Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Moc Vas prosim muj chlapecek nechce vubec pit mlicko. Neni uz kojene 2 mesice. Ma pit cca 800 ml az 1000 ml za den a vypije 500 a to takovym zpusobem ze ho musim nutit.
vyzkousela jsem jine mlicka jine savicky uplne vse. Zacala s prikrmy a take nic ![]()
Tak asi nemá hlad v tom teple…zkoušíš mu dávat pít? Vodu nebo čajík? A hubne nebo má dobrou váhu? Jak dlouho už to trvá? Pokud nezačne hubnout, tak bych to nehrotila.
Zkus to ve spanku.Taky mi dcera takhle prestala pit.Pila jen ve spanku, jinak jsem do ni nedostala skoro nic.Po par dnech to preslo.
Moje dcera taky tolik vypije. Dostává příkrm ovocný, zeleninový a kaši. Mléko má 2× denně po 200 ml.
A jak vaha? A co na to dr.? Ono ho stejne nedonutis, kdyz nebude chtit. A kazde dite ji jinak. Ja sezeru kolikrat dvakrat tolik co jina zenska v mym veku ![]()
On nechce ani vodu ani cajik
bojim se aby se mi neodvodnil. Trva to uz cca mesic neubejva ale ani nepribira ![]()
Fakt to zkus, kdyz zabere.Taky jsem byla z toho spatna.Ale mesic uz je tedy dlouha doba. A prikrmy jeste nedavej.Vim,ze dcers byla vekove jako tvuj malej, volala js tenkrat dr. jestli ji muzu dat uz mrkev, byla jsem uplne zoufala.
Třeba je to vážně jen počasím. Nenuť ho, pokud je jinak v pohodě, tak ho nech. zkoušej mu po lžičkách ovocné příkrmy, protože jsou sladké a mlíčko třeba zkus podávat častěji.
@kamikaa píše:
Fakt to zkus, kdyz zabere.Taky jsem byla z toho spatna.Ale mesic uz je tedy dlouha doba. A prikrmy jeste nedavej.Vim,ze dcers byla vekove jako tvuj malej, volala js tenkrat dr. jestli ji muzu dat uz mrkev, byla jsem uplne zoufala.
Ale příkrmy se dávají od ukončeného 4. měsíce.
Ahoj!
Důležité je, že aspoň něco pije.
Já bych asi přidala na příkrmech a mezitím vnutila po lžičkách vodu.
@kamikaa A proč? Kojila jsi? Jako pokud ji prcek nepije mlíko a má ukončený 4. měsíc, tak nevidím důvod proč mu nedat příkrm.
Ahoj, dcera taky byla taková, já do ni to mliko tlačila horem, dolem, ve spaní, pristrikovala do pusinky…no docílila jsem jen toho, ze kdykoliv mě viděla s lahvičkou tak rvala, jinak klidně a spokojeně déčko, a jak jídlo tak hysterie.
Po mě zkušenosti, najed ba objed maso zelenina, případně ovocná prenidavka, ne naraz postupně, uvidíš jak ji to zachutná…vek na to má, mlíčko hlavne v noci, to mě milostivé vypila a vecer kase…kolem sedmého měsíce najet na jigurty, lučinu…ja ji tenkrát tahala i pk gastroenterologii…ted je ji pět, ji teď slusne, tak do tří to bylo hotsi, je drobná ale naprosto zdrava…drz se, mě tenkrát v nemocnici řekly, ze žádné dite nezemřelo hlady u plného stolu…
Ahoj, mně malá taky moc nechtěla pít. Mlíko teda jo, ale když jsem nahrazovala „jídlem“, tak nechtěla čaj ani vodu. Dělala jsem jí řidší příkrmy alá polévka. Tam měla tekutin dost. A z ovoce jsem jí dávala docela dost hrušky, ty jsou samá voda ![]()
Dnes v noci ve spanku mi vypil 170 zazrak. Skoda ze pres den nespimax 4× 30 minut. A to jsem zkousela to si nevezme. Tak dnes zkusim prikrm ovoce. Nechtela jsem. Chtela jsem prvni davat pouze zeleninu ale stejne mi ji nechce vzit. Kolik Vam na zacatku miminko spapalo lzicek.?