Návrat či nenávrat do práce :-(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
návrat nenávrat do práce :-(
Ahoj Maminečky Smiling mám problém.. za 2 měsíce mi končí rodičák Sad to znamená že se mám vrátit do práce.. bohužel pracovní doba je taková že nevyzvednu děti ze školky takže budu muset hledat místo jinde.. a teď mi poraďte.. dočetla jsem se že z rodičáku je podpora na pracáku prd Sad takže bych prý měla nastoupit na pár dní a pak dát výpověď z důvodu starání se o dítě do věku 4 let.. jenže i těch pár dní by asi byl problém pokud by mi nevyšli vstříc s tím že bych končila tak abych si vyzvedla děti, o čemž pochybuju ( to už mi bylo naznačeno Sad )
a teď mi poraďte.. vrátit se.. pokud možno na smlouvu co mám ( a ne to co mi nabízí - zkrácený úvazek ) a jít na pár dní marodit a pak dát výpověď???
ach jo Sad omlouvám se za román..
jedná se o práci v obchodním řetězci takže odpolední směna je i do 22:00.. a manžel má pracovní dobu přes den a končí většinou kolem 18:00 takže nevím kam by děti šli Sad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@stydlina asi Ti nezbyde, než dát výpověď z důvodu péče o dítě. Jestliže nepokryješ ani pár dní, těžko dáš po nástupu výpověď (třeba počítat s výpovědní lhůtou, že). Takže nevím, jak jinak bys to chtěla udělat. Pokud dáš výpověď z důvodu péče o dítě, nepokrátí Ti na úp podporu. A urychleně hledat něco jiného.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nešla by upravit pracovní doba manžela? Že by dělal úplně od rána a končil tak, aby děti vyzvedl? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže stačí když dám místo návratu výpověď z důvodu starání se o dítě a nepokrátí mi to?? mám tam smlouvu na neurčito.. já musím najít něco buď jenom na ranní ( což je asi nereálný ) a nebo na 3 směny a ukecávat babičky aby aspoň ten jeden týden hlídali
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stydlina píše:
Takže stačí když dám místo návratu výpověď z důvodu starání se o dítě a nepokrátí mi to?? mám tam smlouvu na neurčito.. já musím najít něco buď jenom na ranní ( což je asi nereálný ) a nebo na 3 směny a ukecávat babičky aby aspoň ten jeden týden hlídali
pokud je důvodem výpovědi péče o dítě, nepokrátí Ti podporu. Ale tuším, že se počítá z rodičáku, takže ono to zase takové terno nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O to mi jde.. když už tam mám smlouvu tak aby se mi to počítalo aspoň z platu než si něco najdu.. a ne z rodičáku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Pokud se vracíš na místo s pracovní dobou 8. – 18. hodin, tak to je 10ti-hodinová pracovní doba.
To máš takto každý den? Nebo děláš krátký/dlouhý týden? Pokud děláš krátký/dlouhý týden, tak by to tak hrozné být nemuselo….na krátký týden vycházejí 2 směny a to bys ohledně dětí mohla vyřešit relativně dobře. Blbý je ten dlouhý týden, to vychází 5 směn….
Pokud je to místo na dobu neurčitou a bylas tam spokojená, snažila bych si to udržet, ono shánět něco s 2 malýma dětma není žádný med…. ![]()
Zkusit se domluvit s kamarádkou, sousedkou ohledně dětí – předpokládám, že by šlo o ty odpoledne, protože ráno bys je vodila ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je manželova pracovní doba.. nevím jak napsat abych reagovala na určitý příspěvěk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stydlina píše:
To je manželova pracovní doba.. nevím jak napsat abych reagovala na určitý příspěvěk
dej buď zmínit - v příspěvku, který chceš zmínit, nebo citovat, pak se Ti překopíruje text ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje pracovní doba byla 5:00- 13,30 ranní a odpolední od 13,30 do 22,00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stydlina píše:
O to mi jde.. když už tam mám smlouvu tak aby se mi to počítalo aspoň z platu než si něco najdu.. a ne z rodičáku
njn, ale když nastoupíš do práce, tak tam budeš muset vydržet i po výpovědní lhůtu. Takže leda zaplatit chůvu nebo tak něco..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u příspěvku dotyčného člověka klikneš na to „Zmínit“ (je to dole) a objeví se ti to jméno dotyčného, na koho chceš reagovat…takhle to dělám já.
Tskže: manžel má 8. - 18. hodin každý den
Ty: střídáš ranní a odpolední směnu - je to tak??
to by nemuselo být tak hrozné…blbá je ta odpolední, to bys nestíhala vyzvednout, ale zase ráno bys děti mohla vodit i na 8.30 hodin.
ranní směna je od kolika do kolika?? - to bys mohla stíhat jak vodit, tak vyzvedávat…záleží, jak daleko je školka od tvé práce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit