Dojíždění za práci do Německa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17.6.14 11:51

Dojíždění za práci do Ně

Dobrý den
Chtěla bych se zeptat jesli náhodou někdo nemá zkušenost s dojízdením za prací do Německa.. Bydlím dá se říct kousek od hranic… tak přemýšlím o variantě, že bych dojížděla :) a tak se chci zeptat jestli se to vyplatí kolik tam tak cca vyděláte… Mám hotelovku a základy němčiny mám si myslim slušný… na škole jsem byla 4× po 3 měsících v německu tak is myslím, že stačí 14 dní a zase budu šprechtit.. :) děkuji za jakýkoli názor :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12327
17.6.14 12:06

Pokud bych bydlela u hranic a uměla ten jazyk neváhala bych ani minutu…platy sou tam krásný..znám pár lidí co tam dělá a jejich platy sou krásný nižší pozice v německu vyšší plat než vyšší pozice v čr asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.14 12:12

No určitě půjdu na plac… takže by se mi líbilo v nějakym Hotelu.. Ale bojim se že, tím že jsem cizinka tak mi dají menší ohodnocení než tu… přítel mi furt říká že dostanu 15 tis..a půjdu od válu :D tak furt nevím a když se podívám na německý portály kde hledají čišnice a servírky tak plat k tomu nedávají takže si vůbec nedokážu představit kolik asi tak cca berou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
17.6.14 12:31

@karolina1605 tak nejjednodušší je poslat někam životopis, nebo zavolat a jít na pohovor a uvidíš víc…jako někde ti dají třeba tolik a jinde zase tolik, nevím jaks e to pohybuje, ale vidím že třeba kuchař tam má víc než kde kdo tady…a i prodavačky tam mají daleko vyšší platy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
17.6.14 12:36

Platy jsou tam slušný, u nich je minimální mzda 1000Euro, alespoň u nás. Navíc přídavky na dítě skoro desetinásobek toho, co se bere tady. Manžel v Německu dělá a já tam půjdu po mateřské také. ;)

• Citovat
  • Upravit
17.6.14 18:29

Právě, že v Německu není zavedená min.mzda… to je to.. Take jsem na mateřské ale odcházim dřív do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.14 18:32

Mají akorád 8,50 na hod. Oni to maji nahodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
17.6.14 19:48
@karolina1605 píše:
Mají akorád 8,50 na hod. Oni to maji nahodiny

To nevím, ale tady u nás za hranicema nedostaneš míň jak těch 1000 euro, za to Němci nechtějí makat, takže je tu plno Čechů, kteří jsou za to rádi. Lepší 27000 jak 10000,že jo. :|

• Citovat
  • Upravit
17.6.14 19:55

Ju tak to je parada :) to jste ne moc potesila doufam ze takove platy budou i tady u nas v Sasku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.14 19:56

Doufam ze nedostanu smlouvu kde sice bude 1000euro ale brutto.. Maji vysoke dane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
17.6.14 20:08

@karolina1605 Co manžel dělal pod agenturou první tři měsíce, tak mu na daních vzali hodně to je pravda, ale jakmile šel pod firmu, úplně jinej plat.Ten rozdíl (+-1000eur) co mu vzali na daních když dělal pod agenturou pod steuerklasse 6 mu vyplatí teď při vrácení daní. On navýší výplatu i příspěvek na díte, což je skoro 5000. ;)

• Citovat
  • Upravit
17.6.14 20:34

Pres agenturu se mi prave moc nechce… No uvidime. Hlavne budu hledat praci v hotelnictvi a gastronomii.. Takze servirka.. A bojim se ze se to nevyplati.. Co jsem koukala tak v bavorsku je lepsi plat jak tady v sasku. Je to asi vsude jiny.. No jsem na to zvedava :) a jak je to s tim ditetem??mam minco takze bych so ho mohla odecist z dani. A timbych byla v lepsi kategorii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
17.6.14 20:38

@karolina1605 Agentury nedoporučuju. Ty servírky nemají málo. :nevim: Já teda bydlím u Freyungu/Waldkirchenu :think: Na dítě dostaneš myslím 189euro k výplatě každý měsíc (v ČR 500kč)

• Citovat
  • Upravit
17.6.14 20:43

Zase mam nadeji v tom ze nemci nechavaji hezky dyska.. Tak na dyskach se hode vydela.. 189 euro to je krasny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
17.6.14 20:46

@karolina1605 Jak který Němci.. :lol: Jojo, je to super ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat