Učitelství neprobovaně z donucení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Je oprávněn. Jen by mě zajímalo, jak k té nadbytečnosti tak najednou došlo? Slučovaly se třídy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul neni pravda ![]()
A co se změnilo zakladatelko ze jsi nadbytečná???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to bohuzel netusim, jestli to lze, nebo ne, ale pokud se chces rvat (a ja bych se rvala),tak bych treba sepsala papir pro rodice, jak moc si preji nezkusenou ucitelku mimo vystudovane zamereni, aby vyucovala a vzdelavala jejich deti a predlozila to rediteli. Ovsem taky zalezi, o jake predmety by se jednalo a o jakem stupni se bavis. Jestli jde o ZS, SS, VS atd
.Nejak si nedovedu predstavit telocvikare, ktery bez praxe ma vyucovat napr. Pozemni stavitelstvi a jine.Nebo naopak to muzes vzit jako motivaci a zamereni si rozsirit, pokud se treba jedna o ZS. Pises malo veci. A po jine skole ses nepoptavala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul takže s peďákem pro 1.stupeň můžu učit zeměpis a občanku?
A s peďákem pro 2.stupen tělocviku a cestina můžu učit hudebni výchovu a informatiku???nebo první stupen??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za reakce. Nadbytečná skoro jsem z důvodu úbytku tříd. Učím na víceletém gymnáziu, vystudovány mám 2 předměty pro 2. i 3. stupeň. Už teď částečně učím neaprobovaně. Zajímalo mě, nakolik je možno učiteli složit úvazek neaprobovaně.
- Citovat
- Upravit
@Petra Z píše:
@Terdul neni pravda
Hele prej už to je pravda
Prý už takhle úředníci vykládají „aprobovanost“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra Z píše:
@Terdul takže s peďákem pro 1.stupeň můžu učit zeměpis a občanku?
A s peďákem pro 2.stupen tělocviku a cestina můžu učit hudebni výchovu a informatiku???nebo první stupen??
Ano můžeš, ale jako nekvalifikovaná učitelka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je hnus, takže nechce ti dát odstupné? Je to kvůli odstupnému?
To je šílenost, že to víš tak pozdě, teď už něco najít na září, to je nesmysl, to bys musela mít obrovské štěstí, co máš za předměty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Díky za reakce. Nadbytečná skoro jsem z důvodu úbytku tříd. Učím na víceletém gymnáziu, vystudovány mám 2 předměty pro 2. i 3. stupeň. Už teď částečně učím neaprobovaně. Zajímalo mě, nakolik je možno učiteli složit úvazek neaprobovaně.
To je škoda, že nikdo nejde od důchodu nebo na mateřskou…lepší místo ve školství než na gymplu sotva najdeš… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Jasan
Ja před mateřskou učila 10 let na prvním stupni jako nekvalifikovana právě
A po mateřské jsem ted v druzině ---jako kvalifikovaná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermion píše:
To je hnus, takže nechce ti dát odstupné? Je to kvůli odstupnému?
To je šílenost, že to víš tak pozdě, teď už něco najít na září, to je nesmysl, to bys musela mít obrovské štěstí, co máš za předměty?
JJ, nabídl mi několik možností, všechny bez odstupného. Vím to déle, ale adekvátní náhrada zatím žádná.
- Citovat
- Upravit
To je stejně mega divné…když je někdo nadbytečný, tak prostě ředitel nemá žádné hodiny nazbyt, co by mu mohl dát…tak jak by ti mohl nějaké dát, co neučíš? To by ty hodiny musel sebrat dalším učitelům a snížit jim tak úvazky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra Z píše:
@Terdul neni pravda
Je to pravda, zatím se to bere, že pokud máš něco vystudováno, můžeš učit i něco jiného. Já jsem tak učila dva roky. Učí se tak u nás ty méně důležité předměty výtvarka, tělocvik atd. I jsem coby 2. st. učila na 1. st.
Je to v plánu to zrušit, ale kdo ví kdy to bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Ano můžeš, ale jako nekvalifikovaná učitelka.
Ale platí tě stejně jako kvalifikovanou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím především děvčata ze školství. Po letech ve škole jsem se stala díky rozhodnutí ředitele nadbytečnou. Existují k tomu i objektivní důvody. Šéf mi však nechce dát výpověď pro nadbytečnost, hledá kličky, jak mne donutit odejít. Dnes na mne vytasil, že mě může nechat učit neaprobovaně předměty, se kterými bych měla problém. Jsem rozhodnuta se zadarmo nedat, jinou práci intenzivně hledám. Přesto by mě zajímalo, nakolik je šéf opravněn složit mi úvazek ze předmětů, na něž nemám aprobaci.