Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky chci se zeptat…jsem tři týdny po císaři myslíte, že bych se již mohla koupat? Na chvíli třeba i v bazénu? A začít pomalinku třeba s lehkýma cvikama? A pak ještě kdy můžu na solárko? jsem šíleně bílá, tak bych se chtěla trošku opálit, samozřejmě bych jízvu namazala 50 a ještě zakryla, ale opravdu netuším, kdy e tak může…cítím se právě dobře…už bych začala, ale nerada bych něco zanedbala
Jak jte to měly vy???
ahoj, tusim ze se po cisari doporucuje cvicit (bricho) az po trech mesicich. a na tom koupani nevim nevim, zalezi na jizve jak je zhojena a hlavne v sestinedeli se to vubec nedoporucuje. uz nemas ocistky?
jinak proc ne, na co se citis. ale solarko bych tedy nedoporucovala vubec, hlavne kvuli kojeni jestli kojis. ale je to na tobe …
Příspěvek upraven 10.09.10 v 17:50
mě řekli ,že cvičit můžu po 6-nedělí ,jinak bazén asi nejlíp zhodnotíš sama podle toho v jakým stavu jizvu máš -jestli je zhojená a odloupaly se ti stroupky. a na to solárko ,jestli už máš jizvu zhojenou nevidím důvod proč ne ,kromě toho ,že jizvy se obecně slunci vystavovat nemají ,protože jak zpigmentují už nevyblednou no ale to by byl spíš estetický problém .
Mě řekli po porodu,že můžu po 6-tinedělí normálně cvičit,jen opatrně na spodní břicho a strečink.Jak už jsem tu psala, cvičit jsem začala 5 týdnů po porodu ![]()
V solárku jem byla v životě snad 2×,nejsem jeho zastáncem ![]()
Mě sestra v porodnici vynadala tři dny po císaři, jak to, že na posteli když mi miminko spí, necvičím!
Jsem na ni koukala jak trubka, protože otočení se na bok byla fuška a představa, že cvičím, tak to fakt ne.Hlavně, nikdo mi žádný cviky neukázal.
koupat jsem se začala až po šestinedělí, jinak stále sprcha.
L-enny píše:
Mě sestra v porodnici vynadala tři dny po císaři, jak to, že na posteli když mi miminko spí, necvičím!Jsem na ni koukala jak trubka, protože otočení se na bok byla fuška a představa, že cvičím, tak to fakt ne.Hlavně, nikdo mi žádný cviky neukázal.
Za mnou chodila rehabilitační pracovnice,a ukazovala mi cviky,nejvíc jsem cvičila zatahování břicha ![]()
momi33 píše:L-enny píše:Za mnou chodila rehabilitační pracovnice,a ukazovala mi cviky,nejvíc jsem cvičila zatahování břicha
Mě sestra v porodnici vynadala tři dny po císaři, jak to, že na posteli když mi miminko spí, necvičím!Jsem na ni koukala jak trubka, protože otočení se na bok byla fuška a představa, že cvičím, tak to fakt ne.Hlavně, nikdo mi žádný cviky neukázal.
Za mnou taky chodila rehabilitační sestra, dostala jsem i seznam cviků, které smím cvičit hned, které po šestinedělí a co až po 3 měsících ![]()
tak za mnou nikdo nebyl, žádný cviky neukázal a necvičila jsem. Já na cvičenínikdy nebyla, takže bych necvičila ani kdyby mi něco ukázali. ![]()
Máš můj obdiv. Já měla tři týdny po císaři i při pouhým vstávání z postele pocit, že se přetrhnu vejpůl.
Cvičit jsem začala až asi po třech měsících.
Ahojky cvičit můžeš, ale sežeň si seznam cviků,které jsou „povolené“ s tím bazénem nevím, záleží na zhojení jizvy pokud už je zhojená není problém já jsem se taky koupala
opalovat se ta jizva nemá ať moc neztmavne pak by to nebylo moc estetické ![]()
Ahoj holky, oživuji..
Jsem přesně měsíc po planovaném CS, rok před ním vagin. porod při kterém jsem měla jen týden očistky a pak až po šestinedělí přišla slabá MS.. Takže mě trochu překvapilo, že Teď od porodu nonstop krvácím, je to normální?
A propos, kdy jste začaly cvičit? Jsem na původní váze před druhým porodem, ale ještě z prvního mám 13 nahoře
Mj. tedy vůbec nekojím, bohužel se nepovedlo.. Tak jestli kvůli tomu to krvácení? I když u prvního jsem taky nekojila vůbec. Ráda už bych se dala pořádně do formy, je pravda, že pořád kmitám po bytě a denně jsem s kočárkem na procházce, ale stejně vypadám jak rosol
Za jak dlouho jste se daly zpět do formy?
Díky za rady a tipy ![]()
Já se dala do formy kojením kila šla díky kojení rychle dolu, ale při prvním jsem nekojila a taky kila nešla dolu, po císaři očistky trvsly normálne, je normální že krvácíš
@Kattynka000 Kači - loni jsme měla očistky 6 neděl mezi němi po 31 dnech i normální MS - tedy hoodně jatečnou, letos úplně naopak po 8 dnech od SC nepotřebuju ani intimku, je to individuální. Kojení jde u nás taky do ři… Se cvičením počkej aspoň 2, ideálně 3 měsíce po SC, ale jak se cítíš a jak si zahojená víš nejlépe ty. Také se těším až se budu moct trochu zaměřit na hubnutí a že já potřebuju o dost víc.
Tak ať se daří. ![]()
@Kattynka000 o sekci zacni cvicit velmi opartne doporucuje se az pul roku necvicit na bricho. Celkove se telo po tehotenatvi dva dohromady i rok. Na davani dohromady mas cely zbytek života
Ocistky muzou byt az 8 týdnů, i kdyz po sekci byvaji kratší dobu. Objednej se na utz