Jak dlouho jste byli v porodnici kvůli novorozenecké žloutence?

6895
11.9.10 09:47

Novorozenecká žloutenka

Ahoj holky.potřebovala bych znát vaše zkušenosti se žloutenkou.švagrová porodila minulý týden v neděli ráno holčičku.ještě jsou v nemocnici.malá dostala kapačky.a málem jí snad měli dávat i transfúzy.tu naštěstí nedostali.teď jí jeden den nechají pod světlem,a druhý den u maminky.prý na ní přenesla nějaké protilátky.doktor jí to prý vysvětloval,ale ona jak je z toho hotová tak tomu stejně nerozuměla ani hlavu a patu.chtěla jsem se zeptat,jestli to tu někdo měl a jak dlouho jste byli v porodnici.ona už se moc těší domů,protože má doma tříletého syna a ten moc špatně nese,že maminka není doma.dik za reakce.krásný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
288
11.9.10 09:56

myslím, že malá bude tak den dva na fototerapii, potom den u maminy a další den je propustí. tak asi o dva tři dny déle než je normální pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
11.9.10 10:09

No , může to být bohužel i déle , já byla se dvěma ze svých tří dětí právě kvůli žloutence v porodnici 12 dnů. Záleží na hodnotách …my byli vždycky tak 48- 72 hodin pod světlem , kleslo to a za den znova, takže jsme se svítili 2-3 x. :-?
S těmi protilátkami , ale to je moje doměnka (protože mě se na to na oddělení ptali ) - to , co se stalo švagrové (ta hrozba transfuze ) může být proto , že rodiče dítěte mají rozdílné krevní skupiny - pak může u silnější žloutenky nastat tahle komplikace (ale co se přesně děje nevím) . Schválně se jí na to zeptej. Nás to naštěstí minulo, máme s manželem stejné krevní skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
11.9.10 10:20

Jen doplním, že většinou není problém ve skupině jako takové, ale v Rh faktoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
11.9.10 10:21

Ta transfúze jí hrozila,kdyby nezabrala kapačka.no možná je to rozdíl v té krvi.brácha má A+ a ona 0+.dneska jí má u sebe a pokud to bude dobrý,tak snad zítra domů.je z toho špatná,ale těší ji,že vypije tak 70.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
11.9.10 10:24

Tak zrovna tahle kombinace by problémy dělat neměla, ale kdo ví, co tam bylo přesně za problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
11.9.10 11:11

Novorozenecká žloutenka má různé příčiny - kromě té základní, že se u novorozenců rozkládá krevní barvivo.

Měly ji obě moje děti, staršímu pomohla fototerapie v porodnici, mladší byla několik dní na fotu v porodnici a pár dní po návratu domů jsme museli zpět do nemocnice s kritickými hodnotami bilirubinu.
U nás to bylo způsobeno nesouladem Rh faktoru a potom ještě nějaký problém v krevních skupinách. Když jsem se ptala dr., taky jsem byla vyplašená, říkala mi, že žloutenky jsou ranné a pozdní, ty pozdní už nebývají tak nebezpečné.

V nemocnici jsem ji nemohla kojit, ale krmit převařeným MM, kojení brání díky nějakému hormonu ústupu žloutenky.
Po pár dnech v nemocnici hladina bilirubinu klesla na přípustnou mez, žlutá byla malá ještě několik měsíců.

Je to individuální, jeden případ není jako druhý. Držím pěsti, ať je kamarádka s miminkem brzy doma.
Pravděpodobně zabere fototerapie v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
11.9.10 11:19

Moje druhá dcerka taky měla vysokou žloutenku. Měla naordinovanou fototerapii pod světlem. Naštěstí jí hodnoty rychle klesly - svítily jsme jenom 24h. I já mám Rh faktor negativní a dcerka je pozitivní.

Každopádně ať se nebojí, ono to klesá rychle :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
11.9.10 11:41

Holky dik moc.snad už to bude dobrý,ale to čekání je strašný.je to naše první holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
11.9.10 11:57

To chápu :wink: , taky jsem to v porodnici obrečela :-( , naštěstí mi lampu na svícení dovezli na pokoj, tak jsem maličkou měla pořád u sebe. Ale byl to hrozný pohled - zavázaná očička, 2,74kg uzlíček :-( …

Hlavně ať je to brzy ok :kytka: !!
Pěkný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
12.9.10 11:00

Tak problém je v krevní skupině.brácha má A,švagrová 0 a malá má A.prý ta 0se špatně snáší s A,B.Proto ta případná transfúze.ale už to snad zvládají.dik a krásný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
12.9.10 11:07

Ja nejsem zadny odbornik, ale neni opravdu problem v tom Ze ona je minus a dite plus? Ze by se nesnasely krevni skupiny jsem nikdy neslysela, ale opravdu rikam nejsem odbornik jen mi to prijde zvlastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
12.9.10 11:11
vevci píše:
Ja nejsem zadny odbornik, ale neni opravdu problem v tom Ze ona je minus a dite plus? Ze by se nesnasely krevni skupiny jsem nikdy neslysela, ale opravdu rikam nejsem odbornik jen mi to prijde zvlastni.

Vevci, já dříve taky ne, ale řešili jsme to s dcerou v porodnici - vysloveně šlo o skupiny - ne Rh faktor. To je zase jiná kapitola …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
12.9.10 11:16

Aha, tak to asi existuje, tak jsem zase o neco chytrejsi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
12.9.10 11:36

Je to tak, nesnáší se i krevní skupiny. Já 0-, otec dítěte Aplus a dítě Aplus. Prý to byla špatná kombinace, proto hladina bilirubinu znovu stoupala, i když v porodnici klesla na přípustnou mez. Naštěstí nám pomohla další intenzivní fototerapie v nemocnici, ke krevní transfuzi naštěstí nedošlo.

Ten problém je prý složitý i pro lékaře, natož pro laické chápání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí