Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,rada bych ozivila tuto diskuzi a zeptala se, syn ma 3,5 mesice a vazi skoro 8 kilo! Prijde mi to strasne moc a nahoru jde rychle. Od ukonceneho 3 m nekojim,davam UM do vcera nitrilon 1 HA a od vcera Beba 1 HA Premium. Ani po jednom UM nevydrzi vic jak 3 hodiny bez jidla - ani v noci
Vzdyt takovym stylem bude mit za chilku 10 kilo. Nemate nejake rady treba na UM ktere na delsi dobu zasyti? Od ukonceneho 4 mesice chci davat alespon kasi na noc,ale zacinam pochybovat,ze odbourame alespon nocni jidlo.
Po MM take nabiral dost rychle,ale nepodarilo se nam rozkojit pri spurtu ![]()
Budu rada,kdyz o tom s nekym budu moc pokecat,docela se bojim co nam na to rekne dr. na kontrole…
Ahoj, malá měla ve 4 měsících bez pár gramů taky 8 kilo. Nedá se s tím dělat nic. Teď má 11 měsíců a přes 11,5kg. Abych pravdu řekla, tak noční jídlo jsme neodbourali doteď a na jídlo se budí 2× za noc. Nám teda kaše nepomohla, ale začala jsem jí dávat od 8 měsíce. Ten rychlej nárůst váhy pomalinku začal ustávat až když jsem víc přikrmovala než kojila. No sice vedle svých vrstevníků trčí, ale hlavně že je zdravá.
Ahoj, take jsem se chtela zeptat, kdo mate velka miminka, jak byla velka v 8 mesich? Nas kluk mel v 8 mesicich 11 kg a 75 cm (no asi trochu vic, nebot se tam na mereni uz moc nevesel) mate nekdo podobne velkeho kluka? (pri narozeni mel 3660g, 54 cm.) V 9 mesicich se rychle plazi diky
Ahoj…
Matyáš měl na 8mi měsících 10.16kg a 72cm…narozen 3.44 a 52cm…
ted na 3 letech 17 kilo a 102cm ![]()
ahoj, my teda máme holčičku a v půl roce má 75 cm a skoro 8 kg ![]()
Muj syn má v 6 měsících 10 kilo a 70 cm doktor řiká že je to v pohodě já mam strach že bude tlustý.
@annaei píše:
Muj syn má v 6 měsících 10 kilo a 70 cm doktor řiká že je to v pohodě já mam strach že bude tlustý.
Neboj, na tom vůbec nezáleží, můj přítel měl prý také na půl roce 10kg a celej život byl hubeňour, ted moje dcera má cca 7,5kg ve čtyřech měsících a taky počítám že bude po taťkovi jednou vysoká a štíhlá ![]()
Mates měl v půl roce 9.60…ve 3 letech 17 ¨kilo a 102 cm…tlustý není,je velký ![]()
Holky mi jsme na tom ještě hůř. náš měl v 5ti měsících ně o málo přes 10kg
už to váha u dr. nebrala, maj tu starou do 10kg, takže ted půjdeme na Půlroční tak jsem zvědavá, prý s ním budu muset já na ti velkou už
ale mě nepřijde že je tlustej, on je i dlouhej no nákých 73cm měl v těch 5ti
ale ono se to zasekne, nebojte jak se začnou hejbat tak už to tak nepoleze. já tedy doufám ¨,u dcerky to tak bylo, od půl roka už moc nepřibírala ![]()
Já taky doufala, že se to zastaví
. V půli roce 9690g a 72 cm, v 16 měsících 14 kg a 82cm. Nejhorší je, že jí tímhle tempem roste i noha. Momentálně má číslo 24 a od té doby co chodí už 5 boty
.
Naše holčička má půl roku a má 8,5kg a 73cm
Narodila se a měla přes 4kg. Nemyslím si, že by to byla známka, že jednou bude tlustá. Já měla v roce 12,5kg a teď mám 55kg a 165cm
Prostě některá mimi jsou baculatější víc, některá míň ![]()
Tak Saša má na 26m 16kg a 94cm a boty 26-27, ale tlustý není.
Vája, necelý rok, cca 77 cm, 12,20 kg, je jí „kus baby“, jak říká primař, ale vypadá báječně, tak to nemám řešit…
Tatínek měří dva metry a váží necelých 90 kg, je hubený jak lunt a taky ho byl „kus“ když byl mimi, stejně jako já
.
Tak mě by to tak ani nevadilo kdyby jsme nebydleli blízko Francie kde kadý dítě vypadá jak nedonošený. Všichni na m už v porodnici koukali a sestry chodili se mě ptát proč je tak velký já jim řikala že e narodil o 14 dnu dřív. Měl 3.7 a 50 cm tak že spíš vetší než obrovský. Tatinek má 168 cm já 176 nikoho dvoumetrovýho v rodině nemáe tak uvidime co nám z něho vyroste
@Klovasa píše:
Ahoj maminky,
chtěla jsem jen pochytit nějakou stejnou zkušenost či radu… muj chlapeček, včera mu bylo dva měsíce váží cca 7,5 kg…zdá se mi to hrozně moc a mám strach, aby až bude veliký nebyl tlustý…nemáte někdo podobné miminko nebo už větší dítko, co mělo stejný problém? Je fakt, že se narodil s váhou 4,70kg, ale stejně se mi to zdá hodněJe i takovej pěkně cvalíkatej
Wow…
Tak myslím, že lepší než vyhublý mimčo
Moje Aguš má v sedmi měsících 9.7kg
![]()