Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky chtěla bych vědět jak to máte vy ostatní…
Kojím tak často jak si malý řekne… nesnažím se aby ve dne či v noci vydržel déle bez mlíčka. Četla jsem ne jeden článek, že takto malá miminka pociťují hlad jako bolest
.
V noci vydrží maximálně 2 a půl hodiny už se stalo že zvládl 3 hodiny ale to byl svátek. Nevadí mi k němu vztávat protože je to s ním rychlovka… vztane nakojím ho.. pije cca 6-10 minut, grcne si položím ho do postýlky a spinká dál nebo chvíli kouká a za chvíli spinká… jednou za noc je pokakaný tak přebalím jinak ne. není ten typ co by si jen tak dumlal bradavku místo dudlíku (dudlík nemá) a když je u prsu tak pije a když už nechce odpojí se a nebo usne a já mu vyndám prs a dám ho odgrcnout…
Dnes jsem se bavila s jednou maminkou a ta mi radila abych mu v noci dávala dudlík místo jídla a že je blbost tolikrát kojit, že nepotřebuje tolik mlíčka v noci a že si ho blbě naučím a ještě v roce se mi bude budit co dvě hodiny… Dudlík dávat nechceme. příjde mi že je malinkatý na to abych mu určovala já kdy bude papat. beru to tak, že prostě některé děti vydrží déle v noci jiné ne, ale i tak mám brouka v hlavě a říkám si jestli něco dělám špatně?? Malý je spokojený a já taky
, cítím se vyspaná a odpočinutá ráno…
chtěla bych vědět jak to máte vy ostatním s kojenýma miminka a i ze staršíma dětma…
Malý je celkově šikovný večer ho položím do postýlky a leží tam sám než usne někdy mě zavolá mrčením příjdu pohladím nebo pochovám a pokládám ho zpět. Vydrží se koukat dlouho v hrací postýlce na kolotoč a hračky… je šikovný ,.. jen se chci ujistit jestli vše dělám správně s tím častým kojením. Dávám mu prostě tak často jak chce… takže přez den když je vzhůru už za hodinu má hlad třeba ![]()
Mám stejně staré dítě a je to podobné, taky vydrží v noci 2,5 až 3 někdy i 4 hodiny. Rozhodně by se dudlíkem ošálit nenechal, když má hlad, vyplivne ho a ječí dál ![]()
Takže nedej na maminku a dělej to jak to děláš. Mimi je malinké, v noci pít potřebuje, navíc je noční kojení důležité pro tvorbu mléka. Bude spát déle až bude starší ![]()
Ahoj. Jestli to vyhovuje tobě i miminku, nekojíš moc často (častěji než po 2h), tak bych dudlíka nezaváděla.
Já ho dala oběma holkám, páč obě chtěly dudlat a u dudlání se uklidnily. Řekla bych, že u takhle malého miminka by ještě mohlo hrozit odstavení, takže proč to riskovat, když jste bez dudlíku spokojení. A taky si myslím, že na nějaké prodlužování intervalů v noci (a zvlášť, když tebe to nijak „neobtěžuje“) je dost brzy. Já s tím začala u mladší dcery až po půl roce - nijak drasticky - a zdá se, že to bylo tak akorát. U starší jsem to zkoušela taky, ale tam to nezabralo vůbec, ona je nespavec a prostě to kojení chtěla.
Ahoj já si taky myslím že mimčo má pít když si to žádá a ne podle nějakých tabulek.Já mám 7,5 měsíční holčičku a dudlík vůbec nechtěla a ani jsem jí ho nedávala.Ai ted kojím i v noci jednou nebo i dvakrát.Takže hlavní je co považuješ ty za správné pro tvé mimčo.
Měsíční mimčo bych v žádném případě v kojení neomezovala. O jakémsi „režimu“ bych začala uvažovat až po šestinedělí, dřív určitě ne.
Já chtěla Máju začít omezovat teď, ve třech měsících, ale není to s ním nijak dramatické, taky hned usne, i když vydrží bez jídla dýl než tvoje miminko, takže jsem se rozhodla ještě vydržet.
Matyho jsem kojila do půl roku co dvě hodiny ve dne v noci, i když jemu jsem asi otročila.
Jo a obě moje děti jsou/byly dudlíkové ![]()
Nedej na jiné maminky, dělej především to, co cítíš. Jestli ti kojení v noci nevadí, tím líp. Míšu kojím ještě teď i 4× v noci, už jsem si zvykla. Malý je jenom jednou, věnuji mu těch pár neprospaných nocí, věřím, že mu to prospěje. A dudlík nemá taky, i když se tomu hodně lidí moc diví, proč ne. Protože ho nechtěl a mě se víc líbí bez dudlíku.
Malou sem kojila tak casto, jak si rekla i v noci. Byl to podobny interval jako u tebe. Pri rustovych skocich, samo vice. S prikrmy v pul roce kojeni zacalo ustupovat, driv sem rezim nezavadela. Nema smysl, kojene dite si pokazde vezme jinak, presne kolik potrebuje,jednou zizen jednou hlad. V roce kojim pouze 2-3× denne, v noci od cca. 10m vubec. Vse bez omezovani, je to vysledkem vzajemneho naslouchani.
Dudlik mela pouze parkrat kolem 3m, nikdy v noci. Nechtela ho.
Vůbec si z toho nedělej hlavu, mimčo si samo řekne jak často chce pít a asi bych to taky nenahrazovala dudlíkem. Naše Lucinka spinkala docela dobře tak do třetího měsíce, to jsem v noci kojila jen jednou, teď jí bude půl roku a budí se třikrát i čtyřikrát, každej mi radí ať dám na noc kaši aby jí to zasytilo a dýl vydržela spinkat, ale pokud to ještě budu zvládat, tak k ní raději vstanu víckrát a budu kojit. Určitě vydrž a po tom šestinedělí se to určitě trochu urovná ![]()
Já bych rozhodně takhle malý mimi neomezovala v kojení v noci a ni přes den,je to lepší i pro tu tvorbu mlíčka,když je malej spokojenej a tobě to taky vyhovuje tak to vůbec neřeš,každé dítě je v tomhle jiné…u nás to bylo tak,že syn když byl takhle malý tak jsme ho dali už v půl sedmé do postýlky nakrmeného a spinkal až třeba do 1,2 nebo i rekord do půl 3!
Mě to nešlo do hlavy že nemá hlad,prostě spinkací miminko…,ale většinou jsem dvakrát za noc kojila.
holky děkuji za názory
![]()
dnes náš malý lámal v noci rekordy
vztal až po 3 a půl hodinách
celkem jsem k němu vztala jen 3×, takže pohoda… třeba to takto časem bude ale zatím klidně budu vstávat po 2 hodinách a krmit krmit a krmit ![]()
děkuji za názory ![]()
ahojky já mám malou princeznu a kojím jí jak si zamane, někdy po 2 jindy po 3 hodinách v noci se nabumbá a zase spinká, takže to neřeším. Miminka se mají kojit tak jak potřebují ony a ne podle tabulky, kterou beztak tvořil chlap.
takže vyhov miminku, až bude větší bude mít i víc síly na pití a víc se nabaští a bude ti spát dýl. Ten starší lumpík mi taky nejdřív pil po hodině, byl línej tahat a usínal u toho a pak se krásně srovnal a bylo všechno v pohodě.