Dokrmování UM u 4. měsíčního kloučka

Anonymní
19.11.18 07:16

Dokrmování UM u 4měsíčního kloučka

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. Od narození plně kojím, (až na dobu kdy jsem měla v šestinedělí septický šok způsobený zlatým stafylokokem a byla jsem hospitalizovaná a prali do mě antibiotika), každopádně ihned po výsledcích z kontroly, kde bylo vše v pořádku, jsme se ke kojení bez problému vrátili. Malý neměl problém ze dne na den pít z flašky UM, a poté za dne na den MM z prsa. Když se narodil měl 4 kila a nyní ve 4 měsících má 8 kilo. Posledních 14 dní mám pocit, že mu mléko nestačí, zejména odpoledne a večer, když jsou prsa přes den „vypitá“, protože 1× v noci a pak ráno a dopoledne není vůbec problém, po obědě už je u kojení nervózní, poplakává, stále se odtahuje a zase přisává. Po nějaké době dám chvíli dudlíček a zklidní se. Odpoledne a večer je to nejhorší, a včera vyvrcholilo, a před spaním měl chudáček úplný hysterák a stále se přisával a pouštěl a pak už jen plakal. Přes den jsem si už připravila dávku dříve odsátého MM z mrazáku a zkusila ho dokrmit z lahve,. Úplně se zklidnil, zavřel oči a strašně spokojeně vše spapal. Dokonce po dost dlouhé době u toho večer usnul, nechala jsem odříhnout, uložila do postýlky a spal jako když do vody hodí bez dudlíčku, bez kterého jinak poslední dobou prostě neusnul. Tak jsem usoudila, že to opravdu byl hlad.. Malý je dost veliký a vypije na jeden zátah kolem 180ml i více, dávám mu už z obou prsou, ale to odpoledne a večer mám prostě pocit, že už se nestihne tolik dotvořit. Přemýšlím nad variantou, dát třeba 2× za den UM, aby bylo více času na dotvoření MM a jinak bych moc ráda pokračovala v kojení. U malého předpokládám, že nebude problém s přechody láhev/prso, je to jedlík a nic kolem neřeší, hlavně že má co papat :D. Máte prosím někdo takovou zkušenost a jak vám to případně fungovalo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
247
19.11.18 07:24

Tak pro zacatek k te lahvi na tu bych sla opatrne zpocatku mi to taky prochazelo a potom najednou jeden den mi odmitl prso a uz to jelo :roll: Asi byt tebou bych si koupila poradnou injekcni strikacku a dokrmovala tim at uz UM nebo tve MM :palec: Jeste co se tu nabizi jsou prikrmy , ale to musis probrat s vasi mudr :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
19.11.18 07:27

Mladší jsem takto dokrmovala od jednoho měsíce. Vždy večer před spaním, prostě už nebylo mléko. Přechod prso, flaška problém nedělal, jak píšeš, hlavně že se najedla.
Akorát se odstavila sama v sedmi měsících, ale mě to už nevadilo.

Proto se musím vždycky smát, jak tu často píšou, že se mléko tvoří hlavně při kojení :lol:. Mě se tvořilo hlavně při spánku, a toho jsem měla málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
19.11.18 07:35

Zkušenost mám podobnou, přesně tohle syn dělal, když mu MM nestačilo, odtahoval se, div u toho kojení netancoval a rozčiloval se.V poradně se taky zjistilo, že nepřibírá tak, jak by měl. S přechodem prso/lahev taky neměl problém. Kolem toho 4.měsíce jsme to kojení ale už „utli“, protože jsem měla mlíka fakt asi málo a bylo to trápení pro nás oba, v životě se mi třeba taky nepodařilo nic odstříkat. :nevim: A to jsem prcka přikládala, pila hodně, atd. Nevím, jestli nám to kojení UM nabouralo, řekla bych, že ani ne a nijak tragicky jsem to nebrala, byla jsem hlavně ráda, že se malej nají dosyta a nehroutila jsem se, že už je jen na UM. Tak držím palce, ať vám to vydrží co nejdýl! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
19.11.18 09:24

Pokud už má 4m, já bych mu spíš začala nabízet příkrmy. Kamarádka, co měla takhle velké dítě a taky vypadal, že už mu mléko nestačí, tak se na tu zeleninu vrhnul jak divý, žádné ochutnávání po lžičkách. Zejména pokud jeví zájem, když ty jíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.11.18 10:01

Já bych teda spíš zkusila zařadit nějaký příkrm a zkusila ho dokojit. Ono taky to může být klasický bojkot kojení a tím, že mu dáš láhev, ho nevyřešíš. Spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová