Kyčle - nezralá jadérka

9166
9.9.10 17:48

Kyčle - nezralá jadérka

Chtěla jsem se zeptat, měla některá maminka zkušenost, kdy i v 6. měsících miminko nemělo zralá jadérka?Nález máme stále Ib, nezralá jadérka…Jak se pak kyčle vyvíjejí dále? nastanou problémy?Neopozdí se fáze lezení, chůze? :cry: Děkuji všem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
9.9.10 17:50
pannda píše:
Chtěla jsem se zeptat, měla některá maminka zkušenost, kdy i v 6. měsících miminko nemělo zralá jadérka?Nález máme stále Ib, nezralá jadérka…Jak se pak kyčle vyvíjejí dále? nastanou problémy?Neopozdí se fáze lezení, chůze? :cry: Děkuji všem…

Podotýkám, že stále od začátku balím na široko, nyní jen na noc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.9.10 17:52

ahoj,my jsme chodili na kontrolu jadérek do 10-ti měsíců,kyčle jsme měli Ia,ale jedno jadérko se nám stále nechtělo udělat.Taky tam byli rodiče se stejně starým dítětem.Doktorka nám doporučila široké balení na noc,ale někde jsem četla,že na to na to nemá vliv :think: Doktoři říkají,že se může pohybový vývoj zpozdit,ale nemyslím,že nějak dramaticky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.9.10 17:53

Taky jsme od začátku balili široko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.9.10 18:00

no s malou jdu na kontrolu příští týden, uvidíme. Ke konci měsíce bude mít 6.měsíců, je šikovná, na bříšku už rotuje dokola, ale nožky má strašně slabé..vím, že je brzo na plazení, první dcera byla taky šikovná, ale pamatuju, že když jsme ji drželi vzpřímeně, měla tendenci se odrážet nožkama, měla v nich sílu. Druhá dcerka nikoli, tak jestli to souvisí s kyčli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
9.9.10 18:32

Ahoj také jsme v 6 měsících neměli jadérka, ale na kontrole v 8 měsících už ano a začal lézt v osmi a kouek :-) neměj strach ještě je čas.. Nosili jste nějaké pleny navíc?

• Citovat
  • Upravit
9166
9.9.10 18:59

ano, přes noc dvě pleny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
9.9.10 19:37

Za mě, KASLI na siroke baleni.
Mam dvojky, oba jsem mela siroce balit, ale jeden mel operaci varlat a pleny navic mu vadily, takze se balil jen jeden a HLE oba meli stejne diagnozu 1A tedy v poradku a jiz neni potreba siroke baleni

jinak pry jaderka maji co spolecneho se zuby, jakmile jsou zuby , jsou jaderka,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.9.10 19:44
jizvíková píše:
Za mě, KASLI na siroke baleni.
Mam dvojky, oba jsem mela siroce balit, ale jeden mel operaci varlat a pleny navic mu vadily, takze se balil jen jeden a HLE oba meli stejne diagnozu 1A tedy v poradku a jiz neni potreba siroke balenijinak pry jaderka maji co spolecneho se zuby, jakmile jsou zuby , jsou jaderka,,

Zajímavé…zuby nemáme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
9.9.10 20:20

Ahoj, my byli na kontrole ve 3měsících a jadérka neměla, pozval nás znovu až na 8. měsíc. Malá se odráží jako divá, nemyslím, že by to mělo nějakou souvislost, myslím nezralá jadérka a lezení. Na široko balit nám nikdo nedoporučoval, ani doktorka ani ortoped. Prý mám být klidná, do roka je má prý každé mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.9.10 20:23

Syn je měl zralá až v 8 měsících.
Nám ortoped říkal, že široké balení - 2 pleny, v případě nezralých jadérek nejsou nutností. Ty mají za úkol držet kyčle ve správné poloze, na jadérka vliv nemají :-) Plenu měl jen jednorázovku.

Mladší je měla zralá asi po půl roce. Taky jsem široké balení nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.9.10 20:58

děkuji všem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
9.9.10 21:14

nam to s tema zubama rekl prohlizejici mudr prave na kyclich, ze to je proste spjate se zavapnovanim, utvarenim a tvrdnutim kosti, nebo jak to rict :-D a u nas to presne vychazi

jinak lezli driv nez ostatni, takze v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.10 22:56

No s těma zubama nevím nevím, my jadérka měli v pohodě už při těch prvních kontrolách ve 2 měsících, nebo v kolika se chodí, ale první zuby až v 9ti měsících :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure