Dojíždění za práci do Německa
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dojíždění za práci do Ně
Dobrý den
Chtěla bych se zeptat jesli náhodou někdo nemá zkušenost s dojízdením za prací do Německa.. Bydlím dá se říct kousek od hranic… tak přemýšlím o variantě, že bych dojížděla
a tak se chci zeptat jestli se to vyplatí kolik tam tak cca vyděláte… Mám hotelovku a základy němčiny mám si myslim slušný… na škole jsem byla 4× po 3 měsících v německu tak is myslím, že stačí 14 dní a zase budu šprechtit..
děkuji za jakýkoli názor
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud bych bydlela u hranic a uměla ten jazyk neváhala bych ani minutu…platy sou tam krásný..znám pár lidí co tam dělá a jejich platy sou krásný nižší pozice v německu vyšší plat než vyšší pozice v čr asi tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No určitě půjdu na plac… takže by se mi líbilo v nějakym Hotelu.. Ale bojim se že, tím že jsem cizinka tak mi dají menší ohodnocení než tu… přítel mi furt říká že dostanu 15 tis..a půjdu od válu
tak furt nevím a když se podívám na německý portály kde hledají čišnice a servírky tak plat k tomu nedávají takže si vůbec nedokážu představit kolik asi tak cca berou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karolina1605 tak nejjednodušší je poslat někam životopis, nebo zavolat a jít na pohovor a uvidíš víc…jako někde ti dají třeba tolik a jinde zase tolik, nevím jaks e to pohybuje, ale vidím že třeba kuchař tam má víc než kde kdo tady…a i prodavačky tam mají daleko vyšší platy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Platy jsou tam slušný, u nich je minimální mzda 1000Euro, alespoň u nás. Navíc přídavky na dítě skoro desetinásobek toho, co se bere tady. Manžel v Německu dělá a já tam půjdu po mateřské také. ![]()
- Citovat
- Upravit
Právě, že v Německu není zavedená min.mzda… to je to.. Take jsem na mateřské ale odcházim dřív do práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karolina1605 píše:
Mají akorád 8,50 na hod. Oni to maji nahodiny
To nevím, ale tady u nás za hranicema nedostaneš míň jak těch 1000 euro, za to Němci nechtějí makat, takže je tu plno Čechů, kteří jsou za to rádi. Lepší 27000 jak 10000,že jo. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ju tak to je parada
to jste ne moc potesila doufam ze takove platy budou i tady u nas v Sasku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doufam ze nedostanu smlouvu kde sice bude 1000euro ale brutto.. Maji vysoke dane..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karolina1605 Co manžel dělal pod agenturou první tři měsíce, tak mu na daních vzali hodně to je pravda, ale jakmile šel pod firmu, úplně jinej plat.Ten rozdíl (+-1000eur) co mu vzali na daních když dělal pod agenturou pod steuerklasse 6 mu vyplatí teď při vrácení daní. On navýší výplatu i příspěvek na díte, což je skoro 5000. ![]()
- Citovat
- Upravit
Pres agenturu se mi prave moc nechce… No uvidime. Hlavne budu hledat praci v hotelnictvi a gastronomii.. Takze servirka.. A bojim se ze se to nevyplati.. Co jsem koukala tak v bavorsku je lepsi plat jak tady v sasku. Je to asi vsude jiny.. No jsem na to zvedava
a jak je to s tim ditetem??mam minco takze bych so ho mohla odecist z dani. A timbych byla v lepsi kategorii
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karolina1605 Agentury nedoporučuju. Ty servírky nemají málo.
Já teda bydlím u Freyungu/Waldkirchenu
Na dítě dostaneš myslím 189euro k výplatě každý měsíc (v ČR 500kč)
- Citovat
- Upravit
Zase mam nadeji v tom ze nemci nechavaji hezky dyska.. Tak na dyskach se hode vydela.. 189 euro to je krasny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit