Velké miminko

2858
9.9.10 10:13

Velké miminko

Ahoj maminky,
chtěla jsem jen pochytit nějakou stejnou zkušenost či radu… muj chlapeček,včera mu bylo dva měsíce váží cca 7,5 kg…zdá se mi to hrozně moc a mám strach,aby až bude veliký nebyl tlustý…nemáte někdo podobné miminko nebo už větší dítko, co mělo stejný problém? Je fakt, že se narodil s váhou 4,70kg,ale stejně se mi to zdá hodně :( Je i takovej pěkně cvalíkatej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65322
9.9.10 10:17

Ahojík…
tak mates se narodil normálně…3.44
na 6ti týdnech už měl 5.59…na 3.měsících 7.70 a na 4.měsících 8.80.....ze začátku nabíral kilo a něco za měsíc.Pak jak se začal hýbat se to zpomalilo,ale stejně je do ted větší a těžší,než jeho vrstevníci.
A do půl roka byl jen kojený......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
9.9.10 10:18

Ahoj,
kamarádka má holčičku 2,5 měsíce a váží takřka 7 kg. Porodní váha byla 4 360g. Alespoň se ho nebojí vzít do ruky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mauglie1
9.9.10 10:21

Ahoj, neboj, jak se začne hýbat tak to vyběhá. Můj synek taky hodně přibíral, narodil se tedy malinký ale na každé kontrole měl o 2kg víc. A teď ve 2 letech je úplně akorát. No a moje dcera měla ve 3 měsícíh 8kg, vypadá jak půl roční miminko :lol:

• Citovat
  • Upravit
867
9.9.10 10:22

Ahoj, malej měl při narození 4,2 kg… Až se začne hýbat, tak se to „zlepší“ … Vůbec bych ho neomezovala… :-)
Klíííd, buď ráda, že mu chutná… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65322
9.9.10 10:26

A počkej,až přijde nějaká nemoc..ne že bych to přála a nebo toubky…a nebude chtít dlabat…budeš ráda,že to není žádný drobeček
My byli ve 3 měsících poprvé na pohotovosti s laryngitidou,pak jsme jezdili na inhalace,moc nejedl a byla jsem ráda za to,že to fakt není žádnej drobínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
9.9.10 10:28
Petra Z píše:
A počkej,až přijde nějaká nemoc..ne že bych to přála a nebo toubky…a nebude chtít dlabat…budeš ráda,že to není žádný drobeček
My byli ve 3 měsících poprvé na pohotovosti s laryngitidou,pak jsme jezdili na inhalace,moc nejedl a byla jsem ráda za to,že to fakt není žádnej drobínek

Přesně, Petra to vystihla moc hezky… A kojíš, bo jste na UM??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
9.9.10 10:30

ahoj, nas maly bol az do roka pekny cvalicek…tiez sa narodil velky a tak bol vzdy o dost vacsi aj ked rastol. Teraz sa uplne srovnal aj ked na nesmierny apetit…Neomedzovala som ho, ale ked sme zacali s prikrmami, tak som sa snazila davat len zdravu stravu, do dnes nepapa sladkosti (ma 2 roky), pije cistu nesladenu vodu..
a je spokojny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
9.9.10 10:31

Klovaso kliid..to se jeste vsechno zmeni.Hlavne ze je zdravy a chutna mu :-D
Prvorozeny pribiral 1kg za mesic,ale byl kratky,takze takovy kulaty :-D ,v pulroce s prikmenim prestal pribirat a do roku uz pribral jen pul kg a ted,v 6 letech,tezko hledas vetsi zdechlinu,nez mam ja :lol: :lol: .
Ted druhorozeny(pristi tyden dva mesice)pribira pres 1kg mesicne taky,ale je obri celkove,uz vyrostl o 10cm(to bylo v 6nedelich,ted mozna i vic).Veci,co mel prvni ve trech mes.uz ted on neoblece :roll:
Proste kojim smetanu :lol: ,ale jsem v klidu po zkusenosti s prvorozenym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
9.9.10 10:33

Máme zkušensot, byli jsme teda krapet menší, ale taky větší než průměr.
Malej měl 4300g a 53 cm,
při propouštění: 4100g,
v 6 týdnech: 5600g a 58 cm,
ve 3 měsících: 6560g a 63 cm,
v 8 měsících: 8060g a 68 cm,
v 1 roce: 10350g a 78 cm,
v 18 měsících 11500g a 83 cm,
Dnes jsou mu dva a čvrt a má přibližně 13,5 kg a 90 cm..Takže od roka úplnej průměrák…

Takže dodnes nechápu, proč se narodil tak velký, když vůbec velký nebude (nemá ani po kom)..

Vy jste vysocí?? Nebo si trpěla těhotnskou cukrovkou, nebo taky prostě jen tak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
9.9.10 11:23

Neboj se, říká se, že to vyběhá a je to pravda ;) Taky jsme měli cvalíka a jak začal běhat, tak se vytáhl a špíčky jsou fuč, i když větší než děti v jeho věku je stále. Ale až začneš s normální stravou, dbej na to, aby nedostával sladké atd. pokud je teď cvalík, mohl by pak snadno přibírat. Ale kojení neomezuj, tím ho zkazit nemůžeš ;)

Taky jsem z toho měla strach už u syna, ale tam jsem se utěšovala, že je chlap, tak ho musí být kus. Štěstí, že se narodil první on a už vím, že to pak vyběhá, protože mít první dceru, která ve dvou měsících vypadá na půl roku, tak bych asi taky plašila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65322
9.9.10 11:30

Holky,ale jak mě točily ty poznámky lidí,když koukli do kočárku :cert:
Jéééé co mu dáváš jíst????????vždyt se ti nevejde do kočárku........
a to jsem kojila jen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
9.9.10 11:45

Zuzanka se narodila 4,2kg a 52cm na třech měsících měla přes 7 kg a už měsíc je ve sporťáku neboť do korbičky se prostě nevejde :lol: Je plně kojená tak to neřeším. Sice si taky říkám kam poroste. Lidi kouknou do kočárku a nevěří že jí jsou tři měsíce, každej tipuje tak půl roku nejmíň.
Už se ale začala pomalu vytahovat a není už tak špekatá. Takže je jen otázka času když začne lézt tak si myslím že bude jen trochu větší holčička než ostatní, taky má po kom :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
9.9.10 11:56

Ahoj,je to tím že se narodil už takhle veliký,tak bud v klidu.Náš měl porodní váhu 3,830g a taky přibíral hodně a rychle,dr.mě upozornovala že je to normální a že se to časem zpomalí a měla pravdu,od té doby co začal lézt a vydává spoustu energie,tak už přibíráme trochu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
9.9.10 12:00

Klovasko: Jé holka ty mi mluvíš z duše -jak už jsem psala máme cca stejné problémy - i tento mě potkal a zrovna jsem se chtěla ptát holek na totéž co ty! :mrgreen: Normálně náš „malej“ teď v 1 měs a 3 dnech na prohlídce 5,93 kg!! No když jsem tam vyáhla z kočáru takovýho macka mezi ta malá mini miminka, myslela jsem,že se rozbrečim - Dr. hned jakože moc přibírá, ale já fakt krmím poctivě po 3 hoďkách Nutrilon (120-130 ml - míň a řve hlady jako tur) - nedá se obelstít čajem ani vodou :lol: . tak jsem strašně ráda, že mě tady taky někdo trochu uklidnil!!! Mlíko jsem vůbec neutáhla, ale vůbec, a tak jsme skončili na Nutri. :cry: Ale jsem šťastná, že i některé jiné maminky mají macíčky a zakládám „Klub malých macíků“ :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí