Doktorantské studium, jít do toho?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@g_mia píše:
@sovicka1 pokud jsi z prahy tak ano:-) ale bohužel ne všichni jsme, ževěř mi, že jsem nezkoušela jen „horší“ místa, to co jsem napsala jsou přesný slova z neformálního rozhovoru po pohovoru na magistrátu města např. Omlouvám se, vyšší instutuce tu bohužel nemáme, krom VŠ, kde učím. A soukromníkovi ve firmě už bude tuplem putna, jestli jsi nebo nejsi Ph. D.
to je jasný, tam to opravdu bude putna.
A je taky pravda, že prostě ta špičková místa se soustředí v Praze, bohužel to tak je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g_mia píše:
@sovicka1 pokud jsi z prahy tak ano:-) ale bohužel ne všichni jsme, ževěř mi, že jsem nezkoušela jen „horší“ místa, to co jsem napsala jsou přesný slova z neformálního rozhovoru po pohovoru na magistrátu města např. Omlouvám se, vyšší instutuce tu bohužel nemáme, krom VŠ, kde učím. A soukromníkovi ve firmě už bude tuplem putna, jestli jsi nebo nejsi Ph. D.
Take jsem z Prahy, takze mozna nemuzu objektivne posoudit, ale nemyslim si, ze kdyz kvalitni zamestavatel, o ktereho zamestnanci stoji a ktery potrebuje kvalitni zamestnance, si bude mit vybrat mezi clovekem s PhD. a bez nej, tak radsi vezme s PhD. Ono to o cloveku a jeho kvalitach preci jen neco vypovida- doktorske studium je o samostatne dlouhodobe praci. Mozna to bude jine, pokud se bude hlasit nekam clovek v 50, to uz pak vybira zamestnavatele pres sve osobni kontakty, ale co za nas mluvi v 28 letech? Ten titul neco napovi. Z osobni zkusenosti to bylo u prijmaciho pohovoru vzdy plus a to jsem u „soukromnika“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy @sovicka1 : já být zaměstnavatel, tak taky beru raději toho s Ph. D, protože vím, co to obnáší, a že ten člověk třeba bude víc zodpovědnější, pečlivější nebo samostatnější při své práci, ale bohužel tady u nás na jihu je většina zaměstnavatelů, co možná ani neví co to Ph. D. je, když trochu nadsadím, jen vidí že je titul= další, kdo se flákal o něco dýl ve škole a teď po mě bude chtít větší peníze..to je na tom to nejsmutnější. Proto říkám, že to má váhu hlavně na akademický půdě, ve vyzkumu a tak…kde ti lidé ví o co jde.. mimo Prahu nebo další větší města je to dost bída v tomhle směru:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g_mia píše:
@Cuddy @sovicka1 : já být zaměstnavatel, tak taky beru raději toho s Ph. D, protože vím, co to obnáší, a že ten člověk třeba bude víc zodpovědnější, pečlivější nebo samostatnější při své práci, ale bohužel tady u nás na jihu je většina zaměstnavatelů, co možná ani neví co to Ph. D. je, když trochu nadsadím, jen vidí že je titul= další, kdo se flákal o něco dýl ve škole a teď po mě bude chtít větší peníze..to je na tom to nejsmutnější. Proto říkám, že to má váhu hlavně na akademický půdě, ve vyzkumu a tak…kde ti lidé ví o co jde.. mimo Prahu nebo další větší města je to dost bída v tomhle směru:-)
Asi záleží jak kde, Sama doktorand jsem a že bych měla pocit, že já nebo mí ostatní, co znám jsou nějak samostatnější pečlivější a zodpovědnější, než ti, co doktorantské nedělali, to fakt ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Asi záleží jak kde, Sama doktorand jsem a že bych měla pocit, že já nebo mí ostatní, co znám jsou nějak samostatnější pečlivější a zodpovědnější, než ti, co doktorantské nedělali, to fakt ne.
ono je rozdíl být doktorand a mít ten titul ![]()
Pokud se tím někdo prokouše a dojde až k tomu titulu, o něčem to vypovídá. Ale spousta lidí vzdá v prváku, druháku… nebo klidně i v páťáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sovicka1 píše:
ono je rozdíl být doktorand a mít ten titul
Pokud se tím někdo prokouše a dojde až k tomu titulu, o něčem to vypovídá. Ale spousta lidí vzdá v prváku, druháku… nebo klidně i v páťáku.
ale já nemluvim o sobě ale te´d lidech, co to dokončili.
U nás to spíš vypovídá o tom, že nic jiného člověku nezbylo, za těch 9 let to nějak doklepou. Ono to fakt bude obor od oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
ale já nemluvim o sobě ale te´d lidech, co to dokončili.U nás to spíš vypovídá o tom, že nic jiného člověku nezbylo, za těch 9 let to nějak doklepou. Ono to fakt bude obor od oboru.
no ale to jsem psala - že pokud má někdo kvalitní disertaci na kvalitní škole, tak to není na škodu ani v soukromé firmě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sovicka1 píše:
no ale to jsem psala - že pokud má někdo kvalitní disertaci na kvalitní škole, tak to není na škodu ani v soukromé firmě.
přijde ti Akademie věd a UniverzitaKarlova nekvalitní škola? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
přijde ti Akademie věd a UniverzitaKarlova nekvalitní škola?
Tak treba me PhD na Karlove univerzite prijde v poradku:-). Spis ale nesouhlasim s timto :„U nás to spíš vypovídá o tom, že nic jiného člověku nezbylo, za těch 9 let to nějak doklepou“. To u nas urcite nebylo. Jednak maximalni doba na studium je 8 let a pak podminka impaktovanych clanku a dalsich publikaci se neslucuje s tim, nejak to doklepat. U nas dokonci studium tak kazdy 5 clovek, urcite to nejak nedoklepe kazdy.
Pak i s titulem je neco jineho, pokud se me hlasi 28 lety clovek (po 4 letem studiu) a nebo v 32 letech ( 8 let studia) a nikde predtim nepracoval. To uz bych ho take nechtela. Bud mu to trvalo tak dlouho a pracoval pri tom, pak je to v poradku a ma pro me stale cenu, ale nekoho, kdo ve 32 letech vyleze ze skoly a shani se po prvni praci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
Tak treba me PhD na Karlove univerzite prijde v poradku:-). Spis ale nesouhlasim s timto :„U nás to spíš vypovídá o tom, že nic jiného člověku nezbylo, za těch 9 let to nějak doklepou“. To u nas urcite nebylo. Jednak maximalni doba na studium je 8 let a pak podminka impaktovanych clanku a dalsich publikaci se neslucuje s tim, nejak to doklepat. U nas dokonci studium tak kazdy 5 clovek, urcite to nejak nedoklepe kazdy.Pak i s titulem je neco jineho, pokud se me hlasi 28 lety clovek (po 4 letem studiu) a nebo v 32 letech ( 8 let studia) a nikde predtim nepracoval. To uz bych ho take nechtela. Bud mu to trvalo tak dlouho a pracoval pri tom, pak je to v poradku a ma pro me stale cenu, ale nekoho, kdo ve 32 letech vyleze ze skoly a shani se po prvni praci…
letos o prodloužili na 9 let.
Děám medicínu, ve faultní nemocnici vemou absolventa jen pod podmínkou, že bude dělat PGS. K tomu mu daj0,05 úvazek. Většina s PGS nedělá vůbec nic, pracuje klasicky na oddělení, případně šouní výzkum při volných chvílích. nakonec to nějak za pár let se školitelem zplácaj. já tím strávila spoustu času, určitě jsem alepoň získala přehled o výzkumu, statistických metodách, způsobu publikacevýsleků. Ale využiju to jen ve fakultní nemocnici, kde jede výzkum. V okresním špitále je mi to k ničemu. Že byvh studiem získala na kvalitách ( samostatnost, pčlivost, zodpovědnost), to fakt ne. Ale třeba to právě proto neobhájim.
Odevzdáno už mám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
letos o prodloužili na 9 let.
Děám medicínu, ve faultní nemocnici vemou absolventa jen pod podmínkou, že bude dělat PGS. K tomu mu daj0,05 úvazek. Většina s PGS nedělá vůbec nic, pracuje klasicky na oddělení, případně šouní výzkum při volných chvílích. nakonec to nějak za pár let se školitelem zplácaj. já tím strávila spoustu času, určitě jsem alepoň získala přehled o výzkumu, statistických metodách, způsobu publikacevýsleků. Ale využiju to jen ve fakultní nemocnici, kde jede výzkum. V okresním špitále je mi to k ničemu. Že byvh studiem získala na kvalitách ( samostatnost, pčlivost, zodpovědnost), to fakt ne. Ale třeba to právě proto neobhájim.Odevzdáno už mám.
Tak drzim palce!
Ono to u vas lekaru bude asi trochu specificke, kdyz k tomu mate „normalni“ zamestnani a toto je vlastne bokem. Jenze pokud se budes hlasit v jine nemocnici a tento styl ziskavani titulu je to u vas bezny a znamy, tak je jasne, ze to na nic asi nebude.
Kdyz ja budu shanet praci ve svem oboru, tak sef zase bude brat podminky zisku titulu v nasem oboru. Takze to pak mozna neni tim, ze je to Praha, ale jak je slozita cesta k titulu v tom danem oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
přijde ti Akademie věd a UniverzitaKarlova nekvalitní škola?
no záleží taky na disertaci, na tom, jaké je téma -a z toho taky plyne, jaké články byly publikovány a kde - atd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sovicka1 píše:
no záleží taky na disertaci, na tom, jaké je téma -a z toho taky plyne, jaké články byly publikovány a kde - atd
Asi jsme se blbě pochopily. Myslela jsem to úplně jinak. Já netvrdím, že každé PGS je špatně. Jen jsem oponovala tomu, že PGS ocení kvalitní zamněstnavatel mimo akademickou půdu. V mém oboru neocení, protož to pro zamněstnavatele přínos nemá a o vlastnostech, které jsi psala samotné PGS vypovídat zdaleka nemusí. Mnohem víc ocení praxi v oboru po škole, nabyté znalosti z praxe než titul.
Naopak ve fakultní nemocnice je PGS povinnost, byť lékař z 95% stejnak dělá klinickou praxi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit