Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
maminky,kdy vám začalo miminko odmítat dudlík? Nám bude za týden 6m a jen když ho vidí tak mu je špatně
. Je mi to trošku líto protože s nim hezky usínal. Ale aspoň nebudu mít problém s odnaučovánim…
Coo?? tak to je snad první dítě kterýmu se to stalo
Bud ráda, víš co to je pak za boje když odnaučuješ??
Tak my to měli podobné. Ale bylo to jen přechodné. Uvažovala jsem, jestli toho nevyužít, ale pár nocí, kdy se po přenesení do postýlky (po kojení v posteli) probudila, rozhodlo - s dudlíčkem se dá oblafnout a spí dál
.
A co se týká odnaučování, tak si myslím, že když to zvládla naše Anežka (neznám většího závisláka), tak to snad musí zvládnout každé dítě
. Ale zrovna včera jsem viděla holčičku na golfkách, vypadala tak minimálně na 4 roky a spala s dudlíkem v puse
.
Michaelakkk píše:
Coo?? tak to je snad první dítě kterýmu se to stalo![]()
Bud ráda, víš co to je pak za boje když odnaučuješ??
Taky zírám. cože?? tak to fakt neznám a řekla bych,ž e většina maminek taky ne. Já byla šťastná, když jsme se ho u Kity zbavili ve 2,5 letech
Starší ho sám od sebe odmítl v 10 měsících, od té doby už ho nikdy nechtěl
Ani když viděl dudlat jiné dítě. Mladší neměla vůbec ![]()
Motiko, chápu Tě
Jsem kupovala kvalitní dudlíky zn. MaM, jsem se těšila, že se dostaneme na velikost 3, kupovala jsem je v akci, moc se mi líbily a nevyužili jsme je. Ale taky jsem si říkala, že jsem neměla problémy s odnaučováním.
Prvni mi vyflusnul dudlik v 11ti mesicich a uz si ho nevzal. V dobe, kdy rostly zuby ![]()
Druha ho mela jeste po 2. roce, zapomnela na nej az v navalu nadseni z prestehovani do velky postele do pokojiku k brachovi ![]()
A treti ho vyflusnul nekdy v 8mi mesicich. Zuby jeste nerostly, ale usinal s nim skvele, od ty doby ma na usinani mne ![]()
Takze muzu rict, ze neni vyhra ani jedno. ![]()
Moje miminko ho jeste ted dudla na noc
Jelikoz jsme zrovna v zaprahu nocnik a mladsi bracha, tak to neresim ![]()
A malej ho treba nechce vubec ![]()
pomeranca píše:
Mé dítě dudlík odmítlo hned poprvé
No to se stava, ale to jsem netrpela
I s dudlikem byli vecne prilepeny k prsu, bez nej by to byla uplna tragedie ![]()
pomeranca píše:
Mé dítě dudlík odmítlo hned poprvé
Přidávám se, mám tři děti a všechny bezdudlíkové ![]()
teda, tak doufám že to přechodný neni. Podle vašich reakci můžu bejt ráda,že? No a dneska bez něj docela hezky usnul, prostě jsem ho učajovala.
Kačenka mi bez něj taky dneska usnula . Sice v postýlce asi hodinu rajtovala
výskala, kecala a usnula bez něj
Ahoj,
náš mladej odmítnul dudlík na přelomu 9. a 10. měsíce, od té doby dudu neeee
![]()