Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,
máme už docela dlouho po propíchnutí náušniček a jedno ouško, resp. náušnička začala v oušku černat. Ouško nehnisá, ale jako by zarůstalo a ze zadu je ta náušnička v určitém místě černá. Děje se to jen na jednom oušku. Co to může znamenat? Může to být to, že ji nedělá zlato dobře? Nebo to je prostě jen nějaké takové období?
Díky
Ahoj, nám černaly stříbrné
Tak jsem vyměnila stříbro za bílé zlato a dobrý. Může to být reakce na ten kov…
Ahoj, tak já nemám zkušenost s dítětem, ale někdy mi naušnice taky černají, teď naposled to bylo po antibiotikác.
mě náušnice také černají a Klárce to samé. v uchu to evidentně problémy nedělá, tak to neřeším. prostě chemická reakce těla a zlata ![]()
Nemelo by to vadit, me to nausnice delaji taky. Ta cast co je v uchu a nejde k ni vzduch je takova cerno cervena, asi je to nejaka povrchova reakce toho zlata.
Stribrne nausnice i jine sperky, ktere mi zcernaly sly vycistit zubni pastou, se zlatem jsem to nezkousela, ale mozna by to slo taky
Já jsem někde četla, že pokud naušnice zčerná, že to není příliš kvalitní zlato. Nevím, co je na tom pravdy, ale dceři první zlaté naušničky taky zčernaly a je pravda, že v porovnáním s jinými moc drahé nebyly.
Ahoj, my máme ten samý problém a to máme naušnice zlaté, a je to způsobené tím že naušnice jsou vyrobeny z nekvalitního zlata
my dostaly nauštičky od mojí šetřivé tchýně, která koupila levnější naušnice a je to znát
zlatník mi to vysvětloval tak že zlato má číslo npař. 585/1000 což znamená 585 g zlata a zbytek do tisíce jsou příměsy u kvalitního zlata je to většinou ušlechtilá ocel, a u těch co jsme koupily mi je to nekvalitní a levný nikl, který reaguje s ouškem, prý je to nějaký dovoz z egypta či co
Takže si myslíte, že náušničky za 1400 jsou levné a nekvalitní?
Taky ji ta dírka zarůstá, takže každý den mažu alkoholem a olejíčkem.
nejde přece cenu
ale o složení toho zlata, někdo chtěl vydělat ne?
Nedávno som to riešila - černali obe náušničky, po celej ploche, ktorú mala v uchu. Nekvalitou zlata to nebolo, nechali sme náušničky skotrolovať v zlatníctve. Náušničky vyčistili, do dvoch týždňov boli znovu čierne.
Kozultovala som to s MUDr., čo robí prírodnú medicínu, a vraj to môže byť prekyslením organizmu (v tej dobe som ale ešte hojne kojila, tak mi to pripadalo nepravdepodobné), alebo nejaký zánět v tele, ktorý sa ešte neprejavil inak. Dostali sme na to dvoje kvapky, ktoré sa mazali okolo pupíka (kôli vstrebávaniu) a za pár týdňov sa náušničky SAMÉ vyčistili.
Ahoj,já sem nechaladceři nastřelit naušnice a pak že jí tam dát pozlacený…Nechala sem je vyčistit ve zlatnictví a po 14 dnech sem si všimla,že na zadní časti naušnice je barva nějaká divná.Vypadá to,jako bych to opálila ohněm,taková modro-červeno-černá barva a nejde to vůbec vyčistit.Uši ani naušnici jsem ničím nečistila,ani nenatírala? je to způsobeno reakcí těla nebo to zkazili ve zlatnictví,když to chemicky čistili?