Dojíždění za prací
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dojíždění za prací
Zdravím všechny
Vím, že je na to ještě hodně brzy, ale občas tak přemýšlím co bude do budoucna, konkrétně, jakým směrem se vydám po mateřské. Bydlím v Praze ale mám baráček na jihu Čech, tak mě se mi poslední dobou nabízí otázka, že bychom se tam po mateřské nastěhovali a našla si práci v Českých Budějovicích, které jsou 45 km vzdálené. A s tím souvisí i moje otázka. Dojíždíte někdo takovou dálku do práce? Je to vůbec možné a únosné? Na jihu to zbožňuji a toužím po tom, tak trochu utéct na venkov… Předem díky za reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím si, že do 30km je to únosné - což je autem do cca 35min v jednu stranu OK. Dál bych nejezdila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dojížděla jsem do práce skoro 200km denně. Ráno 100, odpo 100. A taky jsem to zvládala
Skoro rok jsem takhle jezdila ![]()
- Citovat
- Upravit
@Krasavicaa Ty bláho, tak to smekám
A to si jezdila autem, předpokládám? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Violleta já bych klidně jezdila. jestli tě práce baví, proč ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Violleta píše:
@Krasavicaa Ty bláho, tak to smekámA to si jezdila autem, předpokládám?
Jj autem, a naštěstí 99% dálnice
Nafta mě vyšla měsíčně na cca 7-10tis ![]()
Ale furt se to vyplatilo ![]()
- Citovat
- Upravit
@mirecekblbecek To jsem si říkala taky
Ale spousta lidí mě od toho odrazuje
Tak nevím jestli je to jen tím, že každý je pro práci udělat více a někdo méně
Já se vyloženě těším až se vrátím do práce, proto si i teď budi dodělávat VŠ abych si zvýšila kvalifikaci:) @Krasavicaa Teda to seš vážně dobrá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V jižních Čechách to normální je.
Těch velkých měst tu není zas tolik, takže mnoha lidem nic jiného ani nezbývá.
Když si to vezmeš, zabere ti to stejně času (možná i méně), jako bys pracovala na druhém konci Prahy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi, jak by byla prace placena. Pro me by napr. 5000 za dopravu uz nepripadalo c uvahu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jezdila jsem denně 35km tam a 35km zpátky, v létě pohoda, průšvih to bylo v zimě přejížděla jsem z okresu do okresu a v jednom uklizeno a posypáno a druhý katastrofa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel dojíždí hodinu do práce a hoďku pak zas z práce. Jezdili jsme spolu. Když odjel na týden na služebku a já měla jezdit sama, nedala jsem to. V půlce týdne jsem si objednala ubytovnu, jelikož jsem v půlce cesty ráno solidně usínala.
Ale chlap to zvládá už šestým rokem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jezdila jsem 50km (jedna cesta) - cca 50min…dalo se to v klidu…delam tam stale i pri MD, jezdim 1× tydne a doufam, ze obdobny model pujde i po MD, protoze muzu bez problemu delat z domova…ted s detma uz by se mi ale jezdit denne nechtelo, hlavne kvuli tomu casu…2h denne na ceste by se mi nechtelo byt…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tersuita píše:
Jezdila jsem 50km (jedna cesta) - cca 50min…dalo se to v klidu…delam tam stale i pri MD, jezdim 1× tydne a doufam, ze obdobny model pujde i po MD, protoze muzu bez problemu delat z domova…ted s detma uz by se mi ale jezdit denne nechtelo, hlavne kvuli tomu casu…2h denne na ceste by se mi nechtelo byt…
já bych hlavně potřebovala někoho, kdo by se mi o dítě komplet postaral. Jelikož jsme vyráželi v 5,30 a vraceli se v 17,30. A v těhle časem školka nefunguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to srovnej s Prahou-pul hodiny MHD do prace cestuje skoro kazdy, minimalne pulka lidi bude MHD cestovat v Praze hodinu…takze proc ne takove dojizdeni. Jedine co, pokud uvazujes o praci, ktera by nemusela byt nejak. hodne placena, propocitat, aby si s dopravou nebyla na nule, v minusu…jinak ale ano, ve svete je normalni za praci dojizdet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj muz ted dojizdi 25minut a piska si, ze v Praze je to parada. A ja budu dojizdet 50minut, zadny stres.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit