budím a jsem s tím v pohodě. Ranní vylehávání aspoň do devíti už několik let neznám ani o víkendu.

Nicméně vstávání do práce v 6.30 je podle mě úplně normální, spíš lepší, čas. To stačí jít spát kolem 22.30 a musíš být vyspaná do aleluja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
29.4.25 12:51
@Amalthea píše: Více

taky mi to nevychází

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
29.4.25 12:56

Ja vstavala do prace v 4:40,pracovala jsem od 6.cesta mi trvala tak 40 minut. Nevadilo mi to, nebylo to denne-smeny.do 22 h jsem sla vzdy spat, takze dobry. kazdy to ma jinak, nekdo rad spi a dlouho do noci pracuje.to ja si radsi privstanu.ted jsem teda na RD a neumim si predstavit navrat do prace, to vstavani a tak 😂.
Ale mas krasnou prac.dobu,malokde by ti tohle umoznili…navic jestli to je dobre placene a nekdy muzes mit HO. ideal!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
29.4.25 13:23

Záleží na tom v kolik chodíš spát. Když si půjdeš lehnout nejpozději třrba v 22:00 můžeš si časem zvyknout a být v pohodě.
Pokud ponocuješ logicky budeš nevyspalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
29.4.25 19:34
@Amalthea píše: Více

Vždyť jí nesedí ty hodiny, nemá odpracováno, protože jí vycházejí vstříc. Za mě osobně je tohle nevídaný, že nikde jinde by jí to neprocházelo. Vidím na její práci jen pozitiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
29.4.25 20:58

Ale prosím tě, jaká česká mentalita? Tak by odpovědělo hodně lidí z celého světa. Zakladatelka se ptá, jestli je v tomto směru rozmazlená, tak odpovídáme. A ty konec konců taky. Kdyby to měl každý jako vy dvě, tak by vás nikdo neošetřil, nezachránil vás před požárem, před zločinem, nekoupily byste si ráno pečivo, nikdo by se vám od rána nepostaral o děti a tak je to pomalu s každou druhou prací. Prý trpěla, to je fakt utrpení, vstávat v půl sedmé. Kam se na to hrabe bída třetího světa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
29.4.25 23:24
@Roxy ivka píše: Více

A co je spatneho na tom, že pro moji spokojenost je potřeba se vyspat a vyhovuje mi pracovat 9-17? Tomu mam prizpusobenou praci. Neohrozuju tim ani tebe, ani kohokoli tady. Platim dane i veskere pojisteni, vychovavam danove poplatniky. Diky dostatecnemu spanku a svemu zivotnimu rytmu zvladam i behat a udrzovat se fyzicky fit, takze cerpam minimalne zdravotni peci. Ale ty stejne pocitujes potrebu mi napsat, že jsem rozmazlena, protoze mi nevyhovuje zit jako ty a zlehcujes můj životní rytmus.
Nabízí se otázka proč, ale já chapu, ze očekávání, ze budeme vsichni stejně trpet, je součástí lidském povahy. Za mě si chci život zit tak, jak mi vyhovuje, je totiž jen jeden a příliš kratky, nemyslis?

• Citovat
  • Upravit
68961
30.4.25 00:41

Z příspěvku zakladatelky mi přijde, že buď ještě moc pracovních zkušeností nemá nebo je ohromný klikař. A nebo je v něčem fakt dobrá a může si vybírat.
V prvním případě asi není na škodu zkusit něco jiného, dost dobře možná zjistí, že kombinace skvělého kolektivu i vedení, flexibilní pracovní doba a možnost HO jsou v pracovním prostředí natolik vzácné, že stojí za to zkousnout i menší nepohodlí. Může si rvát vlasy. No a nebo najde práci snů hned za rohem (první možnost mi přijde pravděpodobnější, ale kdo ví…).
Poku je klikař, může teda najít tu práci snů hned za rohem… nebo se to zlomí a bude si teda rvát vlasy.
A pokud je natolik dobrá a zkušená, že jí všude urvou ruce, jen aby ji dostali do svého kolektivu, tak by byla hloupá a nevyužila toho, že. Sice mi to tak z textu nepřipadá, neb tak zkušený člověk by asi neměl potřebu konzultovat pracovní kariéru na emiminu, ale kdo ví :) Pokud má co nabídnout, může si diktovat podmínky. Jen teda bohužel vedení a kolektiv si člověk vybírat nemůže, ty prostě musí brát nebo jít jinam, pokud mu hodně nesednou.

Pro mě třeba třičtvrtě hodiny přímým spojem nejsou žádná smrt, protože to je čas, který mám jenom pro sebe a nic nemusím. Hodně toho čtu, háčkuju nebo jen tak nedělám nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148629
30.4.25 08:39

A v čem je špatně napsat že vstávat před sedmou je luxus, když mnozí lidé vstávají mnohem dřív? Vždyť je to pravda.
A mimochodem @ @Roxy ivka píše taky pravdu, když takhle bude pracovat každý jako ty se zakladatelkou, tak skutečně nebudeš mít ani rohlík, tričko, auto, ošetření v nemoci, nic si nenakoupíš…atakdale. Já s ní souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106134
30.4.25 08:41
@Anonymní píše: Více

Krása…já na ranní vstávám před čtvrtou,..ale mám naštěstí týden denní a týden odpolední…jinak bych se z toho zbláznila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106134
30.4.25 08:46
@Cenarius píše: Více

No oni ty ti co nesnáší vstávání si to volné odpoledne stejně moc neuziji
Já třeba končím v jednu…ale to nikdo nemá čas a večer už zase musím jít brzo, abych se trochu vyspala…takže o ničem
Pro maminky s dětma asi výhodné, ale očistec kvůli spaní, protože s dětma nemůžou jít spát, kdy chtějí nebo si dát šlofíka po práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat