Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, mám dotaz ohledně kojení. Včera nás pustili z porodnice a dceru plně kojím, ale od včerejška si po kojení ublinkne mlíčka s troškou krve. Je pravda, že obě bradavky nám bolavé a krev asi teče z nich, spíš by mě zajímalo, jestli to taky měla některá tak a jestli to nějak řešili. Jinak mažu na bradavky Purelan, ale zas tak extra to nepomáhá.
V porodnici mi říkali, ať se toho nelekám, že je to krev z bradavek.
@klaaras35 Ahoj, malá mi taky „rozkousala“ bradavky, než se mi udělalo mlíko, úplně mi tekla z obou krev a děsně to bolelo, myslella jsem, že s kojením končím, ale začala jsem používat prsní kloboučky a mazat bepantenolem. cca za týden bylo vše v pořádku
.
Je to určitě krev z bradavek. Purelan je dobrý, jenže jestli máš ty bradavky tak zhuntovaný, tak sám o době není všemocný. Co zkusit ty chrániče bradavek? To by asi bylo na den dva dobrý. Techniku kojení už máte dobrou?
@Eiculinka Kloboučky mám doma, ale ještě jsem je teda nepoužila. Vážně ti to pomohlo? Já právě jdu taky vždy kojit se strašnou bolestí, malá se snaží, podle syna tahá jak o život, tak bych u toho chtěla zůstat, prvního jsem kojila sotva dva týdny.
@terinka4444 Techniku kojení nevím, kojím v leže, malá se přisaje na poprvé, někdy na podruhé, když mám už moc mlíka, ale nechci teď odsávat, protože i při tom je mlíko růžové.
Take se nam to stalo, mala krev zvracela ve velkem, vydesene jsem volala na pohotovost. Stacilo mazat, vetrat, kojit stridave, ne z obou pri jednom kojeni a stridat polohy pri kojeni, aby nebyla bradavka zatezovana jen z jedne strany
@klaaras35 jo jo, pomohlo, ty bolavý bradavky jsou chráněné a když se mimi přisaje, tak to skoro nebolí
, vyzkoušej to, ale možná chvilku potrvá, než si mimčo zvykne na změnu.
@klaaras35 píše:
@terinka4444 Techniku kojení nevím, kojím v leže, malá se přisaje na poprvé, někdy na podruhé, když mám už moc mlíka, ale nechci teď odsávat, protože i při tom je mlíko růžové.
Holky psaly o kloboučkách, já napíšu o chráničích bradavky - nebo také sběrač mlíka se tomu říká. dáš si to do podprdy a bradavky ti můžou dýchat, netře se o ně oblečení nebo prsní vložky a lépe se pak hojí. Já je v začátku používala vlastně celodenně ![]()
http://odsavacky.heureka.cz/…skeho-mleka/
Pokud ti krev z bradavek teče, tak bych to neřešila, pokud ne, bylo by to blbý.
@klaaras35
Akorát je tu možnost, že jak si zvykne na klouboučky, už nebude chtít bradavku… ale ve tvém případě ti asi nic jiného nezbyde, musí se ti to zahojit.
Já bych si zavolala laktační poradkyni, aby zkontrolovala techniku kojení a případně ji upravila. Protože bradavky rozkousané do krve při správném přisátí dítěte NEJSOU NORMÁLNÍ. Ani ze začátku. A laktační poradkyně by mohla i ukázat, jak v tuto chvíli přiložit bez kloboučku tak, aby to nebolelo nebo bolelo jen minimálně. Na kloboučky si dítě může zvyknout a ony do budoucna přináší spíš problémy.