Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky. Chci se zeptat zda některá z Vás dojíždí do práce vlakem? Našla jsem si skvělou práci ale musím dojíždět z Pardubic do Prahy. Zde v Pardubicích v mém oboru ty peníze nejsou nic moc, pracuji jako zubní instrumentářka. V Praze mám skoro o 19tis víc než tady. Od března začnu pracovat normálně od pondělí do pátku, teď jsem chodila jen 2× týdně tak jsem moc peníze neřešila. Ale až začnu chodit celý týden tak to znát bude. Jak jste to řešili Vy? Vím že je nějaká IN karta ale moc tam tomu vysvětlení nerozumím
@Laura2016 manžel jezdí 4×tydne Tábor - Praha a ma IN100,aby se mu to vyplatilo. Takže zaplati 22tis. na roční jízdenku. Kdyby platil individuální lístky za vlak, tak by minimálně 2× prodělal. Jednoduse si to spočítej, ale podle me nta IN100 te vyjde nejlevneji.
Mam kamarady, kteri dojizdeji stejnou trasu a maji tu IN100.
Plati se to ročně za tech 22tis. Pokud tedy zase nezdrazi..mrkni na aktuální ceník.
@Anonymní píše:
@suzka1 se nedá platit měsíčně jo?😱
Ne in100 je roční. Můžeš se zeptat na pokladně, kolik by stála traťová jízdenka, ta je i měsíční/čtvrtletní. A také jde kombinovat s in25 a in50.
Taky je možnost pražskou pid+ 10 pásem (to lze na mesic/ctvrtleti/rok) v kombinaci s IREDO nebo VYDIS v tom případě bys ale nemohla jezdit expresama, jen rychlíky (a osobáky)
No, možností je hodně sedni si k tomu, informuj se na všech dopravních podnicích, vezmi tužku a papír a počítej
Vždy ale platí, že roční varianta bude nejlevnější, za čtvrtletní a měsíční zaplatíš o dost víc.
Traťová jízdenka mě taky napadla, ale ty ceny jsou nesmyslné, na vzdálenost Praha - Pardubice to stojí několikanásobek ceny IN100.
PID + IREDO vychází hůř než IN100. IN100 je skutečně nejlepší možnost. Sice je ranec zaplatit 22 tis. naráz, ale ten rozdíl je fakt velký.
@xtonda píše:
PID + IREDO vychází hůř než IN100. IN100 je skutečně nejlepší možnost. Sice je ranec zaplatit 22 tis. naráz, ale ten rozdíl je fakt velký.
Navíc můžeš cestovat vlakem po celé republice a už to budeš mít předplacené. Třeba na výlet nebo za příbuznými
Jak jsem zásadně proti půjčkám, tak tohle je, podle mě, ta pověstná vyjimka. Zeptej se v pár bankách, 22 tis podle kalkulátorů na internetu vychází na 1900 měsíčně. A zároveň si dalších 1900 vždy pošli na nějaký extra spořící účet, ať si průběžně nešetříš na příští rok ![]()