Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravim, mate nekdo z posledni doby zkusenkst s Beba A. R.? Malymu je 6tydnu a o mleko pritelkyne prisla. Zkouseli jsme Sunar premium, Hipp bio combiotic, klasicky nutrilon ale po tom vsem hodne zvracel. Zkusili jsme nutrilon AR, po tom nezvraci, ale nechce vubec spat, pul dne rve apod. Dnes jsem koupil Bebu A.R.ale je to ridke jako bezne mleko, ne jako a. r. Vsude si vsichni stezuji, jak to hrudkuje, nejde to rozpustit a je to husty a tohle je jak voda. Zkusil jsem si rozmichat 30ku s 1odmerkou, pri ruznych teplotach, dal jsem pul odmerky navic a porad je to ridky. Malej to samozrejme hned vyzvracel. Tak co je na tom ar netusi.
Myslím že nejvíc zvrací z toho, že jste vyzkoušeli za krátkou dobu 5 mlík, to ne největší kravina. mimčo si na mlíko musí pár dní zvyknout, ne to po pár dnech střídat.
Dva tydny neni par dnu. To berem ten nutrilon ar. A kdyz po ostatnich hazel savle a 2× se malem udusil v postylce, tak to asi neni optimalni cekat jestli si zvykne.
Tak dávejte A. R nutrilon a míchejte s normálním. pro nás to byla jediná kombinace co seděla. Po A. R samotném bolesti bříška, proto Vám nespí a po ostatních blil jak šakal. tak to zkuste, jinak se doporučuje opravdu cca 10 dní jedno mléko na to, aby si zažívání zvyklo. Ještě zkuste dávat kapišky, espumizan či něco podobného ![]()
@DeNNI85 zkuste najít mléko, které bude chutnat a nebude mít bolení a to zahuštovat NUTRITONEM, můžeš ho dát do každého mléka a nebude to taková cenová pecka jak ty AR mléka ![]()
Ja zase cetl, ze kdyz se zahustuje vyjde to cenove na stejno. Ten ar nutrilon je asi o 30kc drazsi. Takze jedine tim zahustovat jinou znacku. Espumisan mame vyzkouseny a nic moc. Ted mame baby calm, po tom prdi jak starej chlap
ale zrejmw mu samotny ar nutrilon nesedi. Otazkou je, jestli bude mit ar ucinek i po namichani s beznym nutrilonem. Nutrilon mu jinak chutna, sunar premium bych rekl taky. Spis hipp mu moc nejel.
@DeNNI85 píše:
Ja zase cetl, ze kdyz se zahustuje vyjde to cenove na stejno. Ten ar nutrilon je asi o 30kc drazsi. Takze jedine tim zahustovat jinou znacku. Espumisan mame vyzkouseny a nic moc. Ted mame baby calm, po tom prdi jak starej chlapale zrejmw mu samotny ar nutrilon nesedi. Otazkou je, jestli bude mit ar ucinek i po namichani s beznym nutrilonem. Nutrilon mu jinak chutna, sunar premium bych rekl taky. Spis hipp mu moc nejel.
Nemíchat dvě různá mléka na jedno pití. Stejnou značku jo, ale jinak ne, to by jeho malinká střeva nemusela pobrat
Jo to je mi jasny. Ale kolik dat ar nutrilonu a kolik normalniho?
PS: ta beba by mela byt podobne husta jako ten nutrilon ne?
Malýmu jsem zahušťovala Nutritonem…po AR se nemohl vykakat… pak začal zvracet všechno, co vypil a byla mu prokázána AbKM, takže jsem Nutriton přidávala do Allergy care a v pohodě.
Je to teda cca 2,5r co malej pil Bebu AR, ale nejak se mi nezdala ani moc husta a ani nejak ridka, hrudky to delalo to jo, ale to jsem resila, ze jsem to zamichala v hrnicku a pak prelila pres male sitko do lahve…
Jinak ono to zvraceni nemusi byt vzdycky mlekem, nekdy proste mala miminka nemaji jeste poradne vyvinuty ten zazivaci trakt, jicen apod. a proste kdyz se nejak hodne prepijou tak zvraci, pokud to teda neni „savli“ to pak je asi problem nekde jinde…kamaradka koji a taky ji mala hodne blinka, jeste treba hodinu po jidle… ![]()
Tezko se to posoudi, kdyz clovek to mleko u vas nevidi, jedine zkusit koupit jeste jinou krabici jinde Beby AR a porovnat to…ale hlavne chvilku zustat u jednoho mleka..:)