Dokrmování UM – 3měsíční miminko

Anonymní
19.11.10 13:18

dokrmování UM

ahojky, dneska jsme byli na poradne a prcek pribral za posledni mesic jenom 550gramu, doktor nam doporucil na noc dokrmovat, koupila jsem nutrilon ale jenom ty maly zkusebni sacky ktery jsou na 120ml, bude to mimi stacit kdyz normalne MM vypil 160ml? jsou mu 3m

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
19.11.10 13:20

Mi to nepřijde tak malý přírůstek, abych kvůli toho dokrmovala UM. Těžko říct, jestli mu to bude stačit a jestli to vůbec bude chtít… Ale stejně bys nějdřív nakojila a pak dokrmila, ne? Takže toho UM nebude tolik. Jak v noci spinká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.10 13:27

prave ze spinkal celou noc asi od 1 mesice, tedka poslednich 10dni se budi v noci tak 3 krat na krmeni… no a taky prave proto jsem koupila ty maly sacky kdyby to nahodou nechtel… taky pres den kojim casteji, cca kazdou hodinu a pul, predtim kazdy 2-3 hodiny, myslela jsem ze to bude rustovej spurt ale uz to trva dlouho…

• Citovat
  • Upravit
18679
19.11.10 13:42

Klasika, 3 měsíce, časté noční buzení = růstový spurt. Může trvat i takhle déle. V tomto věku je měsíční váhový přírůstek 550 g naprosto v pořádku. Dokrmem jen kojení rozhasíš. Hodně koj v noci, vyšší hladina prolaktinu, tučnější mlíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.10 13:49

děkuji eliško hodne si me uklidnila, ja bych strasne nerada prechazela na UM, jsem tedka takova zoufala, doktor tam na vyhodil z pocitace nejaky grafy ze malo pribra malej. pritom jeste po kojeni nekdy i odsaju treba 40ml tak jsem si rikala jestli to mliko neni treba nejaky slabsi nebo malo vyzivny…

• Citovat
  • Upravit
6093
19.11.10 13:55

Slabé či málo výživné mléko - to slýchávám často. Řekla bych, že je to takový pozůstatek dob minulých a šíří to dál hlavně tchýně a babičky (vlastní zkušenost), které prostě nevěří, že tomu malému chudáčkovi může stačit jen takové obyčejné mléko od matky :roll:
Já bych se na to vyprdla, taková slova prostě nesmí do domu ;-)

A doktor s grafy mě velice pobavil :lol: To bude „tabulkář“ jak vyšitý, s ním si ještě užiješ :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18679
19.11.10 13:57

Anonymni, jestli tu máš registraci, napiš mi SZ, jestli chceš, porodní váhu, výšku, vývoj, aktuální míry, já ti na to kouknu, aktuální grafy mám, neboj, fakt těch 550 g je ok! Pokud není nějaký jiný zásadní porblém, kvůli kterému by dokrm dr dával, je tady dokrm naprosto neproduktivní!!! Pokud kojit chceš, nedoporučuju to. A neboj, slabé mléko nemáš :wink: Co by jiný mamky daly za to, kdyby mimčo přibralo půl kila :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.11.10 14:01

Hele, stáhni si svoje tabulky=)

http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni?…

Koukám na to zrovna a Majda třeba mezi čtyřmi a pěti měsíci přibrala hodně maličko, asi 150g za měsíc… V roce hluuuboko pod tou poslední čarou (7,3kg)
Pokud se ti zdá spokojený, jen teď pár dní chce častěji jíst, tak bych to UM schovala do šuplíku a ještě počkala, co z toho bude.
Mlíčko se dělá takové, jaké mimčo potřebuje. Hlavně ty buď v klidu, vyrovnaná, tři měsíce kojíš bez problémů, bude to zas dobré (třeba nebude, ale pokud budeš ve stresu, ta pravděpodobnost je mnohem větší.)
Držím pěsti, abys kojila v pohodě dál, když chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
19.11.10 14:04

Mně to taky na dokrm nepřipadá :think:
Hele, mně dcerka v měsíci nabrala za 14 dní jen 80g a syn v 6-ti týdnech dokonce 20dkg zhubnul :cry:
Tady bych to na dokrm neviděla - spíš ten spurtík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
19.11.10 14:12

ahojky, jak ti dr. může říci, že půl kila za měsíc je málo???rozhodně ho neposlouchej a koj z vesela dál…často se po podání dokrmů miminko odstaví a to by jsi určitě nerada… 1. co mě pro přečtení napadlo, že určitě jste ve spurtu, který je ve 3.+6.týdnu a 3.+6. měsíci života miminka, takže pokud se ti v noci často budí a i přes den se vyžaduje častějšího kojení, tak v tom nehledej problém. toto období by mělo do 14dní odejít.
a pana doktora s tabulkama z počítače,bych poslala někam :jazyk:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5274
19.11.10 14:56

Ahojky,vubec bych to neřešila naše malá přibrala mezi 3-4m 614g a na noc dávám Nutrilon.takže bych se na mudra vyprdla a kojila dál bez příkrmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.11.10 13:21

Ahoj maminky, my jsme na začátku třetího měsíce museli začít taky dokrmovat, ale jen ze stříkačky, aby pak chtěl mlíčko ode mě, protože jsem chtěla dál kojit. Doktorka mě taky vystrašila, že malý je podvyživený a pořád mi taky brečel, kojila jsem ho každou chviličku, jen aby neplakal a neměl hlad. Chvilku jsme podávali UM, ale pak se to mírně upravilo. Teď čekáme druhé mimi, a na něj už budu připravená jinak. Dozvěděla jsem se o přírodním produktu, který podporuje tvorbu mlíčka a hned jsem ho dala na vyzkoušení švagrové, která měla holčičku. V období, kdy ty kapky brala, neměla vůbec žádné krize, malá byla spokojená, že ji ani nebolelo bříško, takže vím, že ty kapky fungují a už je beru ted, když jsem těhu. Pokud by jste měli zájem, mám ty kapky u sebe, nabízím je maminkám s čistým svědomím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulik32
9.1.11 15:57

Krtecek2 napises mi prosim te jak se ty kapky jmenujou?

• Citovat
  • Upravit
1
10.1.11 19:22

Ahojky příjde mi jako bych to psala já, já mám se svojí dcerkou úplně stejný problém, spinkala celou noc a to jsem jí jen nakojila, a od Vánoc se v noci budí co 2 hodiny nají se a hned usne, pediatr mi řekl at jí nakojím a dám ještě příkrm Nutrilon 1 HA cca 30ml, jenže problém je v tom že Kačenka nechce dudlík čili mi nechce pít přes lahvičku, a hlavně je zvyklá jen na moje mléko a ten nutrilon nechce ani přes stříkačku asi jí nechutná…já nevím co dělat…nechci aby měla hlad…jsem tady nová tak jestli mi třeba poradíš děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
10.3.11 18:27

Ahoj, cetla jstem Tvuj prispevek o prirodnim produktu na podporu mleka. Nemohla by jsi prosim napsat o co jde? Nejsou to kapky od Motherlove - More Milk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová