Dokrm týdenního miminka

43
9.7.14 18:35

dokrm týdenního miminka

Ahoj,
chci se zeptat na názor na dokrm u 14 denního miminka.
v noci strašně málo spinká, kojíme co hodinu, jsem strašně utahaná.
myslíte, že večerní dokrm by ho více zasytil?
prosím takové ty chytré rady že kojení je nejlepší, to znám. chci jen upřímnou radu a třeba zkušenost jiné maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
9.7.14 18:38

Zkus a uvidis. Neni nic jednodussiho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
9.7.14 18:38

Nevim malej byl na UM a stejně se mi budil po 2 hodinách… zlepšilo se to po 6 nedělí. To se budil po 3 hodinách. Byl to žravec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
9.7.14 18:42

Zkus a uvidíš, ale nám se to spaní a kojení upravilo až po šesti týdnech ;)

• Citovat
  • Upravit
2242
9.7.14 18:44

Většinou se zjistí, že spaní miminka mléko neovlivní a akorát takhle matka přijde o mléko. Jestli se budí takhle často a po kojení spokojeně usne, tak zkus dát miminko k vám do postele, ať cítí tvou blízkost, nemusíš k němu navíc v noci vstávát, jen vytáhneš prso a můžeš u toho podřimovat. Pokud mívá přes den delší spaní, tak budit, zabavit atd., aby neměl přehozený režim. Je to prostě novorozenec, musí si na svět a jiný režim teprve zvyknout. Jestli nemáš starší dítě, přes den si zdřímni s ním, jsi v šestinedělí, máš právo věnovat se výhradně miminku a sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
9.7.14 18:46

Pokud jsi utahaná tak klidně dokrm zkus, za pár dní o mlíko nepřijdeš a vyspaná maminka je potřeba mnohem víc. Mě obě děti na UM vydrželi ty 3 hodinky cca a v noci i víc. A to už od narození. Zkus nehroť neblázni a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
9.7.14 18:55

Já bych počkala až do konce šestinedělí, třeba se to samo upraví, je ještě malinký. Jinak, o mlíko přijít nemusíš, ale faktem je, že na laktaci má vliv hlavně noční kojení. Chápu, že jsi utahaná, ale nepřikrmovala bych, malý ti může začít prso odmítat, přece jen kojíš zatím krátce a zjistí, že s flašky to prostě teče líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
9.7.14 18:58

@jessie1 a přes den kojíš jak často :?: pokud je problémem " jen" častý kojení, dokrm bych nedávala, je ještě malinkej a mohl by se ti snadno odstavit… a pokud máš méně mléka, tak tím nočním kojením se laktace jen nastartuje, vydrž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
9.7.14 19:14

@jessie1 Já být tebou bych kojení po týdnu nevzdávala. Obě (oba) si musíte zvyknout.
Hodně ovlivní kojení i to, co jíš…já se tedy cpala a dcera vypadala jako koule. Plně kojená bez příkrmů půl roku, dokonce nás na nožičkách doktor „seřval“, proč ji tak cpu, že je tlustá a že je pro její nohy ultrazvuk slabý. Na odpověď, že je pouze kojená jen zíral jako puk.
Dcera nebyla nemocná - pouze výjimečně a doktorka ji znala jen z očkování a preventivek.
Já vím, že příkrmy jsou po týdnu s mimčem spása, ale já se rozkojila zhruba až po 3 týdnech a jsem ráda, že jsem vydržela a dceru nezatěžovala hned něčím nepřirozeným.
Jo - v roce se dcera vytáhla a dnes by mohla dělat modelku :mrgreen: :lol: :mrgreen:, takže ji kojící epizoda snad ničím nepoznamenala :srdce: :* :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.7.14 19:21

@jessie1 nepíšeš,jestli vůbec prospívá, příbývá…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
9.7.14 19:29

Ja nesouhlasim s tim, ze nocni kojeni je tak strasne dulezity. Mimco se mi uz od porodnice budilo na kojeni jen jednou za noc, kolem 2,3 h. a pres den jsem kojila po 2-3 hodinach. A slo to v pohode!!! Ale urcite bych na nejaky zmeny pockala az po sestinedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
9.7.14 19:58

Já jsem taky zkoušela dokrm a pak zjistila, že to není hladem, on prostě ne a ne usnout za žádných podmínek a brečel a brečel. :cert:. Už má 2,5 roku, ale když si vzpomenu na ty začátky, nechápu, že jsem to přežila. Jo a trošku zabral dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
9.7.14 20:02

Já měla stejný problém, byla jsem unavená, nervozní že je něco špatně… vím že nervozita se přenáší na mimčo ale copak to šlo jinak?? KOUPILI JSME NUTRILON HA poprvé mi usnul hned po nakrmení a spal krásný 4 hodiny.pak jsem přestala kojit uplně, svět se nezbořil a malej je krásný, zdravý dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
9.7.14 20:06

Já jsem po příjezdu z porodnice začala kojit s kloboučkem a prodlužovaly se i intervaly mezi kojením.
V porodnici chtěl být malý u prsa taky co hodinu, brečel, sestry radily nedat dřív než za 2hod, ale klobouček nechtěly povolit.
Doma jsem se zařídila dle svého, rozkojila jsem se, po 3m klobouček už potřeba nebyl, kojila jsem do roku.

Švagrová kojila, ale do toho dávala mlíko v láhvi (byť její), malý od 3 měsíců mlíko z prsu nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
900
9.7.14 20:06

Já malyho vzala k nám do postele, kojila vleze. Maličký se necítil sam, a u kojení usnul na další dvě hodiny. Neříkám ze UM je něco spatnyho, ale proč ho cpat mimču, když mimi přibírá. Já osobně bych mela strach ze ho odstavim flaskou, nám říkali ze pokud prikrm tak po lzicce nebo injekční stříkačkou, at se snaží sat. Za me vydržet maminko, po šestinedělí bude jisté lépe. My stále plné kojime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová