Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky mám chlapečka 3 měsíce 7 kg ( 63 cm) , narodil se 3,60 a 49 cm - takže taky zhruba kilo za měsíc. Bohužel mě se nepodařilo ho kojením utáhnout takže od měsíce je vlastně na UM. Jsem ráda, že v tom opravdu nejsem taky sama, mám prostě otesánka, ale když je spokojenej tak to neřeším. Pije 5× denně skoro 200ml mlíka - no děs…
ze začátku jsem řešila to samé, ale ted už vím, že to bylo zbytečné - všechno se srovná, nebo rozdíl bude jen malinký..
Myslím, že žádné stokilové, dvoumetrové individuum tě nečeká.. ![]()
lemyk píše:
Klovasko: Jé holka ty mi mluvíš z duše -jak už jsem psala máme cca stejné problémy - i tento mě potkal a zrovna jsem se chtěla ptát holek na totéž co ty!Normálně náš „malej“ teď v 1 měs a 3 dnech na prohlídce 5,93 kg!! No když jsem tam vyáhla z kočáru takovýho macka mezi ta malá mini miminka, myslela jsem,že se rozbrečim - Dr. hned jakože moc přibírá, ale já fakt krmím poctivě po 3 hoďkách Nutrilon (120-130 ml - míň a řve hlady jako tur) - nedá se obelstít čajem ani vodou
. tak jsem strašně ráda, že mě tady taky někdo trochu uklidnil!!! Mlíko jsem vůbec neutáhla, ale vůbec, a tak jsme skončili na Nutri.
Ale jsem šťastná, že i některé jiné maminky mají macíčky a zakládám „Klub malých macíků“
Přesně…všichni pidi miminka a mě se malej nevejde hnedle ani na váhu
A taky mu dávám nutrilon, ale ještě trochu kojim…už sem ho musela dokrmovat v porodnici…jsem po císari,tak mam pro nej proste malo mlicka ![]()
Ahoj, malej mel ted ve ctyrech mesicich 7,85kg. Kdyz se narodil mel 3.53kg, jenom kojim a proste mu chutna.Neprijde mi ze je tlustej, je akorat az se zacnou hybat tak to vybehaj tak si nedelej zbytecne starosti. ![]()
No doufám, že to vyběhá…páč mít 7320g v osmém týdnu je asi dost
A i to telicko ma takove buclate
Přidávám fotku, jak má pusinku jak melounek ![]()
http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni?…
Tady je super program, zadáš hmotnost, délku, obvod hlavy a kdovíco všecko můžeš a ono ti to zakreslí do růstového grafu.
Jinak žádnou zkušenost nemám, Majda měla 7,3kg v roce - hluboko pod nejnižší grafovou čárou. Teď bude mít dva a pomalu se propracovala do blízkosti 15.tého percentilu, tak slavíme
. Každé miminko je jiné, počkej až se začne hýbat a uvidíš… Taky si myslím, že „velikost“ dítka nic neříká o velikosti pak dospěláka… Já jsem byla pěkně tlusťoučké miminko a ještě na základce si pamatuju, že jsem v tělocviku byla na konci řady, nejmenší skoro. A teď mám dost přes 170cm a jsem totální kostlivec.
Pak s příkrmy asi dávej pozor na tu zdravou stravu, bez zbytečného cukru a kalorií celkově…
Je moc krasnej
,holt mu chutna malej vzdycky pribral kilo za mesic, a od tretiho mesice uz jen pres pul kila , ted uz se vic hybe tak uz to tak rychle nahoru neleze.
Klovasa a Lemyk…krásné dětičky ![]()
tak tady náš drobeček
2 a půl měsíce ![]()
Ahojky ,krásné miminka máte holky, jsem fakt strašně ráda když to tu čtu, že i ostatní maminky mají takové macíčky
, Ze mě si už okolí dělalo srandu , že mi doma roste malá zápasnice sumo. U nás por.míry byly 48cm a 2.7kg - ve 3 měsících 7kg a 62cm. Teď má kočanka něco málo přes 6. měsíců a 9.2kg a 67cm.A to byla do 6.m plně kojená - což je skoro i teď jelikož té zeleninky ještě moc nezbaští.
Hlásím se do klubu s dalším obříkem
ve čtyřech měsících mu už kupuju oblečení pro devítiměsíční děti
ale prý se to časem srovná
a když ne taky nevadí bude prostě veliký no a co ![]()
Jupííí holky, ty naši obříci jsou krasavci!!! Šup sem s dalšíma fotkama
![]()
Krásná miminka máte holky, jsem ráda, že Kubík není v tom sám
ani moc nepapá…vypije tak cca 100ml večer 120ml a pak to plive a už to nechce…
Jinak dnes se mi povedla udělat jedna pěkná fotka v autíčku ![]()
Hezky jsou tam vidět ty dvě bradičky ![]()
Ahoj holky,my máme ve 3 měsících 64cm a 7280g
je to moc? Nevím,ale plně kojím a vypadáme mooooc spokojeně tak nic neřeším
přidávám foto našeho macíka ![]()