Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
poradíte mi?
Máme skoro 5měs. chlapečka a potřebuju vědět jaké doklady už na něj musím mít zařízené?
Rodný list,průkazku pojišťovny a…?
Máte všechny zapsané prcky v OP?
A nebo jste jim vyřídili ty pasy?
Předem vám děkuju za radu a přeju všem pěkný den
pá MegK ![]()
My máme jen rodný list, kartičku pojišťovny a očkovák. v občance jí nemáme a pas teda zatím taky fakt ne. Nic jinýho mě nenapadá.
To, že má spoření nebo pojistku, to už je věc druhá…
Ahoj tak já mám rodný list,kartičku pojištěnce,zdravotní a očkovací průkaz.Malou máme zapsanou i v občankách.Pas zatím nemáme.
Nepřihlašovala jsem ho. Taky jsem nevěděla jestli ho mám nahlásit nebo ne a sami se mi z OÚ ozvali, že mám dojít za malého zaplatit popelnici. Tak už byl nahlášený.
No jo no, hlavně tu popelnici, že nezapomněli. A že by třeba poslali z OÚ že přejí vše nejlepší k narození, to je ani nenapadlo, že?
Ahoj, rodný list se vyzvedává myslím hned po propuštění z nemocnice. Kartičku pojišťovný musíš mít vyřízenou do tuším 8dnů. Očkovák - ten dostáváš při propuštění. Do občanky dítko mít zapsané nemusíš. Je to dobrovolný údaj, který si platíš. Pas, tedy spíš zapsání do mého pasu, jsem malé vyřizovala, až jsme jeli do Chorvatska.
To víš že ne. Ale prý by teď někdy mělo být vítání občánků, tak si třeba na nás vzpomenou ![]()
Tak to mi mame dobre mesto
poslali nam zvani na vitani obcanku, pekne blahoprani a dostali jsme na mimi 1000 kc.
vevci píše:
Tak to mi mame dobre mestoposlali nam zvani na vitani obcanku, pekne blahoprani a dostali jsme na mimi 1000 kc.
A kde bydlíte,že by sme se přestěhovali až budeme chtít druhého prcka ![]()
Holky, děkuju.
Já si ho teda pro jistotu nechám zapsat do OP.
Co vůbec nosíte jako doklad pro mimi když jdete na procházku?
MegK píše:vevci píše:
Tak to mi mame dobre mestoposlali nam zvani na vitani obcanku, pekne blahoprani a dostali jsme na mimi 1000 kc.
A kde bydlíte,že by sme se přestěhovali až budeme chtít druhého prcka
Holky, děkuju.
Já si ho teda pro jistotu nechám zapsat do OP.
Co vůbec nosíte jako doklad pro mimi když jdete na procházku?
Bydlime v Uherskem Brode.
A ja nosim jen prukazku pojistovny
Myslíš že by mi průkazka pojišťovny mohla stačit i pokud nemáme stejné příjmení?
Pro jistotu sebou nosím rodný list,jenže když se to podaří tak je pak moooc pomuchlaný ![]()
No jo morava
,máme tam s prckem trvalé bydliště,
ale na vítání sme nebyli,protože to je s Prahy daleko a nebylo na to čas.