Ublinkne krev po kojení

251
7.7.14 13:13

Ublinkne krev po kojení

Ahoj maminky, mám dotaz ohledně kojení. Včera nás pustili z porodnice a dceru plně kojím, ale od včerejška si po kojení ublinkne mlíčka s troškou krve. Je pravda, že obě bradavky nám bolavé a krev asi teče z nich, spíš by mě zajímalo, jestli to taky měla některá tak a jestli to nějak řešili. Jinak mažu na bradavky Purelan, ale zas tak extra to nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
7.7.14 13:15

V porodnici mi říkali, ať se toho nelekám, že je to krev z bradavek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3305
7.7.14 13:16

@klaaras35 Ahoj, malá mi taky „rozkousala“ bradavky, než se mi udělalo mlíko, úplně mi tekla z obou krev a děsně to bolelo, myslella jsem, že s kojením končím, ale začala jsem používat prsní kloboučky a mazat bepantenolem. cca za týden bylo vše v pořádku :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.7.14 13:17

Je to určitě krev z bradavek. Purelan je dobrý, jenže jestli máš ty bradavky tak zhuntovaný, tak sám o době není všemocný. Co zkusit ty chrániče bradavek? To by asi bylo na den dva dobrý. Techniku kojení už máte dobrou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.7.14 13:18

@klaaras35 pokud máš bolavé bradavky, bude to tím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
7.7.14 13:18

@Eiculinka Kloboučky mám doma, ale ještě jsem je teda nepoužila. Vážně ti to pomohlo? Já právě jdu taky vždy kojit se strašnou bolestí, malá se snaží, podle syna tahá jak o život, tak bych u toho chtěla zůstat, prvního jsem kojila sotva dva týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
7.7.14 13:20

@terinka4444 Techniku kojení nevím, kojím v leže, malá se přisaje na poprvé, někdy na podruhé, když mám už moc mlíka, ale nechci teď odsávat, protože i při tom je mlíko růžové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
7.7.14 13:21

Take se nam to stalo, mala krev zvracela ve velkem, vydesene jsem volala na pohotovost. Stacilo mazat, vetrat, kojit stridave, ne z obou pri jednom kojeni a stridat polohy pri kojeni, aby nebyla bradavka zatezovana jen z jedne strany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3305
7.7.14 13:21

@klaaras35 jo jo, pomohlo, ty bolavý bradavky jsou chráněné a když se mimi přisaje, tak to skoro nebolí :-), vyzkoušej to, ale možná chvilku potrvá, než si mimčo zvykne na změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.7.14 13:22
Já nechci abys odsávala, ale jestli je malá správně přisátá, měla by mít v pusince krom bradavky i velkou část dvorce, jinak ti ty bradavka trhá. A zkus ty chrániče-kloboučky, bylo by potřeba, aby se ty bradavky zahojil.
@klaaras35 píše:
@terinka4444 Techniku kojení nevím, kojím v leže, malá se přisaje na poprvé, někdy na podruhé, když mám už moc mlíka, ale nechci teď odsávat, protože i při tom je mlíko růžové.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
7.7.14 13:25

Ok, zkusím ty kloboučky, snad ti s nima zvládnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
7.7.14 13:28

Holky psaly o kloboučkách, já napíšu o chráničích bradavky - nebo také sběrač mlíka se tomu říká. dáš si to do podprdy a bradavky ti můžou dýchat, netře se o ně oblečení nebo prsní vložky a lépe se pak hojí. Já je v začátku používala vlastně celodenně :palec:
 http://odsavacky.heureka.cz/…skeho-mleka/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.7.14 13:28

Pokud ti krev z bradavek teče, tak bych to neřešila, pokud ne, bylo by to blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
7.7.14 13:30

@klaaras35
Akorát je tu možnost, že jak si zvykne na klouboučky, už nebude chtít bradavku… ale ve tvém případě ti asi nic jiného nezbyde, musí se ti to zahojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
7.7.14 13:34

Já bych si zavolala laktační poradkyni, aby zkontrolovala techniku kojení a případně ji upravila. Protože bradavky rozkousané do krve při správném přisátí dítěte NEJSOU NORMÁLNÍ. Ani ze začátku. A laktační poradkyně by mohla i ukázat, jak v tuto chvíli přiložit bez kloboučku tak, aby to nebolelo nebo bolelo jen minimálně. Na kloboučky si dítě může zvyknout a ony do budoucna přináší spíš problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová