Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já malyho vzala k nám do postele, kojila vleze. Maličký se necítil sam, a u kojení usnul na další dvě hodiny. Neříkám ze UM je něco spatnyho, ale proč ho cpat mimču, když mimi přibírá. Já osobně bych mela strach ze ho odstavim flaskou, nám říkali ze pokud prikrm tak po lzicce nebo injekční stříkačkou, at se snaží sat. Za me vydržet maminko, po šestinedělí bude jisté lépe. My stále plné kojime…
Mám obě děcka na sunaru od narození a obě spí celou noc odjakživa. kámoška teď vstávala při kojení několikrát za noc, pak se z toho sesypala, dala sunar a od té doby vstávají 1× za noc a mám víc takových kámošek u nichž dokrm to noční vstávání vyřešil. dej umělko, kojení není to nejlepší to je kec, nejlepší je spánek ![]()
U tak malého dítěte se nedá říct vůbec nic. Pokud prospívá, tak je všechno v pořádku. Spaní je u kojených dětí obecně horší, ale není to tak vždy, záleží taky jak to vyčerpává maminku..
@martulkasloník Hele, já kojila 3 děti, všechny spaly v noci výborně, od porodnice se budily 1× za noc, dvě z nich spaly celou noc v kuse od 3 měs, jedno od půl roku… Věř, že na to nemá vliv kojení nebo UM. Jsou děti, které se na flašku budí několikrát za noc. Vzdávat to po týdnu je prostě brzo.
@zuzkasim píše:
@martulkasloník Hele, já kojila 3 děti, všechny spaly v noci výborně, od porodnice se budily 1× za noc, dvě z nich spaly celou noc v kuse od 3 měs, jedno od půl roku… Věř, že na to nemá vliv kojení nebo UM. Jsou děti, které se na flašku budí několikrát za noc. Vzdávat to po týdnu je prostě brzo.
tak jak mi vysvětlíš že asi 8 děcek v mém okolí se budilo po kojení často, při přechodu na umělko se okamžitě buzení stáhlo na jedno max dvě za noc!! náhoda? těžko ![]()
Můj plně kojený syn se od porodnice budil jednou v noci, dcera plně kojená i po hodině. Určitě bych netvrdila, že kojený se budí, nekojený se zaplácnou umělým a spí celou noc a už vůbec bych nevzdávala kojení 14 dní po porodu.Jina věc je, když se začne na kojení budit třeba tak roční prcek bez jiných příčin, to už nebude o hladu, ale o tom prse, to už třeba i může být důvod, proč odstavit, ale ne 14 dní po porodu, o to víc, když kojení jde hezky a není s ním jiný problém. Můj syn byl hladovec, kojit přes den potřeboval tak co dvě hodiny, be spurtu i po půl hodině a přesto spal skoro celou noc. Dcera od narození pila tak po těch třech hodinách, když spala, tak i dýl, spurt jsem s ní skoro nezažila, jen že se trochu vztekala u prsa a stejně se budí v noci často.
@martulkasloník píše:
tak jak mi vysvětlíš že asi 8 děcek v mém okolí se budilo po kojení často, při přechodu na umělko se okamžitě buzení stáhlo na jedno max dvě za noc!! náhoda? těžko
Protože ty kojené děti jsou navyklé na vůni a prso maminky.
Známá „kojila“ 2,5leté dítě i 10× za noc, nebylo to o potřebě jídla, ale o závislosti na prsu ![]()
Ahoj @jessie1 ja bych to jeste nevzdavala. Jak uz tu nekdo psal, vem si mimi do postele, hned bude to nocni kojeni pohodlnejsi. Ve dvou tydnech uz jsem v noci ani neprebalovala. Jestli mas jen jedno mimco, kdykoli spi pres den, spi s nim. V sestinedeli je to jen o vas dvou, na vse ostatni se vykasli. At to dopadne jakkoli, preju Ti, at jste oba spokojeni ![]()
@danik tak to si asi na vůni maminky odvykli právě v tu noc co dostali poprvé sunar, kámoška tu byla že se jí malá budí 6× za noc, dala jsem jí sunar a ráno mi volala že vstávali 2×, do týdne hlásila že se jí budí jen jednou a déle spí ráno. tak nevím nevím, beru že jsou i světlé vyjímky ale pak nechápu že moje děcka spí krásně přes den a obě od narození celou noc, teda první měsíc se budili jednou pak už vůbec. třeba teď moje 4 měs. malá, spí od 6 večer do 7 ráno bez probuzení, pak od 8 do 12 spí, od 13 do 15 spí, od 15:30 do 17 spí… takže přes den je vzhůru fakt málo, třeba nedávno mi spala od 14 odpolední do 7 ráno!! a probudila se jen jednou na jídlo, nevěřím že by tak spala jako kojená a že je náhoda že mám v okolí obě děcka nejspavější
![]()
Mám 17denní holčičku, nepřibíraly jsme na váze, takže nám MUDr doporučila Nutrilon. Já jsem se s ní domluvila, že zkusím odsát svoje mléko a dát to malé z lahvičky, abych viděla, kolik toho vypije, protože pořád existovala varianta, že to prostě z toho prsu nevytáhne - pro takový prťátko je to makačka
teď jsme na tom tak, že ji nakojím, odsaju svoje mlíko, když má malá ještě hlad, tak ji dokrmím buď svým odsátým nebo tím nutrilonem. Pro mě je podstatný, aby byla maličká spokojená. Takže pokud jí nakojení nestačilo, dokojíme nebo dokrmíme lahvičkou.
Jo a to, že dáš lahvičku a mimi pak nebude chtít prso, je prej jinak - problém je v tom, že mimčo se z prsu musí snažit tahat víc, takže to chce víc trpělivosti ![]()
Já osobně bych dokrm zkusila, ale nejdříve bych nakojila a pak dala přes stříkačku UM. Dál se uvidí…Já sama jsem cca 14 dní dokrmovala, v noci jsem spáče budila jen jednou tak, abych byla pauza max. 6 hodin. O mléko jsem nepřišla, kojila jsem do roka. U nás byl rozdíl v tom, že malý jíst nechtěl, resp. neměl sílu sát, a jen by spal.